Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onawiniana

Wino

Polecane posty

Gość onawiniana

Jestem mądrą i niezależną kobietą, siedzę właśnie i piję wino i mam wywalone co sobie myślicie. Ciaoooo

Gość gość
dobra, mam tak samo. W dodatklu jestem stara i mam juz po życiu zycie i kurde pijanam a jutro do roboty

Gość gość
a jakie pijesz? ja niby dla zdrowia czerwone półwytrawne, bo wytrawne nie każde dobre. Tak siebie oszukuje ze dla zdrowotnosci toto

Gość gość
Czerwone wytrawne to jest to .polslodkie ma zepsuty smak cukrem .Bleee jak to można pić ?

Gość gość
między półwytrawnym a półsłodkim jest przepaśc, dobre wytrawne jest dosc drogie. :o

Gość gość
Nieprawda .Bordeaux z certyfikatem apelacji można kupić już za dwie dychy .Podobnie chilijskie lub australijskie

Gość gość
Fakt, masz rację. Tylko cieżko dostac. Wolę pólwytrawne, nie ma tego posmaku octowego, gorzkawego, i kurcze akurat wlasnie pólwytrawne jest cieżkie do zdobycia.

Gość gość
Octowy smak ma wino nie dobre a nie wytrawne .Wcale nie jest trudno dostać dobre wino wytrawne .Na początek mozna kupić chilijskie Antares .Jest merlot , carmener i cabernet savinion ( ten ostatni to najslodszy szczep z wytrawnych) Antares jest w każdym markecie cena ok 24 zł .To marka sprzedawana w calej Europie. Jest to przyzwoite wino dla zaczynajacych pić wino .Z butów nie wyrywa ale na początek jest ok

Gość gość
dzięki za podpowiedzi, spróbuje kupic to co napisałaś/es. Merloty wiem, ze sa dobre, jeszcze raz dzieki za wskazówki 🖐️

Gość gość
:-) carmenere ciekawy smak lekko gorzkawy i pikantny. Czuć pieprz

Gość gość
kupilam kiedys Baturricę, brat mi podpowiedział, ze warta swojej ceny, tania i i dobra

Gość gość
A może ktoś wie gdzie kupić w Polsce winko bez siarki ?