Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kinaza kreatynowa CK wyniki

Polecane posty

Gość gość

Witam, moja 14 miesięczna córeczka miała badanie kinazy kreatynowej. Wyniki - 222. Norma do 228 (podali mi wynik i normę telefonicznie. Teraz czytam w internecie, że norma dla dzieci jest do 150 czy 170. Martwię się, czy ktoś się orientuje w tym badaniu ?

Gość gość
ja robiłam to badanie, nie wiem jaka była norma ale na wyniku masz normę jaką dane laboratorim przyjmuję i tym się kierowałam zaraz moze poszukam tego badania to powiem ci dokładnie co i jak

Gość gość
u mnie norma była 166, a wynik 215, więc podobnie, mi lekarz powiedział że jest ok, bo reszte miała ok, czyli alt i ast, a ten jeden podwyższony to może być wynik ostatnniego przeziębienia lub nawet to że szarpała się przy pobieraniu krwi( bo tu chodzi o aktywność mięśni) więc nie martw się tylko umów się do lekarza

Gość gość
Ojej dziękuję Wam za informację. A proszę powiedz mi to badanie robiłaś dziecku na czczo i z żyły lokciowej ? Bo moja jadła kaszę, pierś i chrupki i bardzo płakała i pobierali jej krew z dłoni.

Gość gość
z żyły łokciowej,była z 1,5 godz po posiłku, ale nikt mi nie mówi czy ma być na czczo czy nie

Gość gość
A po co robi się to badanie ?

Gość gość
Czy ktoś się jeszcze wypowie ?