Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

małżeństwa homoseksualne, jesteś za czy przeciw?

Polecane posty

Gość gość
a ty zrozum, ze nie masz empatii, nie wybrałeś swojej orientacji, homoseksualiści też nie, śluby cywilne jak najbardziej powinni móc wziąć bo są obywatelami takimi samymi jak ty, a nie jednostkami drugiej kategorii widzę, że dla was miłość nie jest warunkiem małżeństwa, tylko reprodukcja, smutne to bardzo, i potem sie dziwić, że w rodzinach o takiej mentalności wyrastają nieszczęśliwe dzieci bo w domu NIE MA MIŁOŚCI

Gość gość
no...bo ze związków homoseksulanych wyrastają zdrowe dzieci... niemające depersji... nie popełniające samobójstw... nie ćpające...PATOLOGIA RODZI PATOLOGIE>>>

Gość gość
Nie rozumiesz ze ślubu nie mogą wziąć i nic tego nie zmieni .Ślub to tylko i wyłącznie związek kobiety i mężczyzny .Mogą zarejestrować związek .Proszę bardzo. Chyba nikt inteligentny tego im nie zabroni

Gość gość xyz
Za! Argument o tym, że "tradycyjnie" czy "historycznie" małżeństwo oznacza związek mężczyzny i kobiety mnie niezmiernie bawi. Pojęcia na okrągło są redefiniowane i nikt nie widzi w tym niczego strasznego... Ooo, no ale tutaj to jest "zamach na rodzinę". Cóż, nie jest to żaden zamach na nikogo, a jedynie próba wyrównania niesprawiedliwości.

Gość gość
kiedyś osoby czarnoskóre nie mogły wziąć ślubu z "białym" też sobie tego nie wyobrażano ciemnota umysłowa w końcu zostaje pokonana

Gość gość
TO ja Ateistka: Pytanie do tych co są za małżenstawami homo chciałabys mnie dwóch tatusiów? Albo dwie mamusie?? Bo ja nie... Wbrew biologii (jesli małzenstwo=mozliwosc adopcji) "ich" dzieci beda miały.. dwoch tatusiow... dwie mamusie... wole patologicznego pijanego (3 razy w miesiącu> bo to podstawowy argument przeciw tzw. homofobom) tate i trzezwa mame niz dwoch tatusiów pedałow, którzy wbrew bilogii chcą wychowywac dziecko...

Gość gość xyz
Ja bym nie miała nic przeciwko byciu wychowywaną przez dwie osoby jednej płci. Nie na orientacji czy płci by mi zależało, tylko na tym, żeby mnie rodzice kochali, dbali o mnie i troszczyli się. Proste. Ty najwyraźniej masz jakiś potworny problem, skoro wolisz patologię i ojca-alkoholika, niż dwie normalne osoby... Aż żal czytać.

Gość gość
to ja ateistka: powiem wiecej.. Geje i Lesbijki nawet nie chca małżenstwa i związków partnerskich... to pedały latające z piórkiem w d***e, chodzące na parady ... (kojarzycie pewnie tych pederastow w skorach itd) broniące teczy ich chcą... i osoby homo sie ich wstydzą...

Gość gość
Małżeństwo jest zarezerwowane dla męzczyzny i kobiety. Homo są tak europejscy i nowocześni, ze powinni zyc luzacko, tak jak zyli do tej pory. Jestem przeciw!

Gość gość
I proszę nie urabiac opinii na forum, ani nie uzywać terminu " malżenstwo homoseksualne", bo jest to wielkie nadużycie!

Gość gość xyz
Ktoś wyżej podał idealny przykład. Kiedyś małżeństwo było zarezerwowane jedynie dla dwóch osób tej samej rasy, tej samej klasy itd. Wszystko się zmienia, proste. Nie twierdzę, że wszyscy homoseksualiści czekają na legalizację związków, tak samo jak nie wszyscy heteroseksualni legalizują swoje związki. Niemniej jednak większość jest za i to jest dość oczywiste. I nie chrzań, "ateistko", że oni chcą tylko jakieś wątpliwe prawa czy przywileje bez obowiązków, bo chodzi o ten sam wymiar i te same zasady, co dla małżeństw heteroseksualnych.

Gość ciasteczkowa_mi
Niech sobie biora sluby, nic mnie to nie obchodzi. Natomiast na adopcje nigdy sie nie zgodze. Do stworzenia dziecka potrzebni sa kobieta i mezczyzna, a wiec tylko oni powinni je wychowywac. Dziecko musi miec wzorzec obu plci w domu. Normalnej kobiety i normalnego mezczyzny. Kurwa nie wyobrazam sobie ze mnie dwoch tatusiow wychowuje. Wolalabym zgnic w domu dziecka.

Gość gość
Cóż, mam nadzieję, że twoje życzenie się spełni chociaż częściowo i zgnijesz.

Gość gość
Owszem, czasy sie zmieniaja, ale czy naprawde na lepsze? Tolerancja nie oznacza zgody na wszystko. Pracowalam z osobami homo. Nikt nikogo nie dyskryminowal, nie wysmiewal, nie zwalnial z pracy, choc wszyscy wiedzieli , ze ten ktos jest "pedałem". Napisalam to slowo specjalnie, bo wtedy nie bylo okreslenia gej. Przez lata widzialam jak lobby homoseksualne pragnie zmienic nastawienie spoleczenstwa do tego zboczenia.Zniknęlo z listy patologii, okazalo sie nagle, ze wszyscy wokol dyskryminuja osoby homo, ze ciagle sa przesladowani i tacy biedni, ze strach! Dostali palec, biora ręke...potem wezma wiecej. Nie jestem homofobem- nie interesuje mnie czyjes zycie seksualne, ale drazni obnoszenie sie ze swoja inna orientacja . Jezeli osoby tej samej plci sie kochaja, prosze bardzo- niech zamieszkaja razem, niech maja wspolny dorobek itd-od spraw majatkowych, spadkowych jest prawo cywilne. Ale domaganie sie takiego samego traktowania jak zwiazek kobiety z męzczyzna, jest daleko idacym naduzyciem. W Holandii partia pedofili, domaga sie obnizenia wieku nieletnich, od ktorego nie mozna karac za molestowanie seksualne. Proste; skoro teraz jest to wiek 15 lat, dlaczego nie obnizyc go do 11-12? Dzieci teraz szybko dorastaja, czyz nie? Bedzie postęp??? Czasy sie zmieniaja, ale standardy przyzwoitosci i moralnosci powinny byc stale.

W zasadzie jest mi to obojętne, bo w żaden sposób nie wpłynie na życie moje czy najbliższych. Ale jeśli mialabym wybierać, to raczej nie. Dlaczego? Dlatego że małżeństwo - rodzina - dzieci ... Bla bla. Dlatego że w życiu trzeba jak najlepiej grać tymi kartami, które się ma, a nie walczyć o wymianę kart. Osoby homoseksualne walczą o tą prawno-spoleczna otoczkę swoich związków. A przecież to nie zmieni istoty ich miłości. Przecież bez ślubu mogą być z kimś i tak samo kochać kogoś. Po prostu mam wrażenie ze chodzi bardziej o wrzawe, walkę, satysfakcję, bycie w pozycji "ofiary", szum medialny itd, a nie o to, co może być tak czy inaczej. Ludzie powinni zobaczyć w gejach ludzi, a nie gejów, ale na to geje muszą być tez przede wszystkim ludźmi, a nie gejami. A co tam z kim oni robią w życiu prywatnym - to wyłącznie ich sprawa. Nie świata.

Gość gość
Skoro małżeństwa,w których małżeństwo ejst an drugim planie po dziekcu są legalne, to homo też powinny być. Ostateczie to pierwsze jest duzo wiekszym ekscentryzmem.

Gość gość
Niech sobie biora sluby, nic mnie to nie obchodzi. Natomiast na adopcje nigdy sie nie zgodze. Do stworzenia dziecka potrzebni sa kobieta i mezczyzna, a wiec tylko oni powinni je wychowywac. Dziecko musi miec wzorzec obu plci w domu. Normalnej kobiety i normalnego mezczyzny. K**wa nie wyobrazam sobie ze mnie dwoch tatusiow wychowuje. Wolalabym zgnic w domu dziecka. xxx tak, kobieta i meżczyzna są potrzebni, by dać sobie nawzajem dziecko,a ptoem kyrwa, na drugi plan dla siebie wzajem schodzą

Gość gejmarriage corporation sp ZOO
ja udzielam małżeństw homogejowych za jedyne 5 stówek pary łbów, certyfikaty na kredowym papierze gwarantowane z pełną oprawą

Zgadzam się z Tobą syttsyn. Nie zależy mi na możliwości zawarcia związku małżeńskiego - co najwyżej na pewnych ułatwieniach, które to za sobą niesie (możliwość wspólnego rozliczania - bo zdaje się, że większość rzeczy można mimo wszystko sobie załatwić, choć okrężną drogą - np. sprawę dziedziczenia). Zdaj sobie jednak sprawę, że tak jak osoby hetero mogą być tolerancyjne, nietolerancyjne, religijne, niewierzące i jakiekolwiek inne

Gość gość
większość gejów to pedofile

Gość WyszlamZsiebieInieWracam
Małżeństwo- tak. Skoro ma im to pomóc przy załatwianiu różnych formalności itd., to niech się chajtają. Ale posiadanie dzieci już nie. Bo one powinny się wychowywać w normalnej rodzinie. Nasze społeczeństwo nie jest jeszcze przystosowane do takich rodzin, i te dzieci były by po prostu nieszczęśliwe.

"tak, kobieta i meżczyzna są potrzebni, by dać sobie nawzajem dziecko,a ptoem kyrwa, na drugi plan dla siebie wzajem schodzą" No tak, bo związki homo są za to skazane na wieczną miłość i nigdy się nie rozpadają.

Gość gość
"tak, kobieta i meżczyzna są potrzebni, by dać sobie nawzajem dziecko,a ptoem kyrwa, na drugi plan dla siebie wzajem schodzą" No tak, bo związki homo są za to skazane na wieczną miłość i nigdy się nie rozpadają. xxx dziękuję za sugestię, ze zejście na drugi plan to jakby rozpad związku. Też tak uważam. Możeliwe, że zdardza się to równiez gejom, aczkolwiek to hetero mają dzieci i i to u nich małżeństwo schodzi na drugi plan. To oni kochają dzieci bardziej, bo je mają. I to złe.

Gość gość
W USA para gejów adoptowała chłopca i regularnie go gwałcili. Pedały są równocześnie Pedofilami

Gość gość
Brytyjski gej okazał się kanibalem http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Najpiekniejszy-brytyjski-gej-okazal-sie-kanibalem,wid,10484852,wiadomosc.html?ticaid=11461f