Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusi dziewczynki 8

l 4 w ciąży

Polecane posty

Gość mamusi dziewczynki 8

czy l-4 w ciąży maże się pokrywać? Mam zwolnienie do poniedziałku 26 lutego ale nie chce iśc na wizytę w poniedziałek ale wcześniej w czwartek bo mąż ma czas mnie wtedy zawieść do lekarza a mam 20 km do ginekologa. Czy w czwaretek jak poproszę l-4 i lekarz mi wypisze to czy mogą te 2 l-4 sie pokrywać tzn. poprzednie jest do 23 lutego a to będzie od 19 lutego? Czy może mi lekarz wypisać l-4 w czwartek ale z datą że od 23 lutego? Z reguły szłam w tym dniu co mi się kończyło l-4 a nie wcześniej na wizytę ale teraz nie ma mnie kto zawieśc tak daleko a nie pojadę autobusem, idę w czwartek bo nie mam wyjścia innego. Poradźcie

Gość gość
Widac,ze jestes leniwa i ty chcesz dziecko .nie dosc,ze dla Ciebie 20 km przejechac autobusem jest ciezko to jeszcze siedzisz jak ta krowa na zwolnieniu.

Gość mamusi dziewczynki
wypraszam sobie takie komentarze mam l-4 bo ciąża jest zagrozona poronieniem i jestem na tyle odpowiedzialna że nie pojadę autobusem, mąż musie mnie zawieść ze względu na mój stan i dlatego mam l-4 uzasadnione!!!! Lekarze nie dają l-4 i nie przedłużają jak ciąza przebiega prawidłowo!!! A z zagrozoną ciążą gdybym przyjechała autobusem i powiedziała o tym mojemu lekarzwi to by mnie okrzyczał, że stwarzam zagrożenie dla dziecka!!

Gość gość
za stara jestes na ciaze

Gość mamusi dziewczynki
ha ha pierwsze słysze że kobieta w wieku 23 lat była za stara na ciaże? Może następnym razem powinnam uzyskac zgodę gościa na ciazę? Bo jest taki wszechwiedzący!

Gość gość
23 za mloda po co to?stac was?mieszkanie jest?ze w dom sie bawissz?

Gość gość
to jak dziecko ci zachoruje to tez nie wsiądziesz księżniczko do autobusu tylko będziesz czekała na powóz?:D

Gość gość
a jak wy załatwiacie l-4 w ciąży? czy zawsze stawiacie sie na kolejną wizyte w dniu kiedy sie l-4 konczy u mnie jest to problemem bo lekarz przyjmuje 2 razy w tygodniu i trzeba z dużym wyprzedzeniem rezerwować wizyte tak że nie zawsze trafiam na ten dokładnie dzień co konczy sie l-4 czy one zatem mogą się zazębiać o dajmy na to 3 dni w sensie pokrywać na 3 dni chyba zus nie bedzie robił problemów ? Jak myslicie?

Gość gość malina miód
chyba lepiej aby sie pokrywały 2-3 dni niż jakby była przerwa 2-3 dni? Nieprawdaż?

Gość gość
Z doświadczenia wiem że l4 można wypisać 2 dni wstecz, ale.nigdy wczesniej, grozi to konsekwencjami prawnymi dla.lekarza

Gość gość
Najlepiej przedzwoń i spytaj najpierw lekarza ,najlepiej jak będzie ciągłość ,

Gość malinowa piwonia s
no to jest ciągłość bo mam zwolnienie do 23 lutego a teraz mam wizytę umówioną na 19 lutego i tego dnia dostane następne l-4 tyle że te dwa zwolnienia bedą się pokrywać o te kilka dni dokładnie: 20, 21, 22 i 23 luty czyli 4 dni ale ciągłośc bedzie zachowana