Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Alimenty,ustalenie ojcostwa

Polecane posty

Gość gość

Hej mam takie pytanie, mój ex na sprawie o zabezpieczenie alimentacyjne uznał ojcostwo, i w połowie zapłacił pieniądze przyznane przez sąd, teraz zalozyłam sprawe o alimenty,i wiem że się wyprze ojcostwa, bo jak mówi czuje że to nie jego, ile potrwa sprawa o alimenty? I ile trwa ustalenie ojcostwa? I czy na czas tych spraw, przyslugują mi jeszcze jakieś środki pienięzne?

Gość gość
Odcinam go od dziecka, bo zamiast 600 msc płacić to 300 płaci, jest zima i mówi że sam nie ma co jeść, ale gowno mnie to obchodzi.(wydaje sie mu to dziwne i z tad jego podejrzenia) Pozatym ciągle się dopytuje jakie mleko dziecko pije z kim zostaje jak z domu wychodze itp. Co on myśli, nie płaci a chciałby wszystko wiedzieć? Dziecko to nie tylko prawa ale i obowiązki..... Proszę o odpowiedź ILE TRWA SPRAWA O USTALENIE OJCOSTWA I CZY przyslugują mi jakieś pieniądze na czas rozprawy???

Gość wifigdańsk
ale masz wyrok zaoczny o zabezpieczenie alimentów?

Gość gość
Nie no przed porodem złożyłam, odbył się w trybie normalnym....

Gość wifigdańsk
to znaczy masz wogóle wyrok sadu?

Gość gość
Tak 1500 do porodu zapłacił normalnie, a teraz przez 3msc po 600 z czego 300 dał narazie 1 msc minał

Gość gość
Up

Gość gość
Jak mu zabraniasz kontaktu to się nie dziw ze nie placi. Ty masz go w d***e to on ciebie tez ma. I obyś została z tymi 300 zl to się obudzisz.

Gość gość
Szmata. Dawała d**y jakimś fagasom, a teraz innego na alimenty chce naciągnąć. I jeszcze niezadowolona, że się dzieckiem interesuje. Obyś w takim razie ty z głodu zdechła, nędzna istoto. A bękartowi lepiej powiedz, kto jest prawdziwym tatusiem, bo prędzej czy później to się wyda.

Gość misza1982
mój też się miga od alimentów, najlepiej idź prosto do adwokata bo to przyspieszy sprawę a jest nieuniknione. Nie wiem gdzie mieszkasz ale na www.specprawnik.pl możesz zapytać chyba nawet za darmo prawnika

Gość gość
600zl na dziecko o k...a bandytyzm w bialy dzien powiedz mi ze kazda ta zl idzie na dziecko...

Gość milka329
Też sądzę, że powinnaś udać się do adwokata. Kancelaria Kazus jest w takich działaniahc skuteczna http://dobryadwokat.eu Nic przecież nie stracisz, a zyskać możesz wiele.

Gość gość
Na małe dziecko to spokojnie z 1000 zł schodzi, pieluchy to wydatek ok 200 zł jak nie więcej, mleko drugie 200, do tego ubranka, kosmetyki, chusteczki, leki w razie potrzeby, potem dochodzą kaszki, zupki, deserki, jakies zabawki (choćby mata) i najważniejsza rzecz opiekunka (bo samotna matka musi czasem zrobić porządne zakupy, wyjsć gdzies, załatwić coś czy chciazby dorobić na macierzynskim). Takze 600 zł to uzasadniona kwota. Nie wiem ile ma to dziecko, ale sprawę o ustalenie ojcostwa zakłada się zaraz po urodzeniu dziecka, chyba że już go uznał przed porodem i ma zasądzone alimenty

Gość gość
dokładnie, jak ktos wyżej radził - w takich kwestiach jak ustalanie opieki nad dzieckiem, alimenty i uznanie ojcostwa najlepiej współpracować podczas trwania rozprawy z dobrym adwokatem - u mnie siostra miała takie przykre doświadczenia, ale na szczęście trafiła na dobrego adwokata www.adwokatfhfwarszawa.pl który pomógł jej ze wszystkim i wszystko tłumaczył.