Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zupełnie zielona

skurcze przepowiadające czy porodowe?

Polecane posty

Gość zupełnie zielona

Witam jestem w 37 tygodniu ciąży. Skurcze bolesne jak na miesiączkę mam od 22 tygodnia ciąży. Od niedawna zaczęły atakować boleśniejszymi seriami trwającymi ok 3-5 godzin. Zawsze przy skurczu odczuwam w podbrzuszu jak ból miesiączkowy. We wczorajszej serii skurczów przepowiadających zdarzały się boleśniejsze niż dotychczas spięcia. Skurcze nie są regularne a ich siła nie narasta. Mogę mieć 3 skurcze bezbolesne, 1 bolesny, 2 bezbolesne,3 bolesne. Dziś skurcze zmieniły charakter. Podczas niektórych skurczów bolą mnie plecy. Raczej od wysokośc***asa w górę niż w dół (krzyż to nie jest). Ból jest pulsujący, ściskający, paraliżujący i utrudniający oddychanie. Nie jest jednak jakiś kosmicznie silny. Przypomina nieco lżejszy ból nerek. Skurcze nadal są nieregularne. Nigdy nie słyszałam takiego opisu bólu przy skurczach dlatego jestem ciekawa czy któraś z Was tak miała i co to były za skurcze?

Gość gość
jeśli dołącza do skurczów dołącza ból pleców to znaczy że niedługo urodzisz, ale maluszek na tym etapie jest już bezpieczny i może się rodzić