Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

glukometr

Polecane posty

Gość gość

Ostatnio robiłam krzywą cukrową. Wyniki miałam lekko podwyższone i zostało tylko zalecone, że badania trzeba za 3-4 tygodnie powtórzyć. Badanie miałam robione w szpitalu, ze względu na pobyt ale całkowicie z innego powodu. Chciałabym jednak pilnować tej sprawy i mam pytanie do doświadczonych mam czy jest możliwość otrzymania glukometru za darmo, jak wygląda sprawa z paskami. Czy konieczna jest recepta? Udanie się do poradni? Czy muszę mieć skierowanie?

Gość gość
Idź do swojego gina lub do ogolnego i niech Ci da skierowanie do poradni diabetologiczej. Tam dostaniesz glukometr za darmo oraz receptę na paski. Paski ogólnie są drogie bez recepty. Moje kosztowały około 50 zł a na receptę 5 zl- tak dla porównania...

Gość barkarek
Czy te rozwiązania, które mają tutaj - https://geekee.pl/ - tj. glukometry elektroniczne, są bardziej funkcjonalne niż klasyczne glukometry? Bliska mi osoba z tego korzysta, jest biedna, kupił bym to jej, ale nie znam się - czy rzeczywiście cokolwiek jej poprawię?

Gość gość
Tak nie do końca macie racje... Ja każda ciaza z cukrzycą.... Żeby dostać glukonetr za darmo i paski na receptę trzeba mieć ZDIAGNOZOWANĄ CUKRZYCE CIĄŻOWĄ.... Więc jeśli nie masz jej zdiagnozowanej to nie dostaniesz za darmo glukonetru, ani recepty z refundacja....co do glukonetru to kupisz nie drogo na allegro ( za 30 zł) paski bez recepty 50 sztuk to koszt koło 40 zł. Oczywiście możesz zapisać się do diabetologa i niech on zadecyduje jeśli miałaś podwyższone wyniki to może stwierdzi cukrzycę i będzie wszystko za free.... Ja e obecnej ciąży zanim dostałam się do diabetologa zakupiłam wszystko żeby jak pójdę do niego moc przedstawić już pomiary

Gość gość
Przecież to oczywiste że wszystko w ten sposób się odbywa tylko wtedy gdy cukrzyca jest zdiagnozowana.

Gość mAŁGORZATA125
Ja mamuśce kupiłam taki od Diagnosis :) Łatwy w stosowaniu, mama jest zadowolona :)

Gość KasiaAsia13
te od diagnositc polecam. Bardzo dokładne i niedrogie ;)

Gość gość
Ale , żeby dostać glukometr i paski z refundacją to trzeba mieć cukrzycę.

Gość Emiliaia
Ja, jak ktoś wyżej polecam te glukometry od Diagnostic - bardzo dobre, dokładnie mierzą i nie są wcale drogie. Do tego można je dostać w aptece, a na pewno już sklepach medycznych. Z tego co pamiętam, to mój nie był drogi, a służy bez żadnych zastrzeżeń. :)

Gość gość
Witam! Poszukuję gleukometru, choć sam niestety jestem zielony w temacie:( Czy ktoś tutaj byłby w stanie polecić mi miejsce, w którym będę mógł dokonać rozsądnego zakupu online? W grę również wchodzą apteki i sklepy z okolic Pułtuska. Pozdrawiam!

Gość hrabiamontezott
Polecam aptekę na ulicy Mickiewicza 36 w Pułtusku. Co do sprzedaży online z ich strony zbytnio się nie orientuję, proszę zajrzeć na stronę http ://www.aptekapultusk.pl . W każdym razie, stacjonarnie zakupiłem glukometr dla mojego syna w tej aptece.