Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość muczka_bazuczka

Niskie ciśnienie,a puls szaleje

Polecane posty

Gość muczka_bazuczka

Dzień dobry! Mam 23 lata, od prawie 2 tygodni odczuwam przyspieszoną pracę serca. Puls w ciągu dnia potrafi również "skakać" (mowa o pomiarze w spoczynku). Na początku gdy zauwazyłam problem puls po przebudzeniu wynosił 104, obecnie od paru dni zaraz po wstaniu z łóżka wynosi on ok 83-89, czasem potrafi się tak utrzymywać dłuższy czas. Po posiłku niekiedy wzrasta do ok 100, czasami wieczorem spada do 68-75. Mam do tego dość niskie ciśnienie, średnio 88/55-95/65, rzadko kiedy przekracza 100. Zazwyczaj też miałam niski puls (jeszcze ok temu ok 45-50 w spoczynku), odczuwam i źle się czuję, gdy mam wyższy puls niż 75, chwilami po prostu czuję ten puls w całym ciele, potrafię obudzić się w nocy z kołotaniem serca. Nie mdleję, z wysiłkiem fizycznym problemu nie mam (po 30 min ćwiczeniach aerobikowych puls wynosił u mnie 117), ale sprawa mnie męczy. Mam 52 kg wagi przy 163 cm wzrostu, nie mam kondycji sportowca, ale też nie określiłabym jej jako złej. W ciągu ostatnich miesięcy stres właściwie towarzyszył mi nieustannie - czy to mogło mieć wpływ? Do tego piłam średnio 1-2 kawy dziennie (przy niskim ciśnieniu się jej potrzebuje...), ale od tygodnia jej nie tykam, uzupełniam magnez i potas, lecz wielkiej poprawy nie widzę. Planuję się wybrać na badanie, lekarz przyjmie jednak dopiero w środę. Proszę o pomoc i zasugerowanie, czym może być mój probem, jest on doswierający. Bardzo dziękuję i pozdrawiam,

Gość gość
Ciaza.

Gość muczka_bazuczka
chyba CIONSZA

Gość gość
bo nie bzykasz dlatego

Gość muczka_bazuczka
Oczekiwałam w miarę poważnych odpowiedzi, niestety znowu się na społeczeństwie zawiodłam. Proszę nie trollować, że proszę o powagę, a szukam porady na forum - już się umówiłam do lekarza, ale może po prostu ktoś ma tu wiedzę/był w podobnej sytuacji i coś mi podpowie. Tak na gwałt nie idzie się dostać do kardiologa, nawet prywatnie, a czekanie i niepewność bywają najgorsze

Gość gość
Ciekawa jestem co lekarz Ci odpowie,bo ja mam ten sam problem. Identyczny, tylko jeszcze nie umówiłam się do lek. Zastanawiam się co to takiego.

Gość muczka_bazuczka
Ja tak wcześniej nie miałam, wiele w necie piszą o nerwicy, albo po prostu jako skutku nerwów. Teraz sobie uświadomiłam, że ostatnie miesiące to był w sumie jeden wielki ciąg nerwowych sytuacji (ogólnie problem z nerwami mam od ok 1,5 roku)... może po prostu wylazło. Jak byłam czymś zdenerwowana i nie mogłam zasnąć to też mi tak serce kołotało, no ale tak jakoś jak człowiek jest zdenerwowany to przyjmuje to za normę. Gorzej, jak nerwy minęły a kołotanie zostało... cóż... lepiej iść się zbadać, stówę stracę, ale co tam...

Gość gość
Tachykardia zatokowa po silnym stresie

zazwyczaj jak cisnienie jest niskie to puls jest wyzszy. no i oczywiscie musisz miec badania zrobione. ale jak ty z takim niskim cisnieniem w ogole funkcjonujesz?

Gość muczka_bazuczka
Funkcjonuję... nie było mi źle do tej pory jak ciśnienie było niskie i puls był nisko-normalny. Oczywiście potrafię spać 10-12h i nie lubię wcześnie wstawać, ale jak muszę no to wstaję, bez dramaturgii. Kawkę lubiłam, zwłaszcza rano albo po południu.

Gość muczka_bazuczka
a ta "Tachykardia zatokowa po silnym stresie" - jak to się leczy, czy to może minąć?

Gość gość
Miałam podobnie przy chorej tarczycy.

Gość muczka_bazuczka
Nie przerażajcie mnie, że to tarczyca.... :(

Gość muczka_bazuczka
Dziś rekord niskiego ciśnienia 80/40, nie czułam przy tym dolegliwości. Puls rano ok 83, poźniej się utrzymywał 69-75...

Gość gość
To można być przytomnym przy takim ciśnieniu?

Gość rabb

Wygodną opcją dla starszej osoby będzie Senior moim skromnym zdaniem. Dużo widzialam roznych modeli w sieci i tutaj ten jasny niebieski wyswietlacz najbardziej przykuł moją uwagę i miałam dobrego nosa ;>! Babcia z prezentu jest bardziej niż happy, a najbardziej to w sumie z tego zasilacza do prądu.