Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skóra twarzy skóra twarzy

Polecane posty

Gość gość

Witam Od jakiegoś czasu mam mega problem ze skórą twarzy, od razu zaznaczę że jestem chłopakiem więc nie używam żadnych maseczek i tego typu rzeczy. Mianowicie skóra na nosie i czole mi się przetłuszcza to znaczy jest przetłuszczona, natomiast kiedy ją przemywam robi się momentalnie sucha i się łuszczy, a po jakimś czasie znowu jest tłusta, do tego często pojawiają się pryszcze tzn tylko w tych miejscach czyli nos i czolo, czasami takie podskórne jakby napuchnięte, ale najczęściej na nosie i to notorycznie w tych samych miejscach. W dodatku uprawiam sport, kiedy jestem wypompowany i wiadomo spocony to ta skóra jakby robi się z niej taki osad i osiada najczęściej na brwiach, niby stosuję czasami balsam regenerujący nivea i ta skóra się poprawia, ale nawet jeśli już się nie łuszczy to znowu po jakimś czasie robi się tłusta. Nie chce porad typu idz do dermatologa bo bylem jakis czas temu i nic nie pomogl. Także tego czekam na jakieś porady, jak mnie z tego wyleczycie to Was normalnie ozłocę.

Gość gość
max 2x dziennie myć twarz żelem lub płynem micelarnym, w międzyczasie stosować bibułki wchłaniające sebum po każdym myciu twarz tonizować tonikiem bez alkoholu, inaczej kiszka i krem nie zadziała jak należy :) na przetłuszczanie twarzy krem matujący, na łuszczenie nawilżający, na trądzik maści od dermatologa. matowanie i nawilżanie plus ew. leczenie niewielkiego trądziku można oczywiście załatwić jednym kremem nawilżająco matującym z kwasami, np. ja stosuję na dzień sebium global z biodermy

Gość gość
Możesz bardziej szczegółowo opisać mi jak u Ciebie działa BIODERMA SEBIUM GLOBAL KREM 30 ML? w sensie czy skóra się nie łuszczy i nie przetłuszcza? i czy wygładza skórę tak jakby była zdrowa? ile razy dziennie stosujesz?

Gość gość
rano po oczyszczeniu twarzy nakładam i matuje mi skórę prawie do wieczora. w międzyczasie posiłkuję się bibułkami. wieczorem drugie oczyszczanie i krem z kwasami na trądzik od dermy na noc. moja skóra łuszczy się tylko, kiedy naprawdę przesadzę z grubością warstwy tego leku lub zachce mi się zabiegu złuszczającego u kosmetyczki. czym myjesz twarz? może to za silny detergent dla ciebie?

Gość gość
nie stosuję tak naprawdę żadnych kremów, tylko wodą, ewentualnie później balsamem regenerującym nivea i to wszystko, od dermatologa dostałem ze dwie maści ale to w ogole nie pomagalo a nawet bym powiedzial ze pogarszalo wiec przestalem stosowac

Gość gość
wygładzić twarz to co ci może ew. mocny peeling albo podkład z silikonami, które wypełnią ubytki. krem nawilżający powoduje, że skóra w dotyku robi się miła. biodermę stosuję jako dodatek do leczenia, nie zamiennik. ps. chyba bym oci/piała, gdybym miała nakładać nivea na twarz z trądzikiem :D

Gość gość
1. nazwy leków podaj i rozpiskę jak ich używać 2. co to znaczy wodą? tym oczyszczasz pory z nagromadzonego łoju? ochu/jałeś? łój rozpuszczają detergenty albo oleje

Gość gość
tak jak mówie nie używam żadnych kremów, twarz myję max 3 razy dziennie, to wszystko, ogólnie taką skórę mam tylko na nosie i na czole blisko brwi, to bardzo irytujący problem i z tego co widze wiele osob go ma

Gość gość
no to zapychaj się dalej nivejką i na przemian wysuszaj twarz wodą

Gość genia002
Najlepszą opcja jest moim zdaniem cetaphil, nivea za bardzo natłuszcza skórę. Po cetaphilu nie miałam problemu z zapchanymi porami na skórze twarzy.

Gość gość
Najlepiej wybierz się do salonu kosmetycznego na bezpłatną konsultację jak pielęgnować cerę. Najlepsze salony znajdziesz na stronie www.dobrakosmetyczka.pl . Na tym forum czasem są tacy doradcy, że głowa puchnie jak się te wszystkie głupoty czyta. Też kiedyś ich słuchałam, ale problemy z cerą nie znikały. Do czasu aż trafiłam na wspaniałą panią kosmetolog, która mi pomogła.

Gość gaamba4
Zgadzam się z kilkoma głosami w tym wątku i też rekomenduje cetaphil.pl

Gość lepik88
Cetaphil to bardzo fajna sprawa, używam codziennie i polecam bo bardzo warto!:) Skóra jest miła i czysta.

Gość laura7fg
tak samo jak koleżanka powyżej, moim zdaniem to dobra opcja do codziennej pielęgnacji skóry, do nawilżania i oczyszczania !

Gość gość
Najlepszy zabieg nawilżając jaki miałam był w salonie Beauty Premium w Poznaniu. Jeszcze nigdy nie miałam po zabiegu tak długo gładkiej i nawilżonej twarzy. Polecam

Gość laaika4
Do nawilżania wystarczy Cetaphil, szybko i skutecznie efekt długo się utrzymuje i nie trzeba kombinować z szukaniem, polecam!