Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wiruskaaa

ból pleców dziwna sprawa

Polecane posty

Gość Wiruskaaa

Witam Pod koniec listopada uleglam wypadkowi w pracy(dzwigniecie ciężkiego przedmiotu) diagnoza: uraz kregoslupa, przesuniety dysk z naciskiem na nerw(lewa strona). Zdjecie nie wykazało przesunietego dysku.od tego czasu walcze z bólem kregoslupa, bóle o roznym natezeniu i w roznych miejscach i ciagle obecne.wizyta u ortopedy poskutkowala tym ze wtrakcie badania(szarpania mna i moimi konczynami) cos tak jakby strzelilo mi w krzyzu i mam zdretwiala niewielka prawa jego czesc,(znowu nie moge funkcjonowac,) kolejna wizyta u innego ortopedy znowu zdjecie, ktore nie wykazuje nic,kolejne leki, zastrzyki i rehabilitacja...( Przychodzi piatek wieczor siedze na kanapie i czuje jak mnie zaczyna bolec kolano (wlasciwie nic nowego, czasem na zmiane pogody mnie boli)usiluje wstac a tu bol przeszywajacy kolano, biodro i kostka, na dlugosci nogi czuje ciagniecie, skurcze, mrowienie, dretwy posladek, ucisk na kosc ogonowa i dysk bol trwa od piatku do niedzieli (zeby bylo jasne w piatek nie wykonalam nic co by moglo spowodowac takie samopoczucie) Zaden lekarz nie stwierdził rwy a wiem ze piatkowa przypadlosc dokladnie pod nia pasuje.zaczelam krioterapie i prad ale czuje sie po tym jak przezuta i wypluta, jestem na l4 100% i na dodatek mam kontrole Zwolnienia, a naczytalam sie ze moga mi je zabrac gdyz nie mam stwierdzonej konkretnej przypadlosci, tylko uraz kregoslupa na skutek dzwigniecia.rwa sie ujawniła dopiero teraz, kontrola 16.02 a kolejna wizyta 24.02 Jakues pomysly, czy ktos ewentualnie byl w podobnej sytuacji?szanse na wyzdrowienie?na rozpatrzenie pozytywne przez zus?

Gość gość
tak mnie tez wydaje sie ona dziwna

Gość Wiruskaaaa
To zes pomógł. :-|

Gość salsita
Przede wszystkim znajdź dobrego lekarza, który zrobi porządne rozpoznanie. Doraźnie możesz stosować dip hot czy ciepłe okłady, ale jeśli chcesz to rozwiązać raz na zawsze to inaczej się nie da. Także jeśli myślisz o rencie.

Gość Wiruskaaaa
Nie mysle o rencie, jestem młoda mie mam jeszcze 30 lat, chce pracować i kirzystac z życia, chodze do lekarza na zmiane raz prywatnie, raz nfz i nic, nik nie potrafi sprecyzowac co mi dokładnie jest.z lekiw to chyba bralam wszystko co możliwe: zastrzyki ~ aglan, ketonal, miligamma, olfen, z tabletek : olfen, mydokalm forte, sidu... cos tam przeciw bolowo doraźnie doreta

Mój tato po dźwiganiu wielu ciężarów dorobił się ciągle wypadającego dysku do tego stopnia, że przez kilka dni zgięty w pasie chodził i nie był w stanie normalnie funkcjonować. Chodził normalnie na rehabilitację ale tam jego rehabilitant zaproponował mu terapie cyriaxa (http://neurostyk.pl/) może nie jest to 100% pomoc aczkolwiek tata ma o wiele wiele mniejsze problemy z kręgosłupem i poruszaniem się. I na pewno już mu dłonie nie drętwieją