Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocyniewiemcomyslec

pomocy

Polecane posty

Witam. Mam problem.. Kochałam się ostatnio ze swoim chłopakiem 30 stycznia. Był to stosunek bez zabezpieczenia, ale przerywany.. I kiedy go wyciągał to był suchy, a pozniej mokry ale wydaje mi się że to od mojego śluzu, on na 100% sie nie spuścił. Nie prowadze kalendarzyka, zawsze po prostu przeczuwam kiedy bede miala okres, intuicja mi podpowiada np ze kolejnego dnia i przewaznie sie sprawdza. W obawie zaczęłam prowadzić kalendarzyk, ale nie do konca pamietalam date ostatniego okresu, nawet nie wiem ile dokladnie dni wynosi moj cykl, ale wiem ze raczej regularnie miesiaczkuje. Nie przywiązywałam do tego uwagi, bo mój pierwszy raz byl wlasnie w styczniu. To wydaje sie dziwne ale w tym stresie naprawde zaczęło mi sie wszystko mieszac, tak czy inaczej moglam sie pomylic o tydzien. Wiec jesli mialabym dostac okres, to wlasnie do końca tego tygodnia, albo juz spoznia sie tydzien. Jestem zalamana, bo niby nie mam typowych objawow ciazy, a okres rowniez sie nie pojawia, teraz o niczym innym nie mysle i nie potrafie wyczuc tego momentu nadejscia miesiaczki.. Rozumiem ze moze sie przesunac przez stres bo mialam go dosyc sporo w tym miesiacu i jestem raczej za ta wersja ze sie spoznia i juz dawno powinnam go dostac...

Jednego dnia tylko bylo mi jakos niedobrze, jem wszystko z apetytem ale jem tak odkad pamietam, ostatnio spalam od razu po szkole 2 dni pod rzad, ale wczesniej czasem mi sie to tez zdawalo... Wiem, ze najlepszym rozwiazaniem to test, ale mieszkam w malym miasteczku i po prostu wstyd mi isc do apteki gdzie pracuje ktos znajomy... Prosilabym o jakies rady i opinie, ale raczej dotyczaca tej sprawy a nie oceniania mojej osoby bo ja sama wiem, ze to bylo nieodpowiedzialne..... Wiem ze sie rozpisalam, ale z gory bardzo dziekuje!!!

Aaa, mierzylam temp. w pochwie i jest 37,1.. I moj sluz jest bialy, ale nie taki ciagnacy jak bialko jajka, tylko gruczolowaty i zbity...

Gość gość
Popełniłaś błąd.Kalendarzyk to podstawa,bo sama intuicja to nie wszystko i jak widać również i ona jest zawodna.Miałam nie oceniać,ale to taka rada na przyszłość.Co do twoich obaw,trudno stwierdzić,czy są uzasadnione.Z tego co zrozumiałam twój pierwszy raz był w styczniu,więc wydaje mi się,że na pierwsze objawy ciąży jest jeszcze za wcześnie.Może nie stresuj się tak to samo przyjdzie.Nie chcę cie dobijać,ale słyszałaś kiedyś o czymś takim jak płyn preejakulacyjny?Stosunek przerywany nie jest żadnym zabezpieczeniem.

Gość gość
Trudno tu cokolwiek doradzić,bo nie wiemy ile dni trwa twój cykl,kiedy wystąpiła ostatnia miesiączka itd.Ogólnie źle się zabrałaś za to współżycie,bo antykoncepcja i znajomość własnego cyklu to podstawa.Sorry,że tak prosto z mostu,ale nawet jeśli będziesz miała szczęście i nie będziesz w ciąży,to musisz się jeszcze sporo nauczyć.