Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

37 tc a nic się nie dzieje :(

Polecane posty

Gość gość

witam jestem w 37 tygodniu a brzuch nadal wysoko :( czy zawsze przed porodem się obniża brzuszek ? ile przed porodem wam sie obniżył i czy w ogóle? ja cala puchnę a do terminu trzy tygodnie niecałe :) nie wiem jak to przyspieszyć do marca to chyba zrobię się jak piłka i nigdzie się nie ruszę. Byłam w piątek u gina i na razie nic się tam nie szykuje :( a kłucia w kroczu coraz częściej

Gość gość
Nie martw się:) ja jestem doładnie w 37tyg+2dni i też ani brzuch się nie obniżył ani nawet skurczy przepowiadających nie mam..jedyne co to wczoraj się dowiedziałam że lekko mi się szyjka zaczyna skracać i małe rozwarcie się zrobiło i nic poza tym:/

Gość serotkaa
Mi się brzuch w zasadzie wcale nie obniżył. Dzień przed porodem - w terminie - wciąz miałam wysoko. Więc nie ma tu reguły.

Gość gość
ja byłam w piatek u lekarza i narazie malutka sie do nas nie wybiera szkoda :(

Gość gość
a czy obnizenie brzucha ma wplyw na rozmiary dziecka? moja juz wazy ok trzech kg to norma jak na ten tydzien nie :) i sporo przytylam w ciazy az za duzo nawet ale nic juz na to nie poradze

Gość gość
a czy rozmiar dziecka ma znaczenie z tym obnizeniem brzucha i ile sie przytylo w ciazy ? ja sporo przytylam a mala wazy juz ok 3 kg a jestem drobniutka

Gość gość
Pojawiają Ci się kłucia w kroczu to się nie martw, dziecko zaczyna naciskać. Poród tuż, tuż. Mówi doświadczona mama :D

Gość gość
Ja byłam wczoraj i ginka do mnie z tekstem, że myślała że jednak wcześniej urodzę bo w 31 tygodniu po pomiarach wyszło że moja mała bedzie duża w dniu porodu (ponad 4 kg) i że z jej wymarów i wagi wychodziło że jest o 2 tygodnie większa więc myślała że 2 tygodnie wcześniej urodzę..a wczoraj znowu ją pomierzyła i się okazało że ma ledwo ponad 3400g i może się okazać że bedzie miała jeszcze mniej. i się okazało że jak bedzie się tak akcja rozwijała jak do tej pory to urodzę po terminie.

Gość gość
oo mam nadzieje że nie będę czekać do marca :) kłucia mam juz od dwóch tygodni w kroczu ale ostatnio mi sie nasiliły np dziś po spacerku jak nacisło to aż takie dziwne uczucie ;)

Gość gość
u mnie tak samo bylo poszlam jakis miesiac temu do gina a ona ze mala juz jest duza a ja drobna i ze wczesniej bede rodzic a teraz w piatek bylam to mam czekac az mnie samo nacisnie i mala jest w normie bo ma ok trzech kg, mowilam jej o tych kluciach na dole ale narazie nic sie tam nie dzieje