Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gosia2101

poroniłam,nie wiem jak sie teraz odnalesc...

Polecane posty

Witam wszystkich, Postanowilam do was napisać bo juz nigdzie indziej nie znalazlam zrozumienia i wsparcia...ale moze od poczatku. Zaszlam w ciaze w miesiace temu.Planowalismy dzidziusia za jakies pare miesiecy, wyszlo wczesniej,bylismy bardzo szczesliwi. Mieszkamy w Anglii, moj chlopak zostal a ja pojechalam do Polski odwiedzic rodzicow. Wszystko bylo dobrze, dbalam o siebie i nagle zauwazylam krew. Czym predzej pojechalam do szpitala i stalo sie najgorsze... ciąza obumarla. Po 4 dniach w szpitalu,wywolywania u mnie poronienia farmakologicznie, fatalnej opieki pielegnkarek i traumy jaka przezylam sama ( moj chlopak zagranica,lezalam na patologi ciazy z innymi kobietami z duzymi brzuszkami co chwile slyszac placz noworodkow i ktg...) w koncu wrocilam do domu. Myslalam ze jakos sie pozbieram, ze jestem juz wdomu moj koszmar sie zakonczyl. A ja mam wrazenie zeon sie dopiero zacząl... moja przyjaciolka urodzila swojego maluszka na 2 tyg przed moim poronieniem, potem moj brat oznajmil ze bd mial dziecko, a moja druga przyjaciolka ze jest w ciazy...bardzo sie ciesze ich szczesciem ale nie potrafie sobie poradzic zs swoimi emocjami...tak bardzo pragne dziecka ze najchetniej chcialabym od razu zajsc w ciaze... mam oczucie ze nikt mnie nie rozumie, mama mowi ze musze pojsc do przodu i nie moge plakac bo komus sie udalo i bd mial dzidziusia ... nie mam z kim sie podzielic tym co czuje, moj chlopak tez bardzo przezyl strate ale jest silniejszy niz ja... czy ktoras z kobietek tez miala taka sytuacje ? Jak poradzilyscie sobie po poronieniu ?

Gość gość
tak ja mam podobna sytuacje. dokladnie jak Ty. tylko,ze mi jest chyba latwiej bo ja mam juz jedno dziecko. ale bardzo pragnelismy drugiego. w tym samym czasie 3 znajome zaszly w ciaze.niby ciesze sie ich szczesciem ale jest ciezko na sercu.

Gość gość
ojej tylko się nie zesraj,przeciez to była tak niska ciąża ,że jeszcze nie zdążyłaś się przyzwyczaić a ty przesadzasz jakbyś conajmniej w 6 miesiącu poroniła

Gość gość
Gosiu, wyrazy współczucia:( zajrzyj na forum DLACZEGO - tam na pewno uzyskasz wsparcie i powiem jedno: najlepszym lekarstwem będzie kolejna ciąża

Może i niska bo to był 11 tydzień, ale jak się pragnie dziecka i z niego od początku cieszy i przeżyło tyle w szpitalu bez ukochanej osoby obok to potrafi boleć. Współczuję Ci tego braku empatii może jak kiedyś coś takiego cie spotka nie bd tak oschla delikatnie mówiąc.

Gość wale w tynki
widocznie za szybko mu doopy dalas

Gość zielone wino
Przeżyłam to bardzo dawno temu. Nie było łatwo ,miałam 17 lat strasznie zakochana i cieszyłam się z ciąży. Poroniłam w 2 mies. W koło mnie wszyscy tylko mówili ze dobrze się stało bo za młodzi byliśmy. Ja czułam wściekłość -jak tak można mówić? Smutek-nikt mnie nie rozumiał. Ból utraty ukochanego i brak wsparcia najbliższych-ot zdarzyło się nie ty 1 i nie ostatnia. Przeszło mi w większości jak urodziłam dziecko i dziś rozumiem tylko 1 :\JAK KTOS NIE BYL W TAKIEJ SYTACJI TO NIE ZROZUMIE. Masz prawo a nawet obowiązek przejść żałobę bo straciłaś coś dla ciebie bardzo cennego - wtedy pójdziesz do przodu a bol zmniejszy się po narodzinach drugiej duszyczki. Płacz i pamiętaj !

Gość gość
po ponad 6 latach starań udało nam się zajść w ciążę... ogromna radość a potem totalny dołek... w 11 tc. poroniłam. To był straszny cios. Myślałam, że już nigdy nie uda mi się zajść w ciążę... ale odnalazłam się w tej trudnej sytuacji, dużo pomógł mi mąż, wspieraliśmy się wzajemnie, teraz jestem w drugiej ciąży 26tc. Strach jest nieporównywalnie większy, ale radość również ogromna. O stracie nie zapomniałam i nigdy nie zapomnę, ale trzeba żyć dalej i pamiętać... będzie dobrze, naprawdę :) powodzenia

Dziękuję wam bardzo mam nadzieję że wszystko się ułoży. Trzymam kciuki za wasze przyszłe ciąże!