Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ospa?

Polecane posty

Gość gość

witam. Moj prawie trzyletni syn od czwartku mial biegunke, myslalam ze jelitowka choc zachowywal sie normalnie,mial apetyt a temperature do 38 tylko noc i jeden dzien(w piatek) w sobote bylo ok, a w niedziele rano wymiotowal a popoludniu znow biegunka. Dzis juz zachowywal sie jak zupelnie zdrowy, zrobil jedna rzadka kupe. Teraz zobaczylam na udach, brzuchu, rekach i twarzy wysypke. Czy moze byc to ospa? czy te objawy mogly poprzedzac ospe , czy moze sie skumulowaly? Jestem przerazona bo jestem w ciazy a ospy nie przechodzilam. Z samego rana pojedziemy do lekarza ale chyba tej nocy nie zasne.

Gość gość
Jeżeli w tej wysypce jest płyn przypominający wodę, to pewnie ospa. Ja przechodziłam ją w wieku 28 lat i jakoś dwa dni wcześniej miałam temperaturę i złe samopoczucie ( przy chorobach praktycznie nie mam temperatury nigdy).Nie denerwuj się, teraz już to nic nie pomoże.

Gość gość
Wody jeszcze nie widac ale plaskie niektore juz nie sa.

Gość Kalinka_
Ospowe krosty powiększają się szybko. Z małych czerwonych punktów do ropnych rosmą w kilka godzin. Obserwuj tą wysypkę czy "rośnie". Jeśli nie to może być wysypka po infekcji. Moje dzieci tak miały. Jak infekcja zaczęła mijać i temperatura spadła to dostały drobnej wysypki. Lekarz powiedział, że to normalna reakcja. Zeszło po około 3 dniach. Jeśli to ospa to do mutra będzie widoczna ropa.

Gość gość
Nie ropa, tylko płyn surowiczy wyglądający jak woda. Najpierw się doucz, a potem informuj. Ale fakt, do jutra te płaskie "kropki"powinny wypełnić się wodą ( jeżeli to ospa).

Gość gość
Moj synek w Wieku 10 miesiecy mial bardzo podobne objawy i byl to kakis wirus ale nie ospa.lelarka nie potrafila nazwac, Po prostu wirus, tak czy siak i ospe i inné wirusy leczy sie objawowo.

Gość gość
Myślę, że autorki nie martwi fakt, że syn może mieć ospę, ale to, że ona na tę chorobę nie chorowała, a jest w ciąży. Ospa w ciąży = ogromne niebezpieczeństwo dla dziecka.

Gość gość
Wlasnie wrocilismy od lekarza i na szczescie tak jak ktos pisal wyzej, reakcja po infekcji. Dzieki dziewczyny.