pouver 0 Napisano Luty 8, 2015 Witajcie :) mam mały problem który prześladuje mnie od dzieciństwa...szczerze powiedziawszy nigdy nie byłam idealnie chuda i zawsze miałam nadwagę. Chce schudnąć. Mam 18 lat, 170 cm. wzrostu i ważę 78 kg. Mam motywacje, i wiem na 100 % że to nie jest motywacja na 7 dni. Chce końcu coś zmienić, i nie mieć te oponki i grubych nóg ! I mam do Was takie pytanie dziewczyny i chłopaki czy znacie jakieś skuteczne sposoby na odchudzenie i ćwiczenia na wyrobienie partii brzucha nóg i pośladków ? :) Pozdrawiam :* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gościni Napisano Luty 8, 2015 Plank, a6w, mel b. Jeśli chce się skutecznie schudnąć to trzeba nastawić się raczej na długofalowe działanie, nie da się tego zrobić w tydzień. Nie przez przypadek mówię o nastawieniu. przed odchudzaniem przez tydzień warto zapisywać co się je. O której, w jakich okolicznościach i ile tego było. Po tygodniu trzeba to przeanalizować i stopniowo eliminować to, co stoi na przeszkodzie w utracie wagi: jedzenie na mieście, chodzenie na zakupy głodnym i kupowanie czegoś żeby zabić głód, podgryzanie chipsów podczas oglądania filmu. Eliminować, ale stopniowo. No i pamiętać o 5 posiłkach dziennie, najlepiej co trzy godziny. W każdym powinny znaleźć się owoce i warzywa. Ograniczenie smażonego, słodkiego, słonego. takie podstawy, o których prawie każdy w dzisiejszych czasach słyszał. To gwarantuje utratę wagi 4-5 kg na miesiąc. W pierwszych tygodniach będzie leciało szybciej, bo organizm traci wodę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pouver 0 Napisano Luty 8, 2015 dokłądniej może dałby rade opisaćbardziej w szczegóły jak to ogarnać i wgl ? ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gościni Napisano Luty 9, 2015 Ty musisz sama pod siebie ułożyć plan diety. Nie mogę ci podać gotowego jadłospisu, bo nie wiem w jakich godzinach pracujesz/ uczysz się, co lubisz jeść, o której masz ćwiczyć, bo nie wiem zwyczajnie kiedy masz na to czas. Mogę tylko spróbować podać ci przykładowy dzień. Obliczyłam twoje ppm i wychodzi 1631 kcal, więc tyle powinnaś jeść, zakładając, że nie uprawiasz sportu. Można to rozłożyć w następujący sposób: śniadanie, obiad, kolacja po 400 kcal, II śniadanie, podwieczorek po 200 Nie wiem nawet o której wstajesz, ale śniadanie najlepiej jeść do godziny po przebudzeniu. Rano dobrze jest wypić szklankę wody z cytryną. Na śniadanie zjedz pełnowartościowe węglowodany, białko i owoc/ warzywo - musli, jogurt, banan (niektórzy twierdzą, że nie można jeść bananów na diecie, ale ja jestem zdania, że jeśli się je lubi to nie warto sobie odmawiać, bo to nie ma być dieta, tylko styl życia na zawsze, więc nie warto eliminować czegokolwiek, do czego kiedyś i tak wrócimy po schudnięciu... są jednak nawyki, które trzeba zmienić na stałe, np. smażenie na oleju). Możesz zjeść też owsiankę z owocami, czy kanapki na chlebie żytnim czy razowym. Wybieraj prawdziwy, ciężki chleb, a nie farbowaną, napompowaną imitację/ jajecznicę z 2 jajek z pomidorem II śniadanie - pełna dowolność - jogurt naturalny z owocem/ garść orzechów/ pomidory z ogórkiem/ kanapka z warzywami - co lubisz w granicach tych 200 kcal obiad - znów pełnowartościowe węglowodany + białko + warzywa - bo po południu lepiej ograniczać owoce ze względu na fruktozę. Lubisz ryby to ryba + 2-3 ziemniaki + surówki, lubisz pierś z kurczaka to jesz pierś+ kaszę + surówkę. Ewentualnie zupa jeśli pracujesz to możesz robić dania do pracy podwieczorek - 200kcal, orzechy/ jogurt/ warzywa kolacja - jedna szkoła mówi, że powinna być białkowa, ale ja jestem zdania, że powinny się w niej znajdować też warzywa. Tu też pełna dowolność - serek grani/ twarożek z rzodkiewką/ twarożek z pomidorem/ jajko na miękko/ jajko na twardo/ kanapka z pastą jajeczną. Ważne jest żeby nie jeść produktów przetworzonych, w których znajdują się tłuszcze trans. Powtórzę jeszcze raz: 1. dużo wody, zielonej/ czerwonej herbaty, ziół 2. unikać słodzonych napojów, soków 3. jeść 5 posiłków co 3 godziny (oczywiście w miarę możliwości) 4. nie podjadać między posiłkami 5. gotować na parze, piec zamiast smażyć w głębokim oleju 6. ograniczyć słodycze 7. polubić aktywność fizyczną 8. nastawić się na długotrwały proces 9. polubić nowy styl życia 10. nie poddawać się po popełnieniu jakiegoś błędu - człowiek to nie maszyna, nie da się go od razu zaprogramować na określone działanie. uczymy się całe życie 11. MYŚLEĆ POZYTYWNIE 12. NASTAWIĆ SIĘ NA SUKCES Jeśli coś mi się przypomni to dopiszę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 9, 2015 idz na basen, od plywania sie chudnie a dodatkowo wyrabia sie miesnie klatki piersiowej stopka: zalezy mi na zdrowiu i szczesciu mojej rodziny ale nie za cene k****enia sie z kazdym napotkanym agentem kgb Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 9, 2015 Już gość wyżej wszystko Ci pięknie opisał. Ja również mam 170 cm, tylko jestem 10 lat od Ciebie starsza i urodziłam prawie 4 lata temu dziecko. Ważyłam 61 kg i chciałam schudnąć 2-3. Zmieniłam pieczywo, jem ten ciężki razowy lub żytni chleb (porcję która jest podana na opakowaniu, w zależności od firmy 1 lub 2 kromki), na drugie śniadanie zaczęłam jeść jogurt naturalny z suszonymi owocami, orzechami, migdałami, słonecznikiem, pestkami dyni itp. Na obiad tylko pieczone, a jak smażone to na oliwie. Kolacja również kanapki z tego chleba, bo po prostu lubię kanapki. W międzyczasie jakieś jabłko czy migdały, jak jestem głodna. Ogólnie zmniejszyłam ilości i jem co 3 godziny. Aktywna byłam od dawna, 5 razy w tygodniu chodzę na ćwiczenia, zawsze ćwiczę około 2 godzin. Teraz dodałam jeszcze w domu chodakowską turbo spalanie lub killer + ręcę i brzuch z Natalią Gacką oraz joga (to ćwiczę jak nie mogę iść na trening). Nie ćwiczę tylko w niedzielę (ale wtedy zaliczam spacer, 2 x po co najmniej 40 minut). Słodycze, też tylko w niedzielę, no czasem zdarzy się małe odstępstwo. W ciągu prawie 2 tygodni spadło 1,5 kg, więc jestem zadowolona. Pozdrawiam i życzę sukcesów w odchudzaniu :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pouver 0 Napisano Luty 9, 2015 Dziękuję Wam z całego serduszka <3 o to mi chodziło więc od jutra biore się w garść <3 jeszcze raz dzięuję wam <3 ;* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 10, 2015 https://asystorslimczyinnysuplementdiety.wordpress.com/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 21, 2015 Jak w tytule- pomoge schudnąć,efekty po 1 zabiegu!! Jedyna w Polsce skuteczna metoda w redukcji tkanki tluszczowej i zmniejszaniu obwodów. Dużo zadowolonych z efektow klijentek!! kontakt 692-893-219 PS. Sama schudłam 50 kg :D bez diety i meczących ćwiczeń ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach