Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

30 lat i z rodzicami

Polecane posty

Gość gość

Mam 30 lat i mieszkam z rodzicami. Czy spotykałybyście się z kimś, kto ma taką sytuację?

Gość gość
up

Gość gość
up

Gość gość
Mojemu bratu wybije za rok. Ma swoje miejsce w domu, wzajemnie lubimy swoje towarzystwo, więc czemu nie?

Gość gość
troche lipa ale nic nie poradzisz a prace masz ?

Gość gość
mam pracę, ale słabo płatną, umowa śmieciowa, więc o kredycie mowy nie ma, na wynajęcie czegoś też nie starcza. wiem niestety, że lipa i takie reakcje są właśnie dla mnie najgorsze.

Gość gość
kiedyś wielopokoleniowe rodziny mieszkały razem. Tak, ale to było w domach, a nie w bloku ( jak ja), zresztą w dość małym mieszkanku ( 2 pokoje). Mam starszą siostrę, której udało się już dość dawno usamodzielnić. Ja nie mieszkam z rodzicami, dlatego, że chcę, tylko że muszę. Z wiekiem coraz bardziej mi to ciąży, no bo ile można być dzieckiem. Chcę trochę niezależności, nie spotykam się z dziewczynami, bo je to odstrasza, oczekują, że w tym wieku będę je mógł zaprosić do swojego mieszkania, a nie do mieszkania starych. To nie jest atrakcyjne.

Gość gość
up

Gość gość
Nie atrakcyjne ale i nie odstraszające, bez przesady :) Nie mieszkam z rodzicami, ale często do nich przyjeżdżam i wtedy ze znajomymi z tego miasta siedzimy w moim dawnym pokoju, nie przeszkadza mi to. Jedna moja koleżanka też mieszka z mamą i jak do nich przychodzę to rozmawiamy we 3 przy ciastkach i herbacie. Czasem jej mamy też nie ma w domu, a czasem jak jest a chcemy pogadać tylko w swoim gronie to idziemy na spacer albo do baru. Te wielopokoleniowe rodziny z dawnych lat pewne nie często mieszkały w wielkich domach, bo wielkie domy, to duże koszty ogrzewania, a mało kto mógł sobie na to pozwolić.

Gość gość
stosunki mam w miarę dobre, choć jeszcze parę lat temu były lepsze. Jestem rozdrażniony tą całą sytuacją, zwłaszcza gdy spotykam osoby, które od lat są niezależne i mówią, że sobie nie wyobrażają takiego życia jak moje. Cholernie im zazdroszczę, rozumiecie chyba. Mi nie chodzi o żaden pałac, tylko o zwykłe mieszkanie.

Gość gość
widzisz, jest różnica w przyjeżdżaniu do rodziców, a w mieszkaniu z nimi, w tym wieku.

Gość gość
Lepiej z rodzicami niż z pięcioma studentami ;)

Gość gość
no wiesz w wieku 30 lat to ja mam studia dawno za sobą.

Gość gość
Nie chodzi o to kiedy studiujesz, ale z kim mieszkasz. Znajoma na stancji mająca 20 lat mieszka z parą 22 latków i z 36 letnim facetem :)

Gość gość
no wiesz jednak w tym wieku mało kto mieszka ze studentami. Chyba że jakiś student jest czyjąś drugą połówką.

Gość gość
Dziewczynom pewnie bardziej by przeszkadzały twoje niskie zarobki, niż to że mieszkasz z rodzicami, chociaż i to drugie niesie pewne obawy (że maminsynek, niezaradny i tak dalej).

Gość gość
niskie zarobki powodują brak niezależności i koło się zamyka. W moim wieku moi rodzice już od dobrych paru lat byli na swoim i też mieli dobre relacje ze swoimi rodzicami.

Gość gość
up

Gość gość
up

Gość gość
Kredyt = 30 lat Wynajem = płacenie komus a równie dobrze mozna byłoby oddac kase rodzicom albo i nawet kupic sobie cos na d**e Inna opcja zbieranie kasy nawet na najtańszą kawalerek ale zeby bylo moje ciasne ale własne;)