Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćiowka

Antybiotyk a spozniony okres

Polecane posty

Gość gośćiowka

Witam zaczne od tego ze ostatnie pieszczoty ale tylko pieszczoty mialaam w sylwestra potem 18go stycznia mialam normalnie 5dni okresu i 5dni po zakonczeniu miesiaczki czyli w 10dniu cyklu zaczelam brac 3dniowy antybiotyk teraz mam dostac okres ale nic niby objawy byly ale krwawienia nie ma ,czy antybiotyk mogl spowodowac przesuniecie miesiaczki?

Gość kasssa
Jest taka możliwość że infekcja plus antybiotyk mogą opóźnić okres.Mnie się tak zdarzyło przy zapaleniu gardła, brałam augmentin i provag. Antybiotyk tydzień, probiotyk dłużej i też miałam kilka dni opóźnienia. A masz bardzo regularne cykle? bo kilka dni różnicy to mnie się zdarza czasem normalnie-tak max do 5.

Gość gość
Te trzydniowe antybiotyki najczęściej sa o przedłużonym działaniu więc niby zażywasz trzy a działa tydzień. Mnie czasem po antybiotyku sie rozwalał cykl. Pamiętaj o probiotyku, bo możesz po tej kuracji złapać grzybka. Ja zazwyczaj zażywam jeszcze przez tydzień albo doustny albo dopochwowy Lactovaginal, bo mam skłonności do grzybic niestety, a Lacto zawsze mi pomaga i szybko odbudowuje florę.