Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Druhna, wasze łączne koszty

Polecane posty

Gość gość

Niedługo mam ślub koleżanki, której jestem druhną. Po obliczeniu wszystkich wydatków na te okazję wyszło mi ok. 800, 900 zł. 300-400 zł - sam ubiór bo nie mam nic co mogę na taką okazje załozyć 200 - fryzjer i makijażystka 100 - panieński Jeszcze wraz z narzeczony złożyć się na kopertę. Strasznie dużo. Myślę nad rezygnacją z fryzjera, ale sama nic z nimi nie zrobię, a i nie mam nikogo, któ mógłby mi pomóc. Ile Wy wydałyście?

Gość gość
suknię miałam z wypożyczalni za 150zł, fryzura za 40 zł, na panieński 15 zł czyli jakies 2 stuwki poszły się ....

Gość gość
Sukienka kosztowała 120, fryzjer 60, na panieńskim wydałam koło 100. Na wesele szłam sama, więc automatycznie do koperty poszło mniej. Mniej niż 500 zł.

Gość gość
Mnie w ogóle wkurzają te panienskie, juz nie mozna posiedziec sobie w domu i się spokojnie napić, tylko trzeba wymyslec jakieś atrakcje co i kosztuje, i czas pochłania.

Gość gość
ja byłam druhną mojej jedynej siostry i tak suknia była z zagranicy za około 300dolarów , ale wtedy dolar był taniej niż teraz, więc trudno powiedzieć ile, włosy i makijaż, paznokcie, peeling, rzęsy, wszystko zrobiła mi znajoma wizażystka za 120zł :) czyli głównie koszty materiałów, na panieński dużo wydałam, bo wynajecie lokalu, striptizera, limuzyny, no ale na siostrzę żałować nie będę, zresztą jeszcze dziewczyny się zrzuciły, ale pewnie coś z 500 zł bo pozostałe dały po 100 a było nas łącznie 16 , koperty nie będzie, ale składam się z bratem i kupimy jej podróż poślubną i zastawę stołową , skuter i opłacimy koszt urządzenia ogródka