Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chomik dla 6latki poradzcie prosze

Polecane posty

Gość gość

Corka od dawna marzy o zwierzatku, najlepiej kotku, piesku. Poniewaz czesto wyjezdzamy, podrozujemy kot i pies odpadaja. Mamy dom wiec miejsce jest. Myslalam o chomiku. Z czym to sie wiaze? Co potrzeba takiemu zwierzakowi kupic na poczatek? Jak wyglada opieka nad takim zwierzakiem?

Gość gość
chomik hałasuje w nocy bo śpi w dzień i bobki non stop wszędzie

Gość gość
duża klatka z zabawkami dla chomika typu karuzela czy domek. Uważam, żę chomik jest mało wymagającym zwierzątkiem a dziecko przy nim może już uczyć się odpowiedzialnośći i szacunku dla zwierzaków ( musicie jej tłumaczyć, że zwierzątko też możę coś boleć, możę cierpieć i być smutne) codzienne karmienie i zmienianie wody nauczy ją odpowiedzialnośći. Chomik faktycznie lubi hałasować ale przecież jest malutki więc co to za hałas :) Bobki zostawia ale przecież nie będzie biegał całe dnie po domu. Można go wypuszczać na pół godzinki w jakimś ogrodzonym miejscu w domu lub na trawie. Z drugiej strony dużo podróżujecie więc co wtedy z chomikiem?

Gość gość
Mu mamy chomika :-) Kiedyś mieliśmy s y r y j s k i e g o uważaj bo one lubią gryźć ... :-/ Polecam d r z u n g a r s k i e g o ... czy jakoś tak :-D Szary z p r ę g ą na plecach :-) Są małe przyjazne i nie gryzą !!!! A to ważne . my mamy pojemnik plastikowy nie klatkę !! Cena około 30 zł ... w tym domek p o i d e l k o i miseczka z jedzeniem . nie kupuj klatki z pręta m i bo później będzie po nocach strasznie hałasó ac ... a tego na pewno nie chcesz . pamiętaj koniecznie o tej klatce . ja mam w plastikowym pojemniku i chomik nie hałasu je . dzieci zadowolone ;-)

Gość gość
moja w tym roku kończy 7 lat i wybłagała nas o królika - zwierz podobny w wymaganiach do chomika, tylko wszystko trochę większe trzeba kupić :) ma go tydzień i codziennie go karmi, bawi się z nim, a nawet trochę sprząta - oczywiście od razu założyłam, że to ja będę od sprzątania, bo nie czarujmy się trudno tego wymagać codziennie od 7-latki, ale póki ma zapał to z tego korzystam ;)

Gość gość
Moja córka też ma chomika, ale u nas w domu to cały zwierzyniec :P my mamy chomika syryjskiego i jest to zwierze nie potrzebujące dużo uwagi ale mimo wszystko trzeba sprzątać klstkę ( przede wszystkim chodzi o zmianę ściółki) , dobrze jest chomiczka oswoić, wyjmować aby sobie trochę pobiegał. No i nie może być w sypialni bo to jest koszmar. U nas klatka stoi w takim pokoju z zabawkami ( dodatkowy pokój dla córki) więc nie ma hałasu ;) ale jeżeli często wyjeżdżacie to co zrobicie z chomikiem? One żyją tak do 3 lat

Gość gość
a nie mozna brac chomika ze soba na wyjazdy? czy moze byc sam caly dzien w domu? Nie latamy samolotem , podrozujemy samochodem. Mialyscie jakis problem w hotelach z pobytem z chomikiem? Corka baardzo kocha zwierzeta i jest bardzo wrazliwa wiec o to, ze bedzie dbala o niego jestem spokojna.