Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mam troje dzieci najmlodsze niecale 2lata i chcialabym nastepne

Polecane posty

Gość gość
mozna miec instynkt i zajmowac sie gromadka dzieci. czemu nie! nie mowie do ciebie autorko tematu, jednak irytuje mnie to ze ktos te dzieci rodzi i o nich nie mysli. np 3 co 5 lat kazde. ano czemu? ano temu poczciwy ludzie ze moze sie okazac ze twoje dziecko bedzie bardzo zdolne jedno drugie i trzecie. i co wtedy?dasz mu na stancje w warszawie mieszkanko pipidowki malej???co do lopaty albo na zmywak do anglii? bo was duzo bylo? zmarnujesz talent muzyczy/plastyczny dziecka? stypendia mowisz... pomyslcie troche. o ich przyszlosci.o to aby bylo im lzej jedno to fakt malo ale drugie juz spoko. trzecie nieglupi pomysl o ile roznica jest miedzy dziecmi np te 15 lat. a tobie oslodzi starosc mam kumpele-narodzila 5 i sie cieszy z mopsu i dodatku na cos tam. ciekawe co powiesz dziecku.nie daj bog zdolnemu jak maria curie sklodowska. do lopaty!!!na fryzjerke? za mąz???do krów?

Gość gość
ja uważam ze jak ktoś/rodzice chcą i stać ich na te dzieci, stać wysłać je na wakacje, kupić lepszy ciuch, dodatkowe zajęcia to niech mają nawet dziesięcioro. Nawet podziwiam odwagę, zaradność, znoszenie kolejnej ciąży i porodu.

Gość gość
jasne.widze takie zaradne pod mopsem.stoja kurza fajki z 3 dzieci i jeszcze kombinuja ile wyciagnac. renta po babce na fajki starczy.

Gość gość
to jak ambicje, podrozem kluby i te inne bzdety sa twoim priorytetem to faktycznie nie nadajesz sie na mame i lepiej nie miej dzieci

Gość gość
gość dziś dziewczyna napisała (z czym się zgadzam) że jej zycie też jest ważne a nie tylko dzieci i kaszki - i ją wyzywasz że nie powinna mieć dzieci? a skąd wiesz czy nie jest/będzie lepszą matką dla swojego jednego dziecka niż ty dla swojej drużyny piłkarskiej? i robi mi się niedobrze jak słyszę baby które gadają że dzieci na starość będą ich podporą. Nie po to się dzieci na świat sprowadza. to nie jest umowa handlowa: ja cię urodzę a ty mi się odwdzięczysz.

Gość gość
Jeśli ambicje i podróże są bzdetami to... nie wiem co powiedzieć, naprawdę no comments. Przeciez matka też ma tylko jedno życie i tak w całości, dosłownie ma je poświęcić dzieciom? Ja nie wiem co wy zrobicie jąk te dzieci wam urosną i "nie daj Boże" okażą się być samodzielnymi, ciekawymi świata osóbkami ? Zostaniecie same sobie z pustym, nudnym zyciem i pewno martwym małżeństwem. Idealny materiał na toksyczna teściowa, o której widać tu minimum 2 wątki dziennie.

Gość gość
a dlaczego zakładasz, że te kobiety mają puste i nudne życie i martwe małżeństwo - tylko dlatego że chcą mieć więcej dzieci niż ty? żyj swoim życiem i nie interesuj się czy ktoś chce mieć 2, 3 czy 5 dzieci nikogo nie obchodzi co ty robisz ze swoim jedynakiem, więc ty nie interesuj się życiem rodzin wielodzietnych skoro tego nie rozumiesz

Gość gość
15.14 Nie tylko podróże ale także wykształcenie którego chyba Tobie brakuje bo nie czytasz ze zrozumieniem. Mam dziecko i owszem dla mnie marzeniami sa właśnie podróże,kluby itd nie ambicje bo akurat ambicje to moja praca itd ale Ty tego nie pojmiesz bo w tym macierzyństwie zatraciłas resztki kobiecości i samej siebie jako odrębnej istoty bo te maluchy kiedyś dorosna a Ty będziesz stara i i zgorzkniała zmęczona życiem i bez znajomych, pracy i celu w życiu bo wszystko co na chwile obecna masz w głowie to dzieci ale pózniej one wyfruna z gniazda.

Gość gość
Taa wszystkie matki powyzej 3 dzieci sa ekstra zadbane wymalowane itd haha nie oszukujmy sie..

Gość gość
20:49 napisałam ze sama pochodzę z takiej rodziny wiec Cosik pojęcia mam a nawet wiecej to raz, a dwa ze ja sie nie interesuje cudzym życiem napisałam tylko jak ja to czuje i ze nie zdecyduje sie na takie wyrzeczenia. Błagam nie wmawiaj mi ze takie matki maja ciekawe życie bo cieżko nazwać ciekawym cały maraton w domu od rana do wieczora i nie pisz jakie sa zadbane takie matki bo mam sąsiadkę która ma piątkę dzieci wiec cos wiem. Życzę mniej jadu bo ja nikogo nie obraziłam a Ty podobno taka spełniona jesteś w tym swoim macierzyństwie szkoda tylko ze juz stałaś sie zgorzkniała skoro do takiego poziomu sprowadzasz rozmowę.

Gość gość
Dokładnie...ja znam kilka matek z kilkorgiem dzieci i większość z nich wygląda jak wrak człowieka, szczególnie te które mają małe dzieci z niewielką różnicą wieku. Takie kity,że piękne i zadbane to można wciskać... chyba zadbane ale w telewizji i może te , które mają dużo milionów jak ta Izabela Pyżalska która ma 6 dzieci i 3 opiekunki :D

Gość gość
sorry, ale znam dużo matek jedynaków, które też szałowo nie wyglądają i nie podróżują po świecie, tylko tyrają w pracy, a wieczorem padają na pysk ze zmęczenia po co tak generalizować

Gość gość
patola

Gość gość
Ty co chcesz pozyc z ambicjami i jedynakiem nie bedziesz stara, ja bede miala duza rodzine wnuki wspaniale wspolne swieta a ty bedzies zmiala albumy zdjec ze swoich porozy i kupe wspomnien, mam kolezanki ktore maj po 1 lub 2 dzieci i jakos nie widze tego super zycia u nich to tylko iluzja, fajnie gadac na forum a tak naprawde zapierdzielasz od rana po 8 godz przychodzisz z pracy zmeczona odkladasz caly rok na jakas tam podroz w wakkacje, moze jak masz gdzie podrzucic dziecko to wyskoczysz od czasu do czasu w sobotni wieczor i wszystko, tylko bzdety i to co naogladaly sie w serialach potrafia wypisywac na forum, mam kupe kolezanek ktore maj 1 dziecko i nawet bez dzieci i jakosc szalenstwa w ich zyciu nie widze, rutyna a dzieci nie chca bo sie boja i nie stac ich na wyrzeczenia i wysilek, ja nie mowie o rodzinach ktore klepia dzieci na zywiol tylko o swiadomym macierzynstwie z wyboru, i jestem absolutnie za rodzinami wielodzietnymi, mam kolezanke pania kierownik cale zycie sie doksztalca, realizuje swoje ambicje itd ale zycie rodzinne zero i oczywiscie ma czas na rozrwki ale nie jest szczesliwa, matka jedynaka, no syn tez nie zabardzo sie zapowiada, nie mowiac juz o zyciu seksualnym, poprostu pani kierownik jest po rozwodzie i co chwila inny partner, d**y daje komu popadnie, masakra inna kolezanka kawal po 40 pani doktor, samotna, bezdzietna no jest kariera i wlasny dobrze prosperujacy gabinet, jest kasa, nie ma szczesia, nie ma macierzynstwa nie ma rodziny, buzia zgorzkniala, inna kolezanka podroze cale zycie przygody z latynosami na wakacjach kupa super zdjec i wspomnien, nic poza tym i nie wiedziec dlaczego odbieraja mnie jako kogos komu w zyciu sie powiodlo wlasnie z kupka moich dzieci, wiec nie wmawialjcie kobietom bzdur bo nie ma nic lepszego od bycia mama

Gość gość
czyli co modralo ktora zaslania sie ambicjami i chce pozyc, ja mam zrezygnowac ze swojego macierzynstwa bo ty ocenilas ze to cos zlego i kazde kolejne dziecko swiadczy o patologii? puknij sie w swoje ambitne czolo

Gość gość
Ty co chcesz pozyc z ambicjami i jedynakiem nie bedziesz stara, ja bede miala duza rodzine wnuki wspaniale wspolne swieta a ty bedzies zmiala albumy zdjec ze swoich porozy i kupe wspomnien, mam kolezanki ktore maj po 1 lub 2 dzieci i jakos nie widze tego super zycia u nich to tylko iluzja, fajnie gadac na forum a tak naprawde zapierdzielasz od rana po 8 godz przychodzisz z pracy zmeczona odkladasz caly rok na jakas tam podroz w wakkacje, moze jak masz gdzie podrzucic dziecko to wyskoczysz od czasu do czasu w sobotni wieczor i wszystko, tylko bzdety i to co naogladaly sie w serialach potrafia wypisywac na forum, mam kupe kolezanek ktore maj 1 dziecko i nawet bez dzieci i jakosc szalenstwa w ich zyciu nie widze, rutyna a dzieci nie chca bo sie boja i nie stac ich na wyrzeczenia i wysilek, ja nie mowie o rodzinach ktore klepia dzieci na zywiol tylko o swiadomym macierzynstwie z wyboru, i jestem absolutnie za rodzinami wielodzietnymi, mam kolezanke pania kierownik cale zycie sie doksztalca, realizuje swoje ambicje itd ale zycie rodzinne zero i oczywiscie ma czas na rozrwki ale nie jest szczesliwa, matka jedynaka, no syn tez nie zabardzo sie zapowiada, nie mowiac juz o zyciu seksualnym, poprostu pani kierownik jest po rozwodzie i co chwila inny partner, d**y daje komu popadnie, masakra inna kolezanka kawal po 40 pani doktor, samotna, bezdzietna no jest kariera i wlasny dobrze prosperujacy gabinet, jest kasa, nie ma szczesia, nie ma macierzynstwa nie ma rodziny, buzia zgorzkniala, inna kolezanka podroze cale zycie przygody z latynosami na wakacjach kupa super zdjec i wspomnien, nic poza tym i nie wiedziec dlaczego odbieraja mnie jako kogos komu w zyciu sie powiodlo wlasnie z kupka moich dzieci, wiec nie wmawialjcie kobietom bzdur bo nie ma nic lepszego od bycia mama x masakra ale bełkot,tak sobie tłumacz swoje nudne zycie kury domowej,dla mnie to ty jestes nieudacznikiem w porównaniu do twoich kolezanek,zazdrosc az z Ciebie wypływa bo nigdy nie przeżyłas tego co one,załosna jesteś

Gość gość
AMBICJE HEHE te ambitne paniusię które ciągną , żeby wspinać się po szczeblach kariery TEŻ PALĄ PAPIEROSKI ZNAM TAKIE i znam też kobitkę co ma 5 dzieci i nie pali :-p ps a co wy pod mopsem robicie tak z ciekawości pytam bo tu tyle krzykaczek że pod momsem widział , co na kino was nie stać to tam idziecie popatrzeć :-D [cześć ]

Gość gość
no super argumenty z twojej strony plyna czy ty potrafisz czytac ze zrozumieniem, jadowita ambitna zmijko, ile masz lat 19? szkoda twojego dziecka bo w twoim zyciu jest jak zlo konieczne takie faktycznie nie nadaja sie na matki i zony, idz zostan kochanka co roku innego partnera boto twoje przeznazenie, kazdy ma swoje miejsce w zyciu ambitna glupoto

Gość gość
a co wy o tak tych MOPS wy ambiten czo zyjecie z jednym dzieckiem lub bez, skad znacie ten widok? juz wiele lat zyje na swiecie mam wiele dzieci i nie ogladam tych obrazkow mopsowskich, gdzie moge zobaczyc powoiedzcie wy co zycjecie ambitne dyrektorki ha ha ha znacie ten widok dobrze, dziwne bardzo

Gość gość
pewnie machnelas jednego z jakims kochankiem jestes samotna matka i tak najezdzasz na wielodzietne rodziny bo sama nigdy nie bedziesz jej miala, nikt cie nie chce jako zone to co ci pozostalo udawac ze sie dobrze bawisz w zyciu, w sobotnie wieczory z pijanym brunetem

Gość gość
jasne, bo matki jedynaków nigdy pod mopsem nie stoją :) już ci wierzę - pewne sama tam kolejkę już masz zarezerwowaną skoro tak się orientujesz kto tam stoi :)

Gość gość
bieda jest wszędzie w każdym środowisku TAK JAK WSZY taka prawda:-p