Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość powroty pl

wrocilismy do Pl!

Polecane posty

Gość gość
ach ta tęsknota za krajem i powroty... już zapomnieliście dlaczego wyjechaliście? no to wróćcie - przypomnicie sobie

Gość gość
Po prostu przeraża mnie to, kim stali się Polacy, którzy godzą się na wszystko za niewielkie pieniądze.. Strajkują górnicy, a my na nich najeżdżamy, że zarabiają po 7 tysięcy i więcej. Strajkują rolnicy, a my na nich najeżdżamy, bo mają SUVy. Tymczasem to powinna być raczej normalka. >>> masz rację , sam to wiem i staram się w ludziach "pobudzić , wzbudzić " odrobinę honoru i charakteru , prawda jest taka że zrobiono z nas "NIC" a przecież byliśmy narodem który potrafił o swoje zawalczyć i postawić na swoim , te obecne czasy ewidentnie nie służą nam Polakom ,staliśmy się bierni żeby nie powiedzieć ...poddani i służalczy :O przykre ale taki fakt . Gwoli ścisłości ja nie narzekam ani na górników ani rolników ani nie będę narzekał na kolejarzy piekarzy czy sprzątaczy, każdy ma prawo walczyć o swoje i na tym polega umacnianie naszego kraju ! Nie możemy się godzić aby nas wykorzystywano bo głową narodu jest jego lud! Nie ci co rządzą ...oni tylko z tych ludzi żyją ! Dlatego warto walczyć o lepszy byt dla każdego Polaka ! Uwielbiam swój kraj ! Zarobiłem to co chciałem i pewnie mam trochę wygodniej ale tu tylko chcę być i żyć i mieszkać i wszystko zrobię aby ludzie w tym kraju mieli tę samą możliwość !

Gość gość
byliśmy narodem który potrafił o swoje zawalczyć i postawić na swoim xxx owszem, ale ci wszyscy porządni ludzie albo przeszli przez komin w obozie albo leżą 10 metrów pod ziemią wiele kilometrów za wschodnią granicą to co teraz żyje w Polsce to pomiot cwaniaków, szabrowników, złodziei i wieśniaków z dziur zabitych dechami

Gość gość
wiem i to jest przytłaczające ,smutne i trudne aby to podnieść do góry jak widzę , rozumiemy się a to jest najwartościowsze obecnie w tych dziwnych czasach pozdrawiam serdecznie i....nie poddam się choć przeciwności jest wiele

Gość gość
5 tysiecy to sa dobre pieniadze w PL, gdyz cenny sa o wiele nizsze niz w UK. My nie musimy wyjezdzac do Grecji, bo to nudny kraj. Wystarczy, ze pojedziemy na Slowacje, do Czech, na Wegry. Bylismy w Bulgarii i Chorwacji, Ukrainie, Bialorusi. Jak mieszkalismy w UK, to zwiedzilsmy Paryz, Barcelone i Lisbone. Wiecej zwiedzac nie potrzebujemy. Teraz wakacje spedzamy w PL. Jezdzimy na narty w zime a w lecie urlop spedzamy u siebie nad morzem. Bylismy na festiwalu w Mragowie, Opolu, Sopocie. Naprawde nie wiem skad u was takie przeswiadczenie, ze w PL to tylko bieda. Moim zdaniem dobrobyt nie polega tylko na wycieczkach do Grecji badz na Wyspy Kanaryjskie. Poza tym jak dla mnie, te wycieczki sa nudne, gdyz nic tam sie nie dzieje procz chlania alkoholu i grzania tylka na plazy. Naprawde gdy ma sie glowe na karku, to mozna wspaniale ulozyc sobie zycie w PL.

Gość gość
Głupcy . Myślicie, ze zarobki ludzi mozna to tak sobie podwyższyć? Co za poyeby

Gość gość
otóż to ! zwiedzać można w różny sposób a już jak dla mnie najmniej na 4 * bo to nuddaaa tootalna !

Gość gość
grecja nudna i kanary, ju widze jak tam byles:) a pl taka cudna i dodaj bardzo droga..nie kazdgo polaka stac na wyjazd na polskie morzez rodzina, a ty piszesz takie glupoty ze szok/dobrobyt nie polega na tym zeby jezdzic i zwiedzac??/no nie miales chyba sie jak dowartosciowac/powiedz to miw oczy:) dziek ipracy zagranica mam mozliwosc zwiedzac swiat/pl tez lubie ale bez przesady//nie za ta kase:( nie kazdy ma mozliwosc zarabiac w pl nawet 2 tysie a ty pindolisz az sie czytac nie che 5tysi jak ma ara to mysli ze to cud jakis.a tak naprawde to sa grosze.Zycie dla zycia??widsc cos ci tam naprawde nie wyszlo... ja zyje pelnia zycia.mieszkajac zagranica ps.swiat to nie tylko UK

Gość gość
SORY ZA LITEROWKI

Gość gość
ULOZYC SOBIE ZYCIE MOZNA ..GDZIE SA PIENIADZEl:)i nie dorabiac mi to zadnej ideologii w pl znam takich co nie mieli na wynajem nawet a wyjechali i zyja i sa zadowoleni i nie maja zamiaru wracac

Gość gość
ULOZYC SOBIE ZYCIE MOZNA ..GDZIE SA PIENIADZEl:)i nie dorabiac mi to zadnej ideologii w pl znam takich co nie mieli na wynajem nawet a wyjechali i zyja i sa zadowoleni i nie maja zamiaru wracac

Gość gość
Pindolisz to ty i to trzy po trzy. Chcesz mi powiedzieć,ze w UK wszystkich stać na wycieczki? Stać tylko tych na wynajmowanych pokojach. Ludzi z kredytami nie stać nawet na porządny remont. Ja tam żyłam 7 lat wiec wiem co tam sie dzieje. Zreszta co to za priorytety w zyciu ciagle zwiedzać i zasuwać w fabrykach.

Gość gość
ps. nie swiat sie konczy na UK zrozumcie nie kazdy pracuje w fabryce zrozumcie!!!!!!!!!!! Mam normalna prace jak i moj maz w Canadzie, jezzimu po swiecie .mieszkaniew pl kupione. tu na kredyt(mnej placimy niz wynajem , wczesniej)nie mamy 30 jescze/ja planuje do 40 zwiedzac ile wejdzie.i ile starczy zdrowia.

Gość gość
Usmialam sie z postu osoby z 20.26. Sama lubie podrozowac (nie tylko po Grecji, Kanarach i kulku krajach europejskich :D ) Jesli nudzisz sie na wycieczkach to uznaje ze musisz sama byc nudna osoba. Naprawde bedac w obcym kraju (po raz pierwszy jak mniemam) nie widzisz nic ciekawszego do roboty niz siedzenie na tylku i picie? Wspolczuje zatem.. Mieszkam w uk i pod tym wzgledem mam duzo wieksze mozliwosci niz mialam w Pl. Wlasnie wrocilam po 5tyg objazdowce po krajach Azjatyckich. Pokaz mi pracodawce w Pl ktory da tyle urlopu? Dostalam go zarowno ja jak i moj maz. I moja kieszen wcale na tym wielce nie ucierpiala. Teraz planujemy wypad do Ameryki Poludniowej.Wszystko na wlasna reke, robie co chce i kiedy chce. Jestem zdania ze nudza sie tylko nudni ludzie..

Gość gość
Mnie rozwala, jak w Uk nie mozna w fabryce pracowac bo to wstyd nie ma zycia itp/wstyd wynajmowac wszystko dla was zle a w Pl-tow fabryce mozna pracowac??/ albo za lada?/czy tez zle??

Gość gość
mnie tez rozbawila. grecja jej nudna sopot lepszy haha]ok spoko ale ile mozna hahaha swiat jest wielki i czlowiek ciekawy swiata:) Azja hmmm zazdrosze jakie kraje??

Gość gość
"Wlasnie wrocilam po 5tyg objazdowce po krajach Azjatyckich. Pokaz mi pracodawce w Pl ktory da tyle urlopu?" - moi znajomi, mieszkający w Pl oczywiście, właśnie wyjechali w 3-miesięczną podróż do Azji. Szefa o urlop prosić nie musieli, bo sami sobie są pracodawcami. Można?

Gość gość
mozna-ale ile takch jest luddzi?? ja co zarabiam 1300??maz co ma 2000??prosze cie porownujesz dlon do d**y

Gość gość
Grecja nie jest nudna, to ludzie ją zwiedzający są nudni ;) brat z laską wyjechał do Grecji na takie typowe wakacje all inclusive. Przez tydzień siedzieli w hotelu, nie kąpali się w morzu bo basen mieli pod nosem. Nie poszli jeśc w lokalnych knajpkach bo przecież wszystko mieli w hotelu. Ja pojechalam do Grecji z koleżanką i zatrzymywalyśmy się w domach prywatnych, zwiedzałyśmy i jadlyśmy lokalne jedzenie. Nie było nudno bo poznałyśmy Grecję "od kuchni" ;)

Gość to jest prawda111111
Ja zarabiam tyle a ja tyle....tak piszecie!!!! Napiszcie ile dzieci macie na utrzymaniu,czy macie nianie,czy macie samochody i opłaty z tym związane czy dziadki z emeryturami mieszkają z Wami albo Wy z nimi....Nic tu się nie dowiecie!Prawda jest tylko taka,ze emigranci sa rozdarci,tesknia za Polska,bo to taka mentalność,przypadlosc.Wyleczcie się z Polskosci!PoZdR

Gość gość
Ja nie tęsknię za Polską. Za rodziną też nie, bo chcieliby tylko odemnie kasę. Jest tyle miejsc do zobaczenia i nie mam czasu skomleć i tęsknić za krajem który nic mi nie dał. Oj niedobra ja ;)

Gość gość
Polski emigrant to typowy nieudacznik, który szpanuje wycieczkami i telefonami przed rodakami. Niestety niczym wiecej nie moze sie pochwalić.

Gość gość
Do Polski bym nie wrocila bo tej mentalnosci nie cierpie. Nie cierpie zasciankow, wszechobecnej nietolerancji i wasko rozumianego katolicyzmu. Dlatego ja sie w Polsce nie znajduje i nigdy tam nei czulam sie dobrze. Wyjechalam gdy nadarzyla sie pierwsza okazja i nie zaluje :-D Bylam w Polsce na wakacjach i je SKROCILAM bo wytrzymac nie moglam :-D Wnerwialo mnie wszystko. Brak dobrych restauracji, wszytsko takie przasne, ciezkie, tluste... :( Zero dobrego wina a jak juz trafilas na jakies porzadne czerwone to przegrzane do granic mozliwosci. Hotele fatalne choc roszczace sobie pretensje do czegos specjalnego... Nie wobrazam sobie nawet tam pracowac z ta mentalnoscia i stosunkiem do kobiet rodem z Ciemnogrodu :O Do tego ta wszechobecna presja opinii, sasiadow i koscioa :O Straszne zycie...straszny narod :( Czuje sie wspaniale na "obczyznie" choc dla mnie to obecnie " swojszczyzna" :-D A w Polsce zawsze wystaje od normy jak gruba marchewka od ziemi. Polska to poworny kraj dla ludzi jak ja, ktorzy sa troche inni. Nie da sie tam zyc.

Gość gość
Oho arystokratka z PGRu sie odezwala. Eh ty korewska, przebrzydla szmato. Nikt za toba w PL nie teskni. Mniej takich poyebancow w naszym kraju tym lepiej dla nas.

Gość gość
No wystawiles sobie niezle swiadectwo ta wypowiedzia :-D

Gość gość
Oho arystokratka z PGRu sie odezwala. Eh ty korewska, przebrzydla szmato. Nikt za toba w PL nie teskni. Mniej takich poyebancow w naszym kraju tym lepiej dla nas. xxx jakich WAS??? wrednych świń których jedynym hobby jest wylewanie jadu na normalnych, ambitnych ludzi?

Gość gość
Ktosz was dobrz epowiedzial zalezy od wydatkow.. bo noe powiecie mize 5 tys dla rodziny 2 plus 2 to kokos???jak nie ma sie mieszkania???ja taki kokos milam i wyjechlam bo dlugow bylo wiecej niz to wszystko wrte a zmecznie wypalenie przy tym masakryczne

Gość gość
Wy zawszawione polskojezyczne kreatury czlowieczenstwa. Wasza ambicja jest szorowanie kibli obcym i jezdzenie na tanie wycieczki do Egiptu. Dobrze, ze was w PL juz nie ma, nikt za wami siersciuchy nie teskni i nikt nie placze z tego powodu. Jestesmy szczesliwi, ze juz nie musimy w PL patrzec na te wasze nieudolne, ciagle narzekajace mordy.

Gość gość
czego się rzucasz wszo? tak zazdrościsz, że wyjechali i że wreszcie żyją jak ludzie? nawet myjąc kible dostają tyle, że stać ich na jedzenie, rachunki i jeszcze zostanie te tłuste złodziejskie świnie z kościoła i z rządu wyzywaj a nie uczciwie pracujących ludzi!

Gość gość
Rzeczywiscie dobrobyt, jedzenie i oplacanie rachunkow. Bydleta przy was to wzor intelektu i asertywnosci. Zawszawione, polskojezyczne smiecie bez krzty honoru, ambicji i ludzkiej godnosci.