Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polećcie mi jakąś fajną książkę

Polecane posty

Gość gość
Ja w tym klimacie dramat obyczajowy polecam bardzo bardzo!!! "Złożone w ofierze " Ann Rule. Dla mnie osobiście jest to najlepsza książka jaka w życiu przeczytałam bardzo poruszająca, bulwersujaca.... jeżeli chodzi o nutkę psychologii to też w niej znajdziesz gdyż główna bohaterka Diane Downs miała silne zaburzenia osobowości. Czytałam ja juz 3 razy i przeczytam jeszcze nie raz za każdym razem wywołuje inne emocje wspaniała książka

Gość gość
Mam na myśli opowiadania! Maupassant jest bardzo lekki, to nie są te długie i ciężkie powieści a la Dostojewski, Balzac. I bardzo panią przepraszam, ale to nie jest jakaś stara literatura. Stary to jest Epos o Gilgameszu

Gość gość
Prosisz żeby ktoś ci polecił jakąś dobrą książkę i jak polecają to wszystkie propozycje kasujesz na starcie. Ile ludzi tyle gustów. Więc może znajdź sobie coś sama bo chyba bez sensu się produkować skoro ktoś ciągle mówi nie.

Gość gość
historia o dzieciobójczyni, na faktach ałtętycznych- pasi jak najbardziej! widzisz? nie kasuję wszystkich :P mam już 4 pozycje na liście

Agnieszka Lingas-Łaniewska "Bez przebaczenia" Judith Krantz "Dom mody", "Dom mody 2", i kontynuacja "Kochankowie", i inne książki tej autorki.

Gość gość
Co do Złożonych w ofierze to naprawdę z czystym serduszkiem polecam nie spałam po nocach czytając ta książkę ciekawa koncepcja wszystko opisane jest na gorąco z sali sądowej prawda wychodzi na jaw podczas przesłuchań dziecka które przeżyło.. jeśli ktoś oglądał film w oparciu o ta książke w polskiej wersji językowej to proszę o info :) od miesięcy szukam

Gość gość
Milion małych kawałków, nie pamiętam autora...

Gość gość
I jeszcze Dziewczynki ze świata maskotek, też nie pamiętam autora...

Gość gość
Przyszło mi jeszcze do głowy "miałam 12 lat" o molestowanej dziewczynce i "jak Bóg przekazał " moim zdaniem gorsze od "złożonych w ofierze" ale też godne przeczytania

Gość gość
Jak Bóg przekazał *

Gość gość
Urszak:D toż to same przebrzydłe romansidła!! w pierwszym fabuła chyba kręci się głównie wokół braku penisa i pokonywaniu masy przeszkód w celu postawienia pierwszego loda :D za to Krantz popełniła coś w stylu Mody na sukces- na internetach chodzą słuchy, że tam parzą się u niej każdy z każdym :(:classic_cool: x narkoman na odwyku, prostytucja i molestowanie nieletnich- do przeczytania, dzięki!

Gość gość
Zapach Cedru

Gość gość
Kwiaty na poddaszu, ale tylko tą część, bo druga i trzecia są kiepskie. I jeszcze 7 razy dziś.

Gość gość
Cień wiatru! <3

Gość gość
Cesarz wszech chorób, o ile masz siłę na tom wielkości encyklopedii, do tego kompletnie nie będący prozą - raczej czymś z pogranicza książek popularno naukowych. Czyta się jak dobry kryminał. Autor jest z pochodzenia Hindusem, więc ma tak pokopane nazwisko, że nie podam, bo na bank zrobie błąd ;)

Gość gość
Burka miłości, o lasce która zakochuje się w Afgańczyku chyba, albo innym Arabie, a potem przechodzi piekło przez jego rodzinę. Tytuł taki romansowy, ale to raczej historia o tym, żeby nie wyjeżdżać z cywilizowanych krajów ;)

Gość gość
O i jeszcze Żona Mormona mi się przypomniała...

Gość jooooooolietka
Jesli jestes romantyczka ale lubisz tez troche ksiazki z pazurkiem to polecam "nie dajesz mi spac" i "wszystkie odcienie pozadania " moje ulubione :)

Gość gość
np "Yabać żydów", "Prorok to kutafon", "Islam to szambo" i takie tam :)

Gość gość
Sekretne zycie pszczol moje pomaranczowe drzewko sztukmistrz z lublina ostatnie westchnienie maura sluzace kolor purpury czarodziejka z florencji dama z jednorozcem

jak lubisz przygodowe, Dziki Zachód to polecam Epopeję polsko-indiańską na www limmberro blogspot com Autor publikuje to w częściach. Fajne. Trochę podobne do powieści Karola Maya...

Gość zuzannaanna
Mi ostatnio wpadła w oko książka "Sułtan z Palermo" - http://www.lambook.pl/ksiazki/26-sultan-z-palermo-9788363531089.html i chyba ją przeczytam. Bardzo lubię książki historyczne opowiadające ciekawe historie z wątkiem miłosnym. Wydaje mi sie, że ta przypadnie mi do gustu i nie raz po nią sięgnę. Opowiada o islamie i chrześcijaństwie na Sycylii a to zdecydowanie moje klimaty :D

Gość Izka54
Fajna jest książka "Dzień po dniu z muzyką Seweryna Krajewskiego". To nie do końca ten gatunek, o którym piszesz, ale bardzo ciekawa.

Gość gość
Jeśli chcesz przeczytać powieść obyczajową, to polecam "Angielskie lato", lektura dla trochę starszych czytelników. Napisana ładnym językiem oddającym angielski klimat, nostalgię i pogodę. Dobrze się czyta i nie można się od niej oderwać aż do samego zakończenia. Kupiłam ją w Matrasie i gorąco polecam.

Gość Jolaaa33
"Dzień po dniu z muzyką Seweryna Krajewskiego" - zdecydowanie najlepsza z nowości. Warto przeczytać i wydać kilka złotych.

Gość szklana pułapka
Mogę polecić "Ścieżki życia Edyty Kowalskiej. To dramat kobiety niedocenianej i zdradzanej, która próbuje sobie radzić z życiem i odnaleźć szczęście na nowo.

Gość infinitia
Także czytałam Ścieżki Życia, jak sama nazwa wskazuje, nic nie jest usłane różami. Mamy w życiu różne chwile te lepsze i te gorsze. Ta książka trafia w samo sedno. Bardzo mi się podobało. Polecam wielbicielkom życiowych historii.

Gość sypilla
A może tak jakiś tomik poezji? Ja czytałam ostatnio Skrajności Piotra BArańskiego i muszę przyznać, że ta ogromna wrażliwość autora bardzo mi się udzieliła. Warto czasem poddać się refleksji:)

Gość balbalella
Jeśli chodzi o mnie to jednak bym się skłaniała ku Ścieżkom Życia, poezja jakoś mi nie podchodzi. ..

Gość untka
Dla mnie Ścieżki Życia były super, żałuję, że tak szybko przeczytałam.