Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam za chude dziecko ???

Polecane posty

Gość gość

Mój synek ma 13 miesięcy. Mierzy 101 cm, a waży zaledwie 10 kg. Pediatra twierdzi, że to za mało. Dziewczyny czy faktycznie tak jest ? Mój mąż do dziś jest chudzielecem, bo mając 183 cm wzrostu waży 70 kg. Ja tez raczej należę do tych chudzinek. Czy to może być tak że synek po prostu tak ma czy coś jest nie tak ?

Gość gość
jesteś pewna że ma 101 cm, wzrostu?, bo to jakiś gigantyzm na ten wiek...a waga 10 kg, typowa dla rocznego...tylko nie przy tym wzroście...

Gość gość
Wow jaki on dlugi....moja ma poltora roku i wazy 11kg i ma 80 cm......a nie metr...i jest duzo za chudy

Gość gość
13 m-czne dziecko 101 cm? Sporo. Akurat waga jest ok jak na roczniaka, tylko przy takim wzroście się gubi. Ja sama mam chude dziecko (właśnie mąż też jest chudzielec). Dawno nie byłam już u lekarza, ale syn jest dużo chudszy od rówieśników, ale nie niepokoi mnie to- ma dobry apetyt, bogatą dietę, dobrze się rozwija. po prostu taka uroda.

Gość gość
Moja córka ma prawie trzy lata i 97 centymetrów wzrostu, jest na 75 centylu. Waży 15 kilo. Strasznie wysokie masz to dziecko.

Gość malinoowka
Jestes pewna ze sie we wzroscie nie machnelas Autorko? U mnie wszyscy mowia ze moj synek (tez roczniak) jest wysoki (po nas) i chudziutki a ma 83cm i 10.5kg.

Gość gość
Mutant

Gość gość
moja starsza córka na rok miała 9800 i wszyscy mówili o niej pączuszek, no ale nie miała 101 cm, a młodsza z kolei na rok ważyła "aż" 7600, teraz ma 19 miesięcy i waży 8800

Gość gość
No właśnie waga ok, ale nie przy tym wzroście. Kiedy go urodziłam to miał 63 cm. Od zawsze był trochę wyższy od rówieśników. Jest strasznie wysoki.

Gość gość
Wagę ma akurat. Mój syn ważył wtedy niespełna 9,5kg i nikt nie mówił, że jest za chudy. Owszem należał może do tych drobniejszych dzieci ale za chudy nie był

Gość gość
Zrób mu morfologię. Jeśli będzie ok- znaczy, że taka uroda. Ale wzrost jest naprawdę duży!

Gość gość
Moja ma ponad 10 mcy i 10,5kg a wzrost 76cm

Gość gość
Badania robiłam mu na roczek. Wszystko wyszło ok. Porównywałam zdjęcia z dzieciństwa męża i wyglądają tak samo. Mąż był troszkę niższy, bo miał 96 cm. Tak przynajmniej mówi moja teściowa.

Gość gość
hm...moj ma ponad 3 lata i ok 103cm. W grupie przedszkolnej jest jednym z wiekszych dzieci z 17kg i stopa w roz 28. niesamowiecie wysoki wzrost jak na roczniaka, jeszcze takiego nie spotkalam

Gość gość
I jestes pewna, ze pediatre niepokoi waga a nie wzrost? Moj synek tyle mierzył majac 2,5 roku, a należy do dzieci wysokich, zawsze w górnej granicy (lub poza nia) siatki centylowej.

Gość gość
21:00 akurat nie ma wagi AKURAT bo jest zbyt wysoki na to żeby ważyć tylko 10kg. Moje dziecko ma 86cm i waży 10kg i raczej wygląda jak szczypiorek, a co dopiero jakby miała 15cm więcej ....

Gość gość
wysoki wzrost może być po prostu sprawą genetyczną

Gość gość
Moja córeczka ma 87 cm 12kg i 16 msc. Wygląda akurat.Waga na 90 centylu a wzrost ponad 97 centyl ale mój maż ma 195 i ewidentnie po nim ma bo od 3 miesiąca wychodzi za siatke wzrostem...do tej pory spotkałam tylko 2 takich dzieci jak piszesz o swoim. 101cm? może go źle zmierzyłaś? tzn na leżąco z obciągniętymi stopami:D bo słowo myślałam że moja jest ewenement bo pediatra co idziemy to mówi ze ona tak wysokiej dziewczynki nie widziała a pracuje 30 lat już prawie u nas w przychodni. Twój synek musi wyglądac jak anorektyk:/

Gość gość
szczeze nie wierze w ten wzrost cos ci sie pomylilo.

Gość gość
Nie wydaje mi się żeby taka waga przy tym wzroście była ok, mój synek, czterolatek, ma 102 cm, waży 15 kg i jest chudzielcem, widać mu żebra, kolana grubsze niż uda... Nie widziałam jeszcze dziecka w tym wieku z takim wzrostem, nie widziałam takiego również w najmłodszej naszej przedszkolnej grupie, a tam są dzieci do 3 lat, czy to jest wzrost mierzony u lekarza? Bo naprawdę nie mogę w to uwierzyć...

Gość gość
to prowo widziałam ostatnio dziecko wysokie jak na swój wzrost miało 17msc i 100cm i....miało wodogłowie -stad ten wzrost. autorko idz sie zajmij pracą domową z matematyki bo jutro wtorek

Gość gość
mój syn 97centyl od urodzenia :) na roczek miał 12,300 i 83cm na w latka 96cm a na 3 104 dzisiaj ma 5 lat i ma 114cm i 22,5kg wygląda tak akurat :) ale my jesteśmy wysocy (183cm i 178cm) urodzony 4200g i 57cm