Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MonikaiMariusz

Jaka łagodna rasa psa dla średnio aktywnej pary?

Polecane posty

Gość gość
chcecie psa zamiast dziecka?

Gość MonikaiMariusz
Nie, dziecka póki co nie planujemy. Ale są dzieci w rodzinie u mojego narzeczonego i w mojej, więc zależy nam na przyjacielskiej rasie. Wiem, że to głównie kwestia wychowania, ale nie powiecie mi, że są rasy, które bardziej się nadają na towarzysza dziecięcych zabaw od innych. Na przykład malutkie psy typu chihuahua nie wydają mi się dobrym wyborem przy dzieciach, bo łatwo zrobić im krzywdę, zresztą dzieci często nie są zbyt delikatne i taki piesek może ugryźć, bo go coś zaboli.

Gość gość
Tylko Shih-Tzu !

Gość wiktoria741
My chcemy kupić owczarka niemieckiego i wysłać go na szkolenie do http://www.psypracujace.pl/ Słyszałam, że to jeden z najlepszych ośrodków szkoleniowych. Zapewniają psom również nocleg i transport jeśli mieszkają gdzieś dalej od ośrodka. Z tego co wiem chcąc zapisać psa na szkolenie trzeba skontaktować się z Panią Magdą - tel 601 71 62 90 - email: iskra@psypracujace.pl Treserzy mają bardzo duże doświadczenie i świetne podejście do psów. Moim zdaniem warto psa wyszkolić by wiedział na ile może sobie pozwolić.

Gość gość
najfajniejsze , najwierniejsze i bardzo mądre są sznaucerki miniaturki, wiem bo zajmuje się tresura psów , a i sama mam już drugiego .kto raz będzie miał sznaucera nie zamieni tej rasy na inną

Gość gość
najfajniejsze , najwierniejsze i bardzo mądre są sznaucerki miniaturki, wiem bo zajmuje się tresura psów , a i sama mam już drugiego .kto raz będzie miał sznaucera nie zamieni tej rasy na inną

Gość gość
Weźcie Boksera to coś więcej niż zwykły pies.Sa dwie fundacje zajmujące się adopcja bokserów. Łatwo znaleźć w internecie. Pies lagodny bardzo bardzo czysty i najbardziej inteligentny ze wszystkich ras .Coś pomiędzy psem a czlowiekiem

A może faktycznie spaniela. Miałam takiego pieska za dziecka i była bardzo kochany. Tylko sprzątania trochę było :). Rozejrzyjcie się też na internecie. Poszukajcie informacji o psach. Sama mogę polecić ta stronkę http://www.mojpies.com/rasy-psa bo tam jest dużo informacji o psach. Pozdrawiam

Gość gość
Polecam psa rasy Shiba Inu. To ten znany szerszej publiczności jako pieseł. Te psy nie są tanie, ale nie są hałaśliwe, a to w bloku ważne. Może być cavalier, mops, pinczer średni, dużo jest do wyboru, beagle lubią sobie poszczekać,a terriery są aktywne, z kundlem nigdy nie wiadomo czym zaskoczy. Rasa to konkretny wygląd i zachowanie jednak

Gość gość
Bokser jest duży. To miłe psy, rodzinne, ale z tą mądrością to ktoś przesadził. Uczy się wolniej niż owczarek niemiecki, tak jakkażdy inny pies lubi się wytarzać w jakimś brudzie, wąchać kupska i czasem się poczęstować, albo padlinę jakąś podnieść,ale miły, przyjazny, lubi dzieci, znam kilka, to kumple mojego psa :-D