Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Migrena dziecka

Polecane posty

Gość gość

Witam, Zwracam się do mam.Dziewczyny mam 4 letniego syna,często mówi mi,ze boli go głowa.Już nie wiem czy wymyśla czy nie ale migrena u tak małego dziecka? Dzięki za rady

Gość gość
idz z nim do lekarza.. moze miec guza i bedzie uwierac go.

Gość gość
Witam, W takim temacie lepiej zasięgnąć konsultacji lekarza. Bóle głowy często związane są z infekcjami czy gorączka.

Gość gość
Dokładnie musisz skontaktować się z lekarzem...a na pewno nie masz na co czekać gdy przy bólu głowy dziecko ma nudności czy wymioty od razu jedz na IP.Przy napadzie bólu ,piszę z własnego doświadczenia zapewnij dziecku spokój a jeśli ból nie narasta podaj lek z ibuprofenem u mnie sprawdzony jest w domu Milifen.

Gość gość35
Jako matka też mogę plecić(jak wyżej) Milifen. Dawałam dziecku leki przeciwbólowe czy przeciwgorączkowe w sytuacjach kryzysowych ale tylko Milifen nam pomógł gdy myślałam,że nie dam rady pomóc dziecku w bólu. W sytuacji której się znajdujesz naprawdę musisz udać się do lekarza pediatry,rodzinnego czy neurologa dziecięcego bo wiesz mogą to być zatoki,problem ze wzrokiem,zęby czy problemy w szkole itp.Pozdrawiam

Gość gość
jako osoba która w wieku 4lat cierpiała na migrenę i jeszcze sierpie odpowiem że tak może boleć ale może mieć inne choróbsko migreny zazwyczaj w takim wieku są dziedziczne jak ty cierpisz lub twój luby to bardzo prawdopodobne że dziecko też ma

Gość gość
Nie zgadzam się. Cechą charakterystyczną mojej rodziny jest migrena, w kolejnych pokoleniach, od dziecka... ale w żadnym przypadku w aż tak wczesnym wieku! Nie można więc tej sprawy zignorować i dziecko musi zostać koniecznie zbadane. Dodam że mam pięcioletnią córkę i dotąd skarżyła się na ból głowy trzykrotnie. To już dużo wg mnie i gdy porównuję do dzieci z rodziny, ale zawsze chodziło o chorobę. Jeśli więc bóle głowy pojawiają się bez wyraźnej przyczyny a częściej, to koniecznie trzeba zrobić badania. Może chodzi o problem ze wzrokiem ale może jeszcze o coś innego. Ja bym radziła nawet tomografię.

Warto rozpocząć od konsultacji okulistycznej. Przede wszystkim zostanie wykluczona nie tylko wada wzroku, która może być również źródłem bólu głowy, ale także zostanie zbadane dno oka, które wiele mówi lekarzowi o chorobach o podłożu okulistycznym i neurologicznym (w tym także o bólach głowy). Jeśli lekarz okulista stwierdzi nieprawidłowości, skieruję Państwa do neurologa z określonym podejrzeniem. Najlepiej, aby był to okulista zajmujący się dziećmi.

Gość gość
Ból głowy u tak małego dziecka nie jest norma, o ile nie jest akurat chore na grypę czy inna infekcję. Oczywiście nalezy podac mu środek przeciwbólowy, wspomniany Milifen jest bardzo skuteczny, podobnie jak Nurofen, tyle że o wiele tańszy. Mozna podac tez paracetamol by dziecko nie cierpiało ale zdecydowanie wymaga to konsultacji najpierw u pediatry, a potem neurologa.

Gość gość
Ja ju. bym robila bania .

Gość gość
To nie jest normalne. Idz do dr

Gość gość
dzieci tak samo cierpią na ból glowy jak dorosli, po prostu nie do konca umieja wyrazic co im jest. Bol głowy u dziecka może być związany z np. problemami okulistycznymi. Moja 5 – letnia siostrzenica cierpiala ciagle na migreny. Siostra w koncu zabrala ja do dobrego neurologa dziecięcego we Wrocławiu http://neurologwroclaw.com/zakres-dzialalnosci/.

Gość gość
To jest bardzo niepokojące, jeśli takie małe dziecko często boli głowa. Może powinnaś udać się do specjalisty? Moja córka miała problemy z przewlekłym bólem kręgosłupa i poszłyśmy do http://www.wyleczbol.pl/ . Od pół roku już jest w porządku.

Gość gość
Moja córka też miała bóle głowy do których doszły jeszcze wymioty,brak apetytu i gorączka.Z doświadczenia polecam robienie zimnych okładów(spada ciśnienie krwi) spokój i odpowiednia pozycję.W sytuacji gdy mała gorączkowała podawałam jej lek przeciwgorączkowy np. Milifen ale oczywiście po wcześniejszej konsultacji z naszym lekarzem bo dokładnie tak jak wyżej przyczyn bólu może być wiele.