Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tragedia ehhhh

Jak przestac być dobrym facetem?

Polecane posty

Gość Tragedia ehhhh

Gdy jestem z kobieta to : Jest najważniejsza Mysle tylko o tym żeby jej bylo milo wlasnym koszem Zamiast browara ze znajomymi wole spędzać czas z nią Rezygnuje ze swoich zajęć dla spotkan z nią Jeden sms i lecę Zanim coś zrobię mysle czy nie bedzie na mnie o to zła Zawsze pierwszy przepraszam I zawsze kończę tak samo- zostaje sam zdziwiony że skoro traktuje kobietę dobrze to ona odwdzieczy sie tym samym. Jak przestać byc piz*a w związkach? Bo trochę wstyd zeby 29 letni facet tak sie zachowywał. Szczególnie ze mam silny charakter, wiele w życiu osiągnąłem sam ( dobra praca, mieszkanie, niezależność finansowa, wsyportowana sylwetka ) i wszystkich ludzi mam w d***e oprócz tej z którą sie wiąże...

Gość gość
masz wady, ktorych sam nie widzisz i nie wymieniles, jak je odkryjesz, zrozumiesz swoje bledy to przejrzysz na oczy co robisz zle

Gość gość
Wymieniłeś wszystko, co robisz "żle". Dla każdego człowieka, nie ważne facet czy kobieta, bycie na każde skinienie zaczyna być nudne. Przestaje sie szanować kogoś, kto nie ma własnego zdania, nie ma własnego życia itp. Niestety tak to działa. Przestań organizować swoje życie tylko wokół kobiety i bedzie ok:)

Gość Tragedia ehhh
Czyli traktować kobiete jesteś to jesteś a jak chcesz iść to sobie idź mam to gdzieś? I zawsze mieć wyjście awaryjne w postaci "kolezanki"?

Gość gość
Nie, nie zrozumiałeś, bo to nie chodzi o olewanie. Chodzi o to, żeby oprócz tej kobiety jeszcze coś w życiu mieć. Nie poświęcać każdej wolnej chwili i lecieć, wyjść na piwo, zając się hobby itp. Nie rzucać wszystkiego, bo kobiecie akurat ta godzina pasuje itp. Nie stawiać jej w centrum twojego świata i jako punkt odniesienia do wszystkiego.

Gość Tragedia ehhh
Czyli jeżeli chodzę 3 dni w tygodniu na siłownię to gdy ona chce spotkać sie w te dni to nie rezygnować z cwiczen dla spotkania? Jeżeli mam ochotę iść samemu na basen to jej to oznajmić i nie przejmować się jeżeli będzie miała coś przeciwko? Jak ma kobietę i ide z kumplami na browara to inne laski w ogóle mnie nie interesują. Wsumie to nawet nie mam ochoty z żadną gadać. To chyba też nie jest normalne

Gość Tragedia ehhh
Problemem jest to że gdy sie za angażuje to zaczynam sam z siebie zachowywać sie jak to opisałem w 1 poście...

Zostań dobrym facetem :) Naucz się jednak asertywności i poszukaj dobrej kobiety.

Gość gość
Ja taki byłem, a i tak stwierdziła, że nie czuje miłości z mojej strony i poszła z innym. Może trzeba było od czasu do czasu z buta ?

Gość gość
drażni mnie,że dobry charakter określa sie jako p**dowaty,sam to zrobiłeś,bez sensu. Zamiast sie zmieniać poszukaj takiej co to zaakceptuje,moim zdaniem wszystkie te cechy jakie masz są zaletami. Nie chciałabym jakiegoś drania. Poza rezygnowaniem ze wszystkich innych ludzi i zajęć poza tą jedyną. Może to Ty powinieneś zmienić gust,bo wybierasz nie takie kobiety jak trzeba? ale jeszcze trafisz na swoją ;)

Gość gość
Ile czasu najdluzej byles w zwiazku? Jakie miales relacje w domu z rodzicami i oni miedzy soba ? Obiektywnie.

Gość gość
wiesz, wydaje mi się, że najważniejsze jest pozostać sobą i nie próbować zmieniać się na siłę. Ja bym się zastanowiła na Twoim miejscu, czy te wszystkie rzeczy, które opisałeś, robisz w zgodzie ze sobą. Czy ze swoich planów rezygnujesz dobrowolnie, z przekonaniem wewnętrznym i radością, że tak DLA CIEBIE JEST DOBRZE i czy w tym się odnajdujesz. Innymi słowy, czy nie robisz tego wszystkiego na siłę, a wewnątrz gdzieś się tli takie uczucie lekkiego przymusu. Jeżeli to robisz, bo czujesz , że to jest dla CIEBIE dobre, ważne i uważasz, że ta kobieta jest ważna, że z przyjemnością zostawisz wszystko, żeby ją zadowolic to moim zdaniem, jest ok, bo nie wolno robic niczego na siłę. Jeżeli zaczniesz próboac byc bardziej zdystansowany, może się okazac, że przedobrzysz i popadniesz w drugą skrajnośc - trudno to będzie Ci wyczuc, bo będziesz starał się byc kimś, kim nie jesteś. Tylko teraz dochodzimy do sedna sprawy - czy kobiety to doceniają ? Ja szczerze mówiąc jestem akurat typem kobiety mało wymagającej, co może głupio zabrzmi, ale kiedyś od mojego faceta nawet drobnych ustępstw nie mogłam wymusic. Teraz, po latach , o dziwo, jest dużo lepiej - ma dla mnie więcej czasu i jest bardziej skłonny do spełniania moich życzeń, ale na pewno daleko mu do Ciebie :). Nie wiem jednak, czy chciałąbym, żeby facet był na każdy mój telefon. W sumie Ci chyba nie pomogę, to takie luźne rozważania...

Gość gość
ale pierdy ,facet się nie szanuje ,zachowuje się jak tresowany kundel i dziwi się ze go nie szanują kobiety? Co się mówi -nam kobietom? Szanuj się ,nie biegaj za facetem ,miej swoje życie! Hello to działa w obie strony :P

Gość gość
Nie macie we wszystkim racji.Nie da sie mieć kogoś centralnie gdzieś,nie okazywać uczucia,udawać obojętność.Mialam kiedyś faceta,ponoc kocham mnie do szaleństwa lecz tego nie okazywal,udawał kogoś kim nie był,naczytał sie głupot typu nie odbieraj jak dzwoni,nie odpisuj,nie idz na spotkanie kiedy ona ma czas,itd itd czyli wszystko na nie.Jak zadzwoni powiedz ze nie masz czasu,powiedz ze wychodzisz a siedz w domu,powiedz ze pracujesz a jestes gdzie indziej.....Ze niby kobiety to lubią.Nic bardziej mylnego.Ja to odebrałam tak ze mu nie zależy i go zostawiłam.On mi wtedy powiedział ze stosował takie triki bo myślał,wyczytał ze tak trzeba.Co to za brednie.Facet bądź sobą,okazuj uczucie,zainteresowanie,poswiecaj czas dla kochanej kobiety żeby czuła sie kochana a jak trafisz na wlasciwa to zobaczysz jaka miłość jest wspaniała.

Gość gość
ja też z takim ancynonem byłam,że najwięcej czasu zajmowało mu udowadnianie jak mu nie zależy

Gość gość
To moze jeszcze niech sie wypowiedzą te mądrale co kobieta ma myśleć jak facet nie odbiera,jak juz odbierze to nie ma czasu,albo chwilke porozmawia i jest mega zajęty,na smsy nie odpisuje bo niby nie czyta,na spotkanie nie przyjezdza bo nie moze,wtedy nie,wtedy nie,itd.To sie takiego olewa bo takie gierki które ponoć podnoszą napięcie w zwiazku-gowno prawda,takie gierki są tak męczące ze uczucie słabnie.I wtedy kobieta myśli "a co ty do cholery łaskę mi robisz" i koniec znajomości.A facet myśli co źle zrobil,przeciesz wszystko według instrukcji robił.Takie teksty to mnie tak wq****aja,to jest dobre dla małolatów a nie dla dorosłych ludzi.Jak sie ludzie kochają to chcą ze sobą przebywać,szanują sie,dzwonią do siebie,odbierają Tel.odpisują na smsy,maja dla siebie czas i potrafią tez zrezygnować ze swoich przyjemności dla kochanej osoby i to jest uczucie a nie ignorancja i zlewka.I to jest wtedy uczucie prawdziwe a nie piękne słówka a potem zlewka.Te co tu tak wypisują to pewnie lubią jak facet ma je gdzieś,ale jak ktoś się sam nie szanuje to tak ma.

Gość Tragedia ehhh
To już sam nie wiem jak traktować kobiety. Szczerze to skakanie i oddawanie całego siebie juz mnie znudziło - ileż można dostawać po d***e za to że kogoś traktuje sie lepiej niz siebie. Tylko jeszcze muszę wymyślić jak to osiągnąć bo znow poznam kogoś i w pewnym momencie zaczne zachowywać się jak to opisałem w 1 poście

Gość gość
Mój facet jest dokładnie taki jak Ty :) Z tym że on nie ma mieszkania, mało zarabia i sylwetkę ma niezbyt fajną a i tak go kocham :) Takim zachowaniem mnie zdobył.

Gość gość
Jak widzę ze facet sie nie stara,nie zabiega,nie angażuje,nie okazuje uczuc,zainteresowania a za to stosuje te kretyńskie metody to zaraz dostaje kopa.Nie zamierzam sie męczyć z takim,co to pokazuje "jak mu nie zależy"a jak kobieta zrywa to skamli jak pies.

Gość gość
Do autora postu:wiesz co ci powiem,ty mówisz o sobie ze jestes taki dobry ale prawda moze byc zupełnie inna.Znałam takiego co to sie wychwalał sam jaki to on jest dobry,prawdomówny,szczery,uczciwy,wierny a potem sie okazało,ze to kawał chama jakiego swiat nie widział.Wiec nie zmyślaj juz tu nic.Z tobą pewnie tez tak jest skoro jestes sam i nikt nie moze z tobą wytrzymać a ty przecież taki dobry jestes.No właśnie widać.Nadal sam.