Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wprowadzenie pokarmów

Polecane posty

Gość gość

Drogie mamy :) Proszę o pomoc. Córcia skończy niedługo 4 miesiące czy mogę już podawać kaszki ?Czytałam ,że potrzebna jest do tego specjalna butelka z dziurką w kształcie krzyża . Co jeszcze mogę podać?

Gość gość
mozesz juz podać. Najlepiej kleik kukurydziany, bo jest lekkostrawny i nie powoduje zaprac, ale moze byc tez ryżowy. I lepiej nie przez butelkę a łyżeczka. Powiedziano mi, ze wszystkie pokarmy oprócz mleka podaje sie lyzeczką

Gość gość
Zgadzam sie, ja tez od razu lyzeczka podawalam. Kaszki odpusc na razie bo sa bardzo slodkie. Zacznij od kleikow ja do ryzowego dodaje ugotowana suszona sliwke, zeby zapobiedz zaparciom a tak to tez kukurydziany

Gość gość
Ok a co z warzywami?Marcheweczka

Gość gość
Ja gotowalam marchewke z ziemniakiem, po tygodniu dodalam dynie pozniej pietruszke, maslo, mieso. Ale corcia tak okresowo jadla te zupy... nie raz ani sie nie chwycila a czasem z zachwytem jadla. Teraz od kilku dni znow nie podaje bo nie chce;/ ma 9 miesiecy:)

Gość gość
Zgadzam się, tych kaszek bobovity czy nestle to się wogóle nie powinno podawać, to sam cukier. Jak przeczytałam w sklepie, skład kaszki bobovita malinowej to się złapałam za głowę. Sam cukier i malin, uwaga, 0,4 %... ja własnie dodaję sama stare jabłko, banana albo tez sliwkę ze słoika. Duzo zdrowsza jest taka domowa kaszka. A teraz podaje płatki jaglane i gryczane - cos takiego jak ryzowe. bardzo fajna sprawa, gotuje sie 3 minuty i gotowe. I bardzo zdrowe a nie trzeba sie paprać z gotowaniem.

Gość gość
No wlasnie jak sie nauczy od malego takiego mdlego jedzenia to co pozniej... ja dostalam kiedys wlasnie te kaszke malinowa z 0,4 procent malin to dodalam domowego soku z malin i zniwelowalam ten okropnie slodki smak

Gość gość
mój syn nie dostał nigdy kaszki bobovita. Nie wiem czy to ma jakis związek ale je wszystko co mu dam ;) nie bylo warzywa czy owocu którego by nie zjadł. Ale on od urodzenia był strasznym łasuchem i tak mu zostało do dzisiaj, ma 6 miesiecy