Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewyspana mamuśkaa

Do mam dzieci , które nie przesypiają nocy

Polecane posty

Gość niewyspana mamuśkaa

Moja córeczka ma rok i 3 miesiące. nie pije w nocy melka, ale budzi się . Dam jej smoka lub wodę do popicia lub utulę i znowu zasypia. jak jest dobra noc to budzi się 2-3 razy a kiedy idą zęby to i 6-7 razy , wtedy tez może i godzinę nie spać... zastanawiam się jak długo to jeszcze może trwać. tam myślę, że jak będzie miała 2 lata, to może już prześpi całą noc. Jak to było u was? :-)

Gość gość
moja ma 17mcy i też się budzi na wodę i smoka 1-3x w nocy, a jak zęby idą to więcej. Bywało, że w ogóle się nie budziła. Trzeba zlikwidować tego smoka ;(

Gość gość
Mój ma 3 lata a ja chodze juz jak zombi, tylko ze on ma takie etapy, ze parę miesięcy jest ok i praktycznie sie nie budzi, a potem parę miesięcy masakry. Mozna sie przyzwyczaić ;)

Gość niewyspana mamaa
gościu a mnie się wydaje , że bez smoka będzie jeszcze gorzej....bo tak łatwo ją uspokoić a tak pewnie bym musiała nosić...

Gość gość
moja ma 2,5 a budzi sie minimum dwa raz..:(

Gość gość
moj ma 2.5 roku i tez marudzi w nocy,bezsmoczkowy,niepijący :) nie spi w dzien od kiedy skonczyl 17.mcy, czasem budzi sie i wola siku. Ot taki egzemplarz mi sie trafil.

Gość niewyspana mamuśkaa
gościu ja też często myślę, że mam poprostu taki egzemplarz. mam znajome , krórych dzieciaki śpią całe nocy najpóźniej od 8 miesiąca... muszę się w takim razie nastawić, że córka jeszcze długo będzie budzić się w nocy...

to ja się juz boje mój skończyl 5 miesięcy i kilka razy tez wstaje a nad ranem budzi się na cyca co 15 min i z nim usypia ,tak w kolko do 8, marze by przespać cala noc . Ale jak widze prędko to nie nastapi...

Gość gość
Moja ma prawie rok. Czasami zdarza się, że przespi cala noc, ale zazwyczaj budzi się raz na mleko. Nie narzekam bardzo bo jak dostanie butle to od razu spowrotem zasypia wiec nie jest źle. Syn przesypia całe nocki odkąd skończył 4 mies. No cóż i tak uważam, że nie mam na co narzekać

Gość gość
moja prawie rok, bez kilku dni, budzi się średnio dwa,trzy razy w tym jedna na butlę, niestety,a zdarza jej się też popłakiwać przez sen, trwa to ok godzinę, ogólnie masakra

Gość gość
Mój jak na alergika przystało ma tak samo. W maju będzie miał 2lata.

Post skierowany do mam. Jestem tatą, ale pozwolę sie wypowiedzieć. Spróbuj nie dać za dużo spać dziecku w ciągu dnia. Zmęczyć je wieczorem. Moze jak będzie niedospane i zmęczone przespi Ci noc.

Gość gość
drogi tato, myślisz, że żadna matka na to nie wpadła przez rok albo dwa??

Gość niewyspana mamuśkaa
drogi tato, moja córka dziś była na besenie, już jak wracaliśmy przysypiała ze zmęczenia, ale że mamy nie daleko nie zasneła. drzemkę ma jedną w ciągu dnia. o godz 13 wstała i zasneła dopiero o 20.30 . Jak na ponad roczniaka, to chyba nie można mniej spać :-) nie bardzo mam już jej co zmniejszać, a mimo to już raz się obudziła...

Gość gość
Może ma problemy z przejściem fazy snu? Badanie eeg u neurologa pomogło by to wyjaśnić. Może też mieć alergie i przez to źle sypiac .

Gość gość
Bardzo wam współczuję.

Moja ma 20 miesięcy i od dwóch tygodni przesypia całe noce,wcześniej też spala ale miała takie momenty ze od 3 kręciła się. Właśnie dwa tygodnie temu oglądałam reportaż o problemach nocnych dzieci i wypowiadala się pani i podawała przyczyny dlaczego dzieci mogą się budzić w nocy i ja wprowadziłam 3 zmiany i naprawdę mała mi śpi, a może to tylko zbieg okoliczności.

Gość gość
jakieś specjalne prośby zebyś napisała jakie?

Gość niewyspana mamuśkaa
a jakie zmiany wprowadziłaś?

Gość gość
to też mogą być pasożyty, zacznijcie odrobaczać dzieci, nie róbcie badań kału, bo rzadko coś wychodzi. a dziecko można odrobaczyć ziołowymi lub bardziej naturalnymi sposobami. moja córka po odrobaczeniu zaczęła przesypiać całe noce. od razu zadziałało.

Tak gościu Lubie jak się mnie prosi! Xxxxx 1.Nie zmuszam dziecka do spania 2. Staram się żeby się wyciszylo przed snem 3. Samo zasypia Xxxxxx Wcześniej jak przychodziła konkretna godzina to brałam dziecko i Usypialam bo przecież trzeba się trzymać godzin i czasami ta dziecina plakala a ja ją Usypialam np nosząc albo bujajac. Teraz jak zbliża się ta godzina (moje dziecko musi mieć przynajmniej 6 Godzin przerwy od drzemki) biorę ja do pokoju,przygaszam światło, nie odzywam się do niej a ona bawi się w tym czasie, mija 5-15 minut przychodzi do mnie i mowi ze chce spać albo sama się kładzie do łóżka i dotąd jestem kolo niej aż zaśnie. Może to nic takiego ale mi się wydaje że nam pomogło Xxxx W tym reportażu ta pani mówiła ze rodzice popełniaja poważny błąd przy.usypianiu.dziecka a mianowicie sposób w jaki dziecko zasypia jest zły. Np jeżeli dziecko zasypia przy butelce, piersi, noszone, bujane czy w samochodzie to moment zasypiania.jest ostatnim który pamięta i jak się przebudzi to chce odtworzenia tego.samego