Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

małżeństwa homoseksualne, jesteś za czy przeciw?

Polecane posty

Gość gość

ja jestem za i nie rozumiem tej agresji wobec nich jestem heteroseksualną kobietą

Gość gość
ja też jestem za bo czy się hajtną czy nie co za różnica jest i tak ich Bóg pokarał już za bałwochwalstwo

Gość gość
Mogą być związki nie małżeństwa. Malzenstwo mogą zawrzeć kobieta z mężczyzną .I tylko oni

Gość gość
Hej :-) tak z innej beczki chcialabym wam polecic ten serwis : http://odu.pl/dobreaukcje Zgarnelam tu TV 50 cali za 116,20

Gość gość
Dokładnie. Związki - tak, małżeństwa - zdecydowanie nie.

Gość gość
ja uwazam ze jak sie ludzie na prawde kochaja to nie potrzebuja brac slubu ale to chyba pomaga w jakis formalnosciach, spadkach, widzeniu w szpitali itp wiec jestem za

Gość gość
za! małżeństwa powinny być tylko homoseksualne skoro heteroseksualne nie zdają egzaminu. się nie sprawdziły hetero orientacja to przeżytek!

Gość gość
Za, póki co nie usłyszałam ani jednego racjonalnego powodu na "nie".

ja jestem na " nie " i nie usłyszałam żadnego racjonalnego powodu na tak :)

Gość gość
racjonalny powód jest taki, ze ślub zawsze był zarezerwowany dla kobiety i mężczyzny, i nie ma co zmieniać tradycji dla 1% ludzi. to mniejszość dostosowuje się do większości, nie odwrotnie.

Gość killerow__ dwoch
jak dla mnie niech sie zayebia na smierc stopka: ksiadzu arcybiskupowi dzis do blota zwialo czapeczke

Gość gość
przykro mi, że nie jesteście zdolni do postawienia sie w ich sytuacji, nie wybrali sobie orientacji, kochają kogoś i chcą być z nim do końca więc chcą ślubu, naprawdę to takie trudne wyobrazić sobie jak sie czuje inny człowiek niż wy? WYBRALIŚCIE sobie heteroseksualizm? czy się z nim URODZILIŚCIE? no właśnie głupcy...

Gość gość
wiele tradycji się zmieniło, więc czemu nie ta? Ślub to przede wszystkim zabezpieczenie finansowe w razie nagłej śmierci małżonka. Dla wielu ludzi ma też znaczenie emocjonalne (bo zostali wychowani w przekonaniu, że tylko zalegalizowany związek jest poważny). Wszyscy powinni mieć dostęp do tych samych praw, więc uniemożliwianie zawarcia małżeństwa jest cholerną dyskryminacją.

Gość gość
związki partnerskie tak. z adopcja dzieci byłbym ostrożny, bo stygmatyzacja będzie spora. facet hetero.

Gość gość
zabezpieczenie mozna zalatwic U NOTARIUSZA, jest identycznie wazne

Gość gość
Myślę, że tutaj problem jest wymyślony. W wielu krajach małżeństwa homoseksualne zostały zalegalizowane i...nic się nie stało. Absolutnie nic, ludzie nawet tego nie odczuli.

Gość gość
Poprzez związek też mogą zyskać te same prawa, no i? Niedługo osoby w związkach poliamorycznych, transy itd. też będą chciały legalizować swoje dziwne związki poprzez ślub. Niech zawierają sobie związki partnerskie, ale nie śluby. Nie widzę sensu zmiany tej fajnej tradycji. A już mąż i mąż albo np. dwóch mężów i trzy żony brzmi przekomicznie :)

Gość gość
ale jest niesprawiedliwe, że jedni mają wszystko od ręki, a drudzy muszą każdy papier załatwiać osobno. Potem walcz sobie z rodziną która domaga się pieniędzy które ktoś gromadził wspólnie z partnerem czy partnerką przez całe życie. Wiele osób chce wspólnoty majątkowej. Ponadto mogą po prostu chcieć mówić "mój mąż" czy "moja żona". Wyobrażacie sobie, że nie możecie wziąć z kimś ślubu i w świetle prawa nigdy wasz związek nie zostanie uznany bo np. partner jest Hindusem? Bzdura, prawda? Kiedyś to było normalne, taki sam rodzaj dyskryminacji.

Gość gość
oczywiście, ze nic sie nie stało, te paniczne reakcje wynikaja chyba z faktu ,ze ktoś boi się "zarażenia homoseksualizmem" co jest komiczne zawsze był jakis pocent homo i zawsze był to dosć mały procent ludzi, a Polak katolik panikuje, że sie zarazi, widać jak mocno jest "heteroseksualny" hehe

Gość gość
Technicznie rzecz biorąc to ślub z osobą transseksualną jest legalny. O, taka luka w przepisach.

Gość nacjonalista1995
Przeciw.

Gość gość
gość z 18:35 - ale co im da "ślub"? przecież i tak tylko cywilny wchodzi w grę, a nie kościelny. a cywilny to tylko papierek. taki sam papierek mogą mieć po zalegalizowaniu związku partnerskiego.

Gość gość
to zabroń ślubu wszystkim heteroseksualnym, niewierzącym osobom. Przecież nie może mieć dla nich znaczenia fakt, że zobowiązali się prawnie do wspólnego życia, nie mogą chcieć ceremonii, prawda?

Gość gość
Żadna panika, po prostu ludzie mają dość ich roszczeń.

Gość gość
a jakie to jest "roszczenie", że ktoś chce ślub wziąć? To powinno być prawo bez dyskusji, a nie, że ktoś musi się prosić o możliwość wzięcia ślubu.

Gość gość
gadasz jak te oszołomy z lgbt. ślub był zawsze dla hetero i tak powinno pozostać. oni mają te swoje związki.

Gość gość
jakich roszczeń? ;/ że chcą by ich nie atakowano? no rzeczywiście wielkie roszczenia mi by nie przeszkadzało gdybym miała dwóch ojców albo dwie matki, jesli byliby to inteligentni i dobrzy ludzie

Gość gość
Poza tym teraz to kłócicie się tylko o nazwę. Tak jakbyście byli w jakiś sposób zazdrośni albo tak bardzo chcieli poniżyć tych ludzi, że aż MUSICIE w jakiś sposób zaznaczyć, że są gorsi i nie mają tych samych praw.