Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katarzyna22

zabkowanie

Polecane posty

Gość katarzyna22

Witam. Mam pytanie otóż moja córeczka ma 7,5 miesiąca u gory na dwóch jedynkach i dwóch dwójkach widać zalążki zabkow jest strasznie marudna a od jakiegoś tygodnia to juz masakra nie idzie wytrzymać najgorsze sa noce podalam jej virbucol nic nie pomaga. Ile czasu minie zanim te ząbki wyjdą? I czy znacie jakieś sprawdzone środki przeciwbólowe na ząbkowanie

Gość gość
vibrucol to homeopatia czyli działa na zasadzie placebo. Po co to dajesz niemowlęciu, które przecież nie może się zasugerować tym, że dostaje "lek". Daj paracetamol albo ibuprofen.

Smarowalam zelem dentinox ale tez nie za bardzo pomaga. Czy nurofen można podawać codziennie wieczorem? I ile zejdzie zanim te ząbki się przebija i czy AZ cztery naraz

Nie ma jeszcze żadnego zabka te będą pierwsze ale az cztery naraz zauwazylam ze te jedynki dwie bardziej sie czerwone zrobily

Gość gość
Mogą, U nas szły cztery na raz i wszystko praktycznie gowno dawało. Jedynie paracetamol, ale ja dawalam Max trzy noce z rzędu, więcej nie. U nas wychodziły 2 miesiące, tydzień masakry, kilka dni przerwy i znów. Trzeba przeżyć.

No u nas to juz jest masakra nie idzie wytrzymać :( a jak beda wyglądały te dziąsła tuz przed wyjściem zabka? Te zalazki ma już tak ze trzy tygodnie

Wczoraj byłam u pediatry i sprawdził malej dziaselka stwierdził ze dwie dwojki u gory powinny wyjść w ciągu ok dwóch tygodni a później te dwie dwójki. Mówił ze będą szerokie te jedynki i dlatego tak marudzi bo bardzo ja boli kazał smarowac dentinoxem i syrop przeciwbólowy ibufen forte. Na wieczór dostała dawkę ale nic nie pomogło strasznie wieczorem marudzila

Dziewczyny zapraszam na rozdawajkę: można wygrać spodnie, a zajmie to mniej niż 5 min :) na blogu naszmalycud