Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćBasiaaaaaaaaaaaa

Kiedy mozna zaczać kupować ciuszki dla dzidziusia?

Polecane posty

Gość gośćBasiaaaaaaaaaaaa

Witam, jestem we wczesnej ciaży(4 tyg), jestem tym faktem tak podekscytowana że najchetniej juz teraz kupowałabym ciuszki dla dziecka i inne gadzety. Mó partner mnie stopuje, mówi że za wcześnie i mam nie zapeszać. Ma rację? Jak to było u Was?

Gość gość
ja pierwsze body kupilam po usg polowkowym :)

Gość MartynaGpl
Zapraszam na stronę blogującej mamy: www.MartynaG.pl - tam też kilka postów na temat wyprawki.

Gość gość
Zapraszam na stronę blogującej mamy: www.MartynaG.pl - tam też kilka postów na temat wyprawki.

Gość gość
A pomyslalas o ryzyku poronienia.Dopiero po12tyg spada do2% Dziewczyno przed toba 36tyg!

Gość gość
Nawet nie widzialas na usg bicia serca! Moze jest puste jajo!

Gość gość
Nie ma jak czarne scenariusze... Kochana, ciesz się i kupuj wszystko na co przyjdzie Ci ochota:-). Ja w 5 m-cu miałam juz wszystkie ubranka, wozek, łóżeczko turystyczne i zwykle.

Gość gość
Ja zaczelam kupowac w 30tygodniu. Jestem straszna panikara :(

Gość gość
macie kupe zamiast mozgu. wszystkie.

Gość gośćBasiaaaaaaaa
Mysle o tym ryzyku, i to mnie właśnie powstrzymuje przed zakupami. Czyli że mój partner ma rację ze powinnam poczekać z tym do 3 mc? Malutkie skarpeteczki juz kupiłam kilka dni temu.....

Gość gość
To pewnie jedna z tych co na fejsbuczka wrzuca obsikany test z dwoma kreskami;D

Gość gość
Do3?przynajemniej do polowy ciazy

Gość gośćBasiaaaaaaaa
2 powód jaki do mnie przemawia to finanse. Jak bede stopniowo kupowała różne rzeczy to nie odczuje tego zbytnio finansowo, a tak na raz takie wielkie bum to bedzie obciażenie dla portfela... Jak ja bym już chciała być po wizycie u gina!!!

Gość gośćBasiaaaaaaaa
Nie mam face, szanuje moja prywatność. O tej ciaży wie tylko mój partner, reszte rodziny mam zamiar poinformować na Wielkanoc.

Gość gość
Jak nie chcesz odczuć finansowo, to odkładaj sobie co miesiąc jakąś kwotę na wyprawkę, wyjdzie na to samo a przynajmniej w razie czego bezpieczniej.

Gość gość
Jeszcze nie bylas nawetmu ginekologa,zeby potwierdzic? Zacznij kompletowac wyprawke jak bedziesz znala plec czyli ok 20tygodnia. Wczesniej to bez sensu,

Gość gośćBasiaaaaaaaa
Do gina ide za 3 dni. Jesli chodzi o płeć to ja sie nie trzymam sztywno tego ze jak chłopiec to niebieski a jak dziewczynka to różowy. Jest tyle innych kolorów, zresztą czytałam kiedys ze najlepsze są białe ciuszki bo nie ma w nich barwników. Chyba jednak macie racje z tym ze nie powinnam sie z tym spieszyć...Wiecie, po raz pierwszy w życiu jestem w ciaży i no po prostu nie moge sie doczekać, no ale ok postaram sie opanować i omijać sklepy z ciuszkami dla dzieci do 12 tyg ciąży. Na dzień dzisiejszy mam tylko 3 pary skarpeteczek bo były ostatnio w lidlu, więc chyba taka wariatka ze mnie nie jest co ? :)

Gość gość
ja zaczęłam kupować na serio jak sie dowiedziałam że to syn czyli jak byłam w 19 tygodniu ciazy wtedy wiedziałam jakie ciuszki kupować choć dla bardzo małych dzieci czesto sa uniwersalne kolory i wzory że pasują i na chłopca i na dziewczynkę dawniej jak nie było usg to wszystkie dzieci ubierano podobnie w podobne ciuszki bo kobiety całą ciąże często same szyły wyprawkę dla dziecka i nie wiedziały jaka płeć, najczesciej koloru białego ciuszki były po prostu i beciki takie same i dla chłopców i dziewczynek były

Gość gość
Rozumiem cie ;-) jestem w 16 tygodniu trzeciej ciąży.... niby trzecia a też bym kupowała i kupowała.... Ale powstrzymuje się i co miesiąc 400 zł odkładam....kupować zacznę kolo 30 tygodnia....nie mam nic bo ta trzecia ciąża całkowicie nie planowana, wszystko pooddawalam....a wózek spalił się w garażu ;-(.... Co do ciuszków to.na pewno nie będę kupować nowych, na początku dzidzia rośnie tak szybko ze to bez sensu. na allegro dziewczyny wystawiają całe paki ubranek po noworodkach, tam kupie :-) wanienke. Leżaczek chustaeke dostane od siostry bo ma jeszcze... W sumie zbieram głównie na kosmetyki, pieluchy, staniki do karmienia i wózek.

Gość gość
Ja zaczęłam kompletować wyprawkę jakoś ok 4-6miesiąc. Po troszku ;) polecam wyprawkę dla dziecka ze sklepu www.bobociuszki.pl Mają śliczne kolorki kompletów dziecięcych oraz rożne rodzaje body i kombinezony zimowe ;)

Gość gość
w obecnych czasech gdzie wszytskie produkty macie na wyciągnięcie ręki nie ma potrzeby przesadnie się spieszyć. Wyprawkę spokojnie skompletujecie w kilka dni nawet przez internet. Teraz jest mnóstwo takich sklepów jak np http://papillon-shop.pl/ gdzie znajdziecie mnóstow produktów potrzebych maluszkom

Gość gość
Ja mam do was kobitki takie pytanie! Czy wy tez miałyście na początku ciazy tak 4-6 tyg taką jakby wodę różowawą lub zwykła bezbarwna wydzielinę i zwykła krew?

Gość gość
Zaczelam kupowac tak od polowy ciazy:D