Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szyta szyjka po porodzie

Polecane posty

Gość gość

Witam, czy ktoras z Was miala szyta szyjke po porodzie? Pytam bo dzis mija druga doba od porodu mam zalozony 1 szew i dopiero dzis zaczelo mnie bolec. wczoraj normalnie chodzilam siadalam a dzis boli kluje w tym mscu, ciagnie momentami swedzi tak mialescie

Gość gość
Mnie bolalo nawet miesiac-dwa po porodzie. Przez dwa tygodnie siedzialam na jednym poldupku. A zdejmowanie szwow, to byl bol jak drugi porod :-(

Gość gość
z szyjki mialas szwy sciagane,a nie zalozyli Ci tych rozpuszczalnych? Ja tez mialam i tez dlugo bolalo :( Ale ja mialam szwy rozpuszczalne,wiec sciaganie mnie ominelo.A Ciebie autorko zaczelo bardziej bolec bo pewnie sie goi wszystko dlatego bardziej odczuwasz.

Gość gość
A ja myslalam ze bedzie coraz to lepiej a to tak boli ze jak kaczka chodze. Jeden szew i taki bol niewiarygodne.

Gość gość
no boli niestety :( Ale za to masz fajnego dzisiusia co? :)

Gość gość
Niom....jest cudowna! Dziekuje za odp. Pozdrawiam

Gość gość
Mi pekla szyjka przy porodzie i lekarze nie zwrócili na to uwagi. W efekcie po 3 latach po porodzie dowiedziałam się,ze szyjka jest peknieta i macica tez jest z pęknięciem.

Gość gość
Tak. O tym że miałam pękniętą i zszytą dowiedziałam się 3tyg po porodzie.Fajnie nie?W szpitalu się nie przyznali,na karcie też nic.A pękła dlatego że lekarka rzuciła się na mój brzuch.Pozdrawiam;)A i miałam szwy rozpuszczalne,wyszły mi po 5tyg.

Gość gość
dziekuje bogu za moje cc, strasz mocno wam współczuje:(

Gość gość
ja miałam zszytą szyjkę i to tak fatalnie że wdała się infekcja :O 40 st gorączki, antybiotyk. Ogólnie jeśli bardzo cię boli i ciągnie to idź do położnej i niech ci ściągnie szef. Jak moja położna ściągnęła mi 2 ciągnące szwy to poczułam się jak w niebie :)

Gość gość
*szew (sorki)

Gość gość
kłuje cię za długi ogonek przy szwie - idź do położnej niech zajży

Gość gość
ja bylam mocno nacieta i dodatkowo szyjka macicy popekala... Szycie bolalo, szwy rozpuszczalne. Dlugo odczuwalam dyskomfort... Jeszcze mi sie krwiak zrobil. W domu jak najwiecej wietrzylam okolice intymne, chlodne oklady z tantum rosa tez dawaly troche ulgi, no i moje wybawienie! Male dmuchane kolo do siedzenia- polecam.

Gość gość
Mi popękała szyjka - duże dziecko (obwód główki) i miałam szwy rozpuszczalne a na kroczu normalne, zdjęcie troszkę szczypało a nie bolało. po 3 tyg nie było śladu. W szpitalu miałam lodowe okłady pierwszego dnia i drugiego mogłam już bez większych problemów siadać i chodzić