Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Padaczkaa

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkich, mam problem mianowicie mam podejrzenie padaczki a dokładniej: miałem 2 "ataki". 1 w zeszłym roku w czerwcu nastąpił on na drugi dzień w nocy po wysiłku (były zawody w biegach i tak się na nich zmęczyłem że po zawodach ledwo stałem na nogach i wymiotowałem) atak został w karcie zapisany jako toniczno-kloniczny (choć ten atak wyglądał tak wstałem z łóżka wrzasnąłem i upadłem- tyle żadnego moczu ani nic więcej, ja nie pamiętam mama mi mówiła) Pojechałem do szpitala, miałem badania eeg w porządku i wszystkie badania ok. Był spokój kiedy w zeszłym tygodniu znowu "atak". Tym razem mam się obudziła bo głośno coś gadałem, gdy już była przy mnie wrzasnąłem i naprężyłem się po czym usnąłem. Ten atak uprzedzał wielki stres, po pierwsze zbliżały się próbne egzaminy a po drugie, jeden z domowników nie wrócił na noc do domu i byłem bardzo zdenerwowany i wystraszony (zestresowany) gdy wrócił (domownik) do domu o 3 w nocy ja też położyłem się spać a o godz 4 30 miałem atak. I moje pytanie czy takie "ataki" jednoznacznie oznaczają padaczkę ? Czy atak bez drgawek, piany oddania moczu to też atak padaczki? Czy stres, późne pójście spać, duuży wysiłek może spowodować takie zaburzenia? Mam 16lat czy mogę z tego wyrosnąć? Mam wizytę umówioną, a teraz się pytam może ktoś coś?

Gość gość
Różne są odmiany padaczki nie kazda charakteryzuje się napadami o jakich mówisz. Nie martw się na zapas miałeś dopiero dwa ataki może więcej to się nie powtórzy.