Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pokojówka w Norwegii

Polecane posty

Gość gość

Słuchajcie, może ktoś z was pracował jako pokojówka w Norwegii. Zaproponowali mnie taką pracę i teraz pytają ile według mnie muszę zarabiać. Nigdy wcześniej nie pracowałam w Norwegii jako pokojówka, tylko kiedyś przez 3 miesięcy w Stanach na Work&Travel, więc nie wiem ile jest stawka godzinowa w takiej pracy. Szukałam w necie i znalazłam coś takiego http://www.fellesforbundet.no/Fellesforbundet/L%C3%B8nns-%20og%20arbeidsvilk%C3%A5r/Overenskomster/2014/Nye%20overenskomster/Landsoverenskomst%20for%20hotell%20komplett%20s%C3%B8kbar%202014.pdf ale tam jest tak dużo informacji i nie wiem czy dobrze zrozumiałam :) A zrozumiałam tak, że jak mam powyżej 18 lat i jestem nowym pracownikiem i nie mam certyfikatów ani wykształcenia odpowiedniego, to muszę zarabiać co najmniej 24,319.44 brutto miesięcznie. Mieszkać też będę w hotelu, ale nie wiem ile będę płaciła, a według informacji w tym dokumencie to za double room zapłacę 320.45. Czy naprawdę tak mało? Dzięki, jeżeli ktoś odpowie na moje pytania :)

Gość gość
no ja widać, nikt nigdy nie pracował w hotelu w Norwegii :)

Witaj, pewnie już wyjechałaś do Norwegii ale jeśli zajrzysz jeszcze kiedyś na to forum daj znać, mam do Ciebie kilka pytań związanych z wyjazdem. Pozdrawiam