Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jestem zalamana waga mojego dziecka

Polecane posty

Gość gość

W dniu urodzenia 3000 g, spadek do 2850 , po dwoch tyg od urodzenia 2880g, karmiony piersia na zadanie. Czyli przybral 30 g, tragedia.

Gość gość
A co na to pediatra?

Gość gość
Dajesz smoczek?

Gość gość
A z polozna rozmawialas moze masz pokarm nietresciwy. My z corka we wtorek wychodzilysmy ze szpitala mala miala 3540 a dzis ja wazylismy i waga 4300 i tez na piersi i jada co 3 godziny

Gość gość
Chyba coś ci się pokitrało? 760 g w 4 dni??

Gość gość
Nie ma czegoś takiego jak nietreściwy pokarm

Gość gość
Nie daje smoczka, wazylam malego na wadze niemowlecej w domu. Co to znaczy, ze pokarm malo tresciwy? Mam zrec za dwoch, jestem zalamana, nie umiem wykarmic mojego dziecka....

Gość gość
Nie ma powodu do zalamaniamoj synwazyl2550po urodzeniu a dzis ma 13lat 174cm.wzrostu64kg wagi nigdy nie byl chorowity ani chudyajak mial3miesiace juz wazyl 6ipolkilo

Gość gość
To dzwon do położnej albo idź do pediatry zamiast na forum pytać.

Gość gość
Poprzednia waga tez z tej domowej wagi ? To dosc istotne

Gość gość
nie dobrze za malo przybywa, a gdybys sciagala i karmila z butelki mogla bys kontolowac ile zjada

Gość gość
Poprzednia waga z wagi szpitalnej

Gość gość
Przy poprzednim dziecku sciagalam pokarm laktatorem przez 13 miesiecy, mam dosc sciagania pokarmu. Myslalam, ze tymnrazem bedzie inaczej, maly chetnie ssie, budzi sie tez w nocy na spanie, robi kilka kup dziennie a tu taki zonk.....

Gość gość
Pomysłe ze ś iąganie bardzo głupi, nie ma norm na mleko z piersi i co jej po wiedzy ile ściągnęła. Poszukaj w internecie Magda Karpienia ona pomoże, podpowie

Gość karolcia2088
Moja Corka przez pierwsze 3,5 miesiąca przytyła ok 1,5kg. Chodziłam do lekarza i wszystko bylo ok reszta była ok i główka i klatka tylko ta waga mleko mialam dobre mloda sie najadała teraz ma prawie 7 miesięcy i juz normalnie zaczela przybierać. No ale każde dziecko jest inne i ważne zeby lekarz to kontrolował

Gość gość
Moja urodziła się 2250 w 35 tyg. 10 dni w szpitalu. Najniższa waga 2100 a w dniu wypisu 2200. Po tyg od wypisu (czyli mała miała niecałe 3 tyg), wizyta w szpitalu z powodu żółtaczki waga wtedy 2300. Lekarz no może by dokarmiać, a położna że nie. Nie dokarmiać, że fakt mało przybrała ale najważniejsze że nie straciła. Dalej walczyć o karmienie piersią. Posłuchałam położnej. i jak mała miała nie całe 4 tyg waga 2780. karmiłam ponad rok, pół roku tylko na piersi.

Gość gość
Daj dziecku butle, poje sobie i bedzie ok. Jak nie da rady to nie da rady. Wyobraz sobie jak bedzie chore i nie bedzie mialo z czego schudnac .. Mowie powaznie, kolezanka karmi piersia, dziecko chude jak pies co chorobsko to szpital :/ . Ja dalam butle, chlop jak dab, 3mce i 7,5kg i nie choruje w ogole

Gość gość
nie jak dąb, jak tucznik raczej...

Gość gość
Urodzil sie z waga 4000g, wiec i tyle wazy a nie pije duzo miedzy 100-170ml co 3-4h z 6h przerwa w nocy

Gość gość
nie ma czegos takiego jak nietresciwy pokarm?? Syn urodzil sie duzy, non stop wisial na piersi, a jak nie to plakal caly czas, spal po godzinie jak dobrze szlo. Po dwoch tyg w domu nie osiagnal nawet wagi urodzeniowej! Dalam z polecenia lekarki butelke mm-cud, moje dziecko nie placze i przespalo 3godz ! Az chodzilam do niego zagladac co minute. Dokarmiany szybko odstawil piers, ja dlugo sciagalam choc 30ml w czasie jego spania, w koncu nie mialam juz czego sciagac. I choc wokol mam duzo przykladow, ze kp po czasie nie jest katorga, to dla mnie tym wlasnie bylo. Przy drugim dziecku bede madrzejsza, nie bede plakac po nocach razem z nim

Gość gość
mój też tak przybierał.. urodzeniowa 2800 spadek 2590 w dobie 3.. aż do 5! z taką nas wypisali.. 18 dni po urodzeniu 2850, a już wtedy zaczął troszkę dostawać mm, ponieważ był głodny, więc nawet na mm źle przybierał na wadze.. na 3,5 tygodnia ważył 3040... wtedy już zaczął dostawać tylko mm.. ale potem zaczął przybierać, a na 8 miesięcy zrobił mi się pulpetem, chociaż teraz to widzę, po zdjęciach.. na szczęście szybko między 8, a 12 miesiącem przybrał już tylko 1 kg.. w każdym razie obserwuj dziecko.. jeśli często płacze, albo długo karmisz, albo częściej niż co 2,5-3 godziny, to spróbuj podać mm.. dziecko się naje, zobaczysz różnicę..