Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Taka mama to nie mama osmieszyla mnie w oczach dziecka

Polecane posty

Gość gość

cos takiego powiedziala moja ciotka do mojej 7letniej corki. jak byscie zareagowaly w takiej sytuacji

Gość gość
gg

Gość gość
Głośno i dobitnie trzeba wtedy powiedzieć do dziecka, tak żeby i ciotka i wszyscy wokół słyszeli: "Nie przejmuj się, kochanie, wiesz, ciocia jest chora na głowę i mówi czasem takie dziwne i niemądre rzeczy. Ale pan doktor na pewno przepisze cioci jakieś dobre tabletki i wtedy przestanie w ten sposób się odzywać do innych."

Gość gość
ale corka powiedziala mi to dopiero w domu. moja 7 latka jak na swoj wiek jest madra dziewczynka. mowi mi o tym corka mi zrobilo sie strasznie przykro, tyle dzis zlych emocji i polecialy mi lzy- poplakalam sie. corka zauwazyla ze placze , przytulila mnie, poglaskala poglowie, nie przejmuj sie mamusi. ja i tak cie bardzo kocham. a jak zobacze ciocie to powiem jej ze nie bede z nia rozmawiac ani do niej przychodzic bo obraza moja mame. ale to ty robisz najlepsze kopytka na swiecie.na koniec dodala.

Gość gość
powiedz ciotce parę słów do słuchu i zerwij kontakt

Gość gość
i tak sie z nia poklucilam przez tel. mam w rodzinie wujka geja. kazdfy o tym wie., moj juz teraz maz na poczatku naszej znajomosci nic nie wiedzial o jego orientacji. kiedys poslismy do niego bylismy ze soba kilka miesiecy i mojego meza klepnal w tylek. mimo tylu lat nie moze o tym zaspomniej i unika go jak ognia. dzis bylam u ciotki, maz rozmawiam z wujkiem no i powiedzial o tej sytuacji sprzed kilku lat. wrocilsimy juz do domu i tel od ciotki ze jestesmy nie normalni ze takie glupoty gadamy. powiedzialam ze powinna sie leczyc.i rozlaczylam sie.

Gość gość
a dlaczego tak powiedziała? poza tym uważam, że robisz z igły widły, czasami człowiek coś bezmyślnie palnie, a przecież naprawdę wcale tak nie myśli- i tak właśnie wytłumaczyłabym to córce i zapomniała o temacie

Gość gość
ale ona tak caly czas mowi o mnie.

Gość gość
poslismy? Ja j***e naucz sie polskiego a potem zostawaj matka.

Gość gośćula
a potem zostawaj matką :D x ale do meritum : moja matka robiła to samo,że niby ja taka zła ,och jkak współczuła mojemu dziecku takiej matki , przeczekałam ,dziś syn nastolatek w ogóle babci nie lubi,dostaje szału jak ona do niego dzwoni i potrafi ślicznie zripostować rewelacje na mój temat. Potrafiła mu nawet powiedzieć " będziesz takim matołem jak matka co ledwo studia skończyła" A skończyłam bardzo trudne studia,dzis młody to rozumie ,ale wtedy tylko pytał ,a ja się śmiałam i mówiłam że nie trzeba sie przejmować bo babcia jest chora po prostu.

Gość gośćula
i jak miał z 10 lat i musiałam jechać na 2 tyg szkolenie to owszem została z nim ,ale tez mówiła że co to za matka co dziecko zostawia,współczuję ci wnusiu że nie masz normalnej rodziny,poza tym od kiedy pamiętam próbowała mnie zbłaznić w jego oczach. Dziś to wszystko obróciło sie przeciwko niej , ja poszłam na terapie , kontakt z matką służbowy,syn ( wnuk)nie chce jej znać,a ona płacze jaka to ze mnie wyrodna córka i na jakiego chama wychowałam jej wnuka