Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 30tka85

Trądzik w wieku 30 lat czy to trądzik hormonalny

Polecane posty

Gość 30tka85

Mam 30 lat, 3 lata temu urodziłam dziecko i nadal mam problem z trądzikiem... Od czasu, gdy byłam nastolatką zmagałam się z wypryskami, jednak wtedy były typowe dla wieku - głównie zaskórniki i takie białe, czoło, nos, broda. Teraz od kilku lat czasem pojawiały się na brodzie i policzkach, ale od jakichś 6m-cy mam straszny trądzik na policzkach, szyi, dekolcie - wypryski są duże i bolące:( w necie czytałam, że pojawianie się trądziku w tych miejscach i w takim wieku to prawdopodobnie trądzik hormonalny... Hormony badam regularnie, ale tylko te związane z tarczycą, gdyż mam z nią problemy, ostatnio wyniki sa dobre i tarczyca się uspokoiła, więc nie wiem skąd nagle ten dziwny trądzik :( Ma ktoś podobny problem??

A może wybierz się do dermatologa.... Ja mam podobnie przed okresem mnie zawsze musi coś wywalić, też się wybieram do specjalisty po jestem po 30tce i to już zaczyna być męczące

Gość wiola438
Ja też ostatnio miewam problemy ze skórą. Nie mam wyprysków czy zaskórników ale moja skóra jest strasznie sucha... I nie wiem czym to jest spowodowane, używam kremów, balsamów, regularnie ją nawilżam. I również uważam, że wypadłoby wybrać się do dermatologa, może on zleci jakieś dodatkowe badania. Trądziku nie należy lekceważyć, mój brat zmagał się z tym problemem przez bardzo długi czas. Od siebie mogę polecić Ci dobry suplement Nonacne - http://www.nonacne.eu/ . Działa antybakteryjnie, przeciwzapalnie i pomaga pozbyć się wyprysków, zaskórników czy grudek. Suplement cieszy się pozytywnymi opiniami wystarczy wejść na stronkę i poczytać.