Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bliźniako mama

Byłam na zwolnieniu w ciąży choć go nie potrzebowałam

Polecane posty

a ja Wam jeszcze powiem, ze dla mnie prawo pracy jest momentami chore i tyle!! Najwazniejsze to trafić na normalnego pracodawce, ale też dać coś od siebie. U nas np. czasem zdarzy się, ze trzeba przyjść wcześniej, albo przysiedzieć. I jakoś nie rozliczamy nadgodzin ( a moglibysmy) bo i pensje mamy ok, i jak ktoś potrzebuje urlop to nawet z dnia na dzien moze poprosić. Nie wyobrażam sobie walczyć w sądzie z pracodawcą, ktory jest ok tylko dlatego, ze sugeruje mi L4 z powody ciąży.

Gość gość
zgadzam sie z tobą zwolenniczko, bo najwazniejsze jest wyczucie. sama wiesz co możesz, co powinnaś, a czego nie i wiesz jaką masz sytuację. ale tu biadolą tylko te które nie pracuja, bo tak naprawde ile stanowisk pracy tyle odrębnych przypadków

Gość gość
A kazda z was miala kontrole? Po jakim czasie pracy poszłyście na L4??

Gość gość
ja miałam kontrolę i praktycznie do dnia przed porodem nie dostałam ani złotówki gdybym była samotna to chyba zęby w ścianę :o wszystko oczywiście mi wyrównali ale co się nastresowałam i naużerałam ze skur/wielami i debilnymi nieukami z ZUSu to moje :o W firmie pracowałam 6 lat zanim zaszłam w ciążę, a oni podważali autentyczność mojej pracy głównie :o no śmiech na sali na zwolnienie poszłam na początku 4 miesiąca również pod naciskiem szefowej i praktycznie po miesiącu kontrola już była i wstrzymane świadczenia :o

Gość gość
Dziewczyny gdy poinformowałam kierowniczkę że jestem w ciązy za dwa dni na moje miejsce byla nowa pracownica- jej rodzona siostra. Przejeła moje obowiązki i nawet krzesło! Przez 8 godzin musiałam obsługiwać klientów na stojąca, bo ona się przyuczała . Ogólnie od informacji o ciąży nastawienie kierowniczki się do mnie zmieniło. Mimo że dotychczas oprócz obsługi klienta, sprzedaży, byłam także referentam d.s księgowośći i świetnie sobie z tym radziłam teraz absolutnie mnie od tego odsuneła, Za to moimi nowymi obowiązkami było codzienne trzykrotne mycie podłogi, kilkukrotne wycieranie biurek, półek itp. Pani sprzątająca która przychodziła do nas na 2 godzinny dziennie, podobno zachorowała, ale jak się dowiedziałam to po prostu ją zwolniono, bo firmy nie stać na tylu pracowników- w tym jednego za dużo czyli mnie. Ogólnie praca jest stresująca, w ciągłym biegu, non stop klienci, wysoki plan sprzedaży, nowe oferty które trzeba przyswajać w domu bo w pracy nie ma czasu. Nie wytrzymywałam tempa i zmęczenia, dostałam krwotoku i trafiłam do szpitala. To moja druga ciąża, poprzednio poroniłam, Dostałam zwolnienie na 3 tygodnie, leżałam plackiem. Polepszyło mi się i wróciłam do pracy. Kierowniczka była zła, powiedziała że mam iść na zwolnienie i nie wracać bo ona niema tu dla mnie miejsca, i to oczywiste że nie przedłużą mi umowy która kończy się dwa miesiące po porodzie. Więc po co mam tam wracać? Niestety moja pani doktor nie jest zwolenniczką zwolnień w ciąży . Mimo że powiedziałam jej jak jest , to stwierdziła że jak wszystko będzie ok to nie wystawi mi kolejnego zwolnienia. Niewiem co robić.

Gość gość
idź do innego lekarza