Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jutro lecę samolotem i pojawił się problem

Polecane posty

Gość gość

rozwaliła mi się ta torebka przezroczysta na kosmetyki płynne... czym mam zastąpić to cholerstwo żebym nie miała problemów na lotnisku? teraz już nigdzie nie kupię, wylatuję z samego rana, co ja mam zrobić? :(

Gość gość
Wsadzić do rejestrowanego, a nie podręcznego 🖐️

Gość gość
a innej opcji nie ma? nie ma jakichś zamienników tych dziadowskich plastikowych torebeczek, które byłyby łatwo dostępne? wiem że w rossmanie są ale to z reguły małe gówienka po 10x20 gdzie ledwo mi się mieszczą 4 rzeczy, a mimo wszystko trochę tego mam. bo płacić za rejestrowany tylko dla kosmetyków no to lipa totalna.

Gość gość
to może być cokolwiek przezroczystego. Latałam wiele razy i niegdy nie było problemów. Np. przezroczysta kosmetyczka, woreczek na kanapki z takim jakby plastikowym suwakiem, woreczek po bizuterii. Cokolwiek o podobnej wielkości i jakoś zamykane.

Gość gość
ok, to jeszcze jedno pytanie. czy niedomknięta torebeczka to będzie spory problem? bo znalazłam, ale trochę mniejszą niż ta standardowa, więc niestety po włożeniu wszystkich płynnych rzeczy jest domknięta do połowy. mogą mi to skonfiskować albo zrobić z tego dramat? nigdy nie miałam takich problemów, bo zawsze miałam tą torebkę 20x20, więc może trochę kretyńskie pytania zadaję no ale mus to mus, wolę dmuchać na zimne.

Gość gość
Nie wytrzymasz dwóch godzin bez lakieru do paznokci?

Gość gość
kremy, podkład, tusz do rzęs - to wszystko jest oznaczane jako płyn, a nie potrzebuję kupowania nowych skoro w domu mam po 10 sztuk wszystkiego. dlatego wolę to zabrać i mieć z głowy zbędne wydatki na kolejne bzdety niż później to wywalić, bo jak będę wracać to i tak się nie zmieści :P

Gość gość
na lotniskach aż tak restrykcyjnie do tego nie podchodzą. Ważniejsze jest dla nich by dany płyn nie przekraczał 100ml. Możesz mieć jakieś woreczki do zamrażania czy cokolwiek. Jak nie domyka się to też nie powinno być problemu. Kilka razy widziałąm jak kobiety nie miały w ogóle woreczkó, po prostu kładły płynne kosmetyki na tackach i luz. A poza tym jak się obawiasz (a nie masz czego) to na 100% na lotnisu, nawet wczesnie rano kupisz taki woreczek.

Gość gość
dzięki, uspokoiłaś/eś mnie. strasznie nie lubię jak mi coś wyskakuje w ostatnim momencie, bo zaczynam chorobliwie panikować. jeszcze mój facet leci ze mną i nie potrafi mi pomóc, bo jego płynów nikt nigdy nie sprawdzał to nie rozumie mojego problemu :D 🖐️

Gość gość
Wrzuć do bagażu głównego i po sprawie. Musisz się malować co godzinę?

Gość gość
mam tylko bagaż podręczny + ten który będę miała przy sobie. kosmetyki i inne pierdoły przewożę w podręcznym i nie potrzebuję do nich żadnego dostępu, ale przy odprawie płyny i tak idą do skontrolowania. dlatego robię z tego problem :P

Gość gość
Lecisz do Stanów ? Jesli tak to mozesz miec problem.

Gość gość
do stanów nie, do paryża. ale mam "farta" do nadgorliwców i zawsze mi się do czegoś w bagażu przyczepią, więc chociaż tych płynów wolałabym uniknąć :P

Gość gość
Na każdym lotnisku maja te woreczki w maszynach lub leżą przy taśmach odprawy także spokojnie.

Gość gość
up