Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agnesss86

Torbiel jajnika..

Polecane posty

Gość gość
Ja miałam torbiel czynnościową nic nie brałam kompletnie nic, lekarz mi nic nie przepisał torbiel 30mm wchłonęła się za jakieś 2 tyg. od wykrycia , torbiel czynnościowa jest nie grozna sama się wchłania :) będzie dobrze :)

Gość Agnessss86
Dzięki za pocieszenie :) Ja też staram się nie nakręcać i myśleć pozytywnie.. Jednak torbiel 3 cm, a 8 cm to jest różnica.. Ten lekarz powiedział mi, że takie torbiele do 5 cm faktycznie są niegroźne, i takimi nie ma się co przejmować, ale już większe, zwłaszcza u osób szczupłych (ja ważę 46 kg) mogą się poskręcać, a to już jest niebezpieczne..No ale jestem dobrej myśli :) Od niedzieli biorę duphaston, mam nadzieję że pomoże :)

Gość gość
to ja od torbieli 8 cm, wykryto ją przy okazji... mieli operować po mieś. a jej nie było. nie wiem jak długo była bo nie dawała żadnych objawów. po prostu była. znałam panią co miała 20 cm, usunęli operacyjnie i jest ok.

Gość Agnessss86
Witam tu autorka.. Byłam dziś na kontrolnym usg (6dc) i niestety torbiel ma prawie 9cm a ja dostałam skierowanie do szpitala :( Jutro mam się tam stawić zapisać się na operację (mój lekarz chce to zrobić od razu, nie czekać do następnej miesiączki). No i mam dylemat, czy iść jeszcze na konsultację do tej pierwszej gin, czy robić tą laparoskopię i mieć święty spokój.. Mąż twierdzi, żebym nie kombinowała, bo skoro lekarz twierdzi że trzeba- to trzeba.. A ja się trochę boję, bo to będzie mój pierwszy pobyt w szpitalu ( poza moimi i syna narodzinami ;)) Dziewczyny jak to jest z tą laparoskopią? Ile dochodziłyście do siebie po tym zabiegu? I po jakim czasie wypuścili Was do domu? Z góry dziękuję za odpowiedzi :)