Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pokój dziecka i gabinet jednocześnie

Polecane posty

Gość gość
No tak, ale przecież słysząc płacz z drugiego pokoju obudzi się tylko jedno z Was?(nawet przy elektronicznej niani), i to akurat Ty autorko, która początkowo będziesz obolała po porodzie? I zmęczona, bo zazwyczaj początki nie są łatwe dla matek. Jakoś nie mogę uwierzyć.

Gość gość
Jakim cudem w pokoju który ma 16m2 nie macie miejsca na spore biurko??? Ja z konieczności mam salon-kuchnię na 20 m1, mieści się tam aneks kuchenny, nie najmniejszy, dwie małe kanapy, regał na książki, stół z czterema krzesłami... nie ma masy przestrzeni, fakt, ale do ciasnoty duuużo brakuje.

Gość gość
Gabinet urządźcie w sypialni, spać możecie w salonie, jaki problem? Trochę niewygodnie? ale tylko trochę. Po co blokować pomieszczenie, w którym tylko przez ok 8-9 godzin na dobę przebywacie? Parawan w salonie i będzie ok.

Gość gość
Mamy spac w salonie na rozkładanej kanapie?????? Weź sobie nie żartuj. Mam sypialnię z dobrym materacem, prawdziwym łóżkiem i garderobą, w której mam przysłowieowe majtki. I mam teraz to wywalić i majtki trzymac w komodzie pod szafką rtv?

Gość gość
Jezuuuuuuuu, autorko, weź już nie męcz i urządź sobie to biurko tam, gdzie chcesz!!! Tu majtki, tam dziecko, tu wada wzroku i mały solon. Dżisas! A załatwić się sama umiesz, czy też pytasz na kafe jak to zrobić???

Gość gość
Umiem

Gość gość
Autorko, jesteś nudna jak flaki z olejem...

Gość gość
i co z tego? Nie musisz się udzielać, skoro Cię nudzę.

Gość gość
W salonie też można wygospodarować miejsce na pełnowymiarowe łóżko (ale skoro nie potraficie na biurko, to pewnie i na łóżko nie dacie rady)... a majtki trzymać w sypialni przerobionej na gabinet. I proszę, napisz mi jakieś przysłowie o majtkach, jak żyję takiego nie słyszałam :D Dalej nie napisałaś co takiego macie w salonie że biurko tam nie wejdzie... niech zgadnę- prawie same niskie szafki? Zrób regały do sufitu, nagle pojawia się maja pustej przestrzeni.

Gość gość
Autorka liczy, że ktoś jej zaproponuje zamianę na większe mieszkanie.

Gość gość
Noworodek w innym pokoju... ta.... bujna wyobraznia

Gość gość
może zrób biuro w kiblu, usiądziesz na klopie to nie będziesz musiała wstawac, wszystko na miejscu:-)

Gość gość
I moim zdaniem to nierealny pomysł. Dziecko zaśnie, będzie spało nawet 2-3 godziny. Któreś z was będzie chciało w tym czasie popracować. Jednak , by nie budzić dziecka w jego pokoju rozłożycie papiery na stole w kuchni (lub tam gdzie da radę :P ). Dziecko się obudzi, no ale nie będziecie na pół godziny czuwania noworodka przenosić się do "gabinetu". W efekcie biurko będzie stało nieużywane, a wy będziecie pracować na kolanie.

Gość gość
Pewnie sie naczytała jakichś bzdur i będzie konsekwentnie stosować. Mój śpi w swoim łóżeczku, ale w naszej sypialni i jakoś mąż nie narzeka, a wstaje o 6

Gość gość
dlaczego ty zyjesz dzieckiem uczysz je by nue byc soba nie miec hobby jak ty 333 www.youtube.com/watch?v=w3p-iuXWDXE

Gość gość
ale autorce nie chodzi o jakąś radę czy pomysł, tylko o przyklaśnięcie że jej pomysł z biurkiem u dziecka w pokoju jest genialny :) brawo! świetnie to wymyśliłaś - idź kupuj mebelki :)

Gość gość
My przeprowadziliśmy noworodka do własnego pokoju kiedy miał 2 i pół tygodnia, bez większych problemów. Wstajemy do córki średnio 3 razy, i jesteśmy przeważnie wyspani. Córeczka jest spokojna i zadowolona i w większości przypadków zasypia w swoim łóżeczku w ciągu kilku minut, głaskana po główce albo brzuszku. Więc nie mówcie, że się nie da bo się da - na pewno zależy to od dziecka, ale też dużo zależy od nastawienia rodziców. Autorko - pomysł z gabinetem w pokoju dziecka moim zdaniem chybiony, my mamy ten sam problem. Pokój dziecka to pokój dziecka i tyle. Dziecku będziecie zakłócać wypoczynek oraz ciężko się skupić mając dziecko na wyciągnięcie ręki - z parawanem czy bez. Jeżeli nie macie wystarczająco miejsca w salonie , pomyślcie może o blacie montowanym do ściany, wbudowanym w regał książkowy albo czymś co można szybko złożyć i rozkłada się tylko na czas pracy. Nie jest to super wygodne, ale z braku laku...

Gość gość
Czy ja coś czytałam o mężu architekcie? Może to nie to samo co dekorator wnętrz, ale widocznie g****o z niego nie architekt skoro takiego problemu nie potrafi rozwiązać

Gość ormiannka
A ja napiszę odmiennie niz wszyscy: wiem, co to kreślenie planów, bo mama to robiła. I powiem Wam, ze jeśli facet trochę pracuje w domu to nie da się tak po prostu rozłożyc papierów w kuchni czy salonie na stole a po pracy złożyć, bo ta praca nad jednym arkuszem trwa często wiele dni. To się przypina do takich biurko-desek kreslarskich na stałe i rysuje na tym kilka dni. Wg mnie, skoro w sypialni niema miejsca i w salonie też, to pokój dziecka malutkiego jest ok. Dlaczego? bo dziecko nie chodzi i nie ściągie papierów przypiętcyh do deski na podłogę.

Gość gość
Ale za jakieś 10 miesięcy dziecko stanie się mobilne i zacznie ściągać wszystko na podłogę....

Gość gość
Zalozenie jest takie, że dziecko od początku spi w swoim łóżku w swoim pokoju. xxx my synka przenieśliśmy do jego pokoju po 4 miesiącach i zamontowaliśmy kamerkę (nianię elektryczną) i sie sprawdziło. dłużej spał bo wcześniej jak się wierciliśmy to go budziliśmy. Znam małżeństwo co dzieci spały od razu w swoim pokoju ale ta kobieta miała przerypane po 10 razy musiała chodzić do drugiego pokoju. Ja bym wzięła malucha do siebie z łóżeczkiem a mężowi zrobiła z "przyszłego pokoju dziecka" gabinet+sypialnię. Wstawcie tam waskie łóżo niech mąż tam sobie pracuje nawet do nocy i śpi a ty zajmij się malcem.

Gość ormiannka
Plany nie zwisają z desek/biurek kreslarkich, więc dziecko nie ściągnie niczego. Wg mnie taki pokój dziecka jest dobry dlatego, bo plany nie zostaną zachlapane tłuszczem z jedzenia (tak jakby to się mogło dziać w kuchni i salonie).

Gość gość
może poszukajcie jakiś rozwiązań typu IKEA tam naprawde są genialne pomysły na zagospodarowanie małej przestrzeni np łóżko w ścianie albo takie mini antresole i pod spodem biurko a u góry łóżko.

Gość gość
no proszę cię - eksmitować męża do drugiego pokoju, a samemu spać z niemowlakiem w drugim - jak jakiś niepotrzebny mebel

Gość gość
mi też się wydaje, że kiepski to pomysł z biurkiem w pokoju dziecka. Sama mam dwójkę dzieci. Przy pierwszym zwłaszcza człowiek stara się nie zakłócać snu niemowlaka - czy to za dnia czy w nocy. Powód jest prosty - dziecko niewyspane jest marudne i płaczliwe, a tego każdy woli uniknąć. To jakby raz. A jak duży jest ten jego pokój? Bo rozumiem, że biurko ma być duże, pokój nie jest tym największym - gdzie będzie miejsce na pozostałe rzeczy potrzebne dziecku - poza łóżkiem jakaś szafa na ubrania, szafa/regał na zabawki, itd. O tym też myślisz czy już nie? Jak dla mnie nie widząc planu mieszkania, ale czytając Twoje co porusz dodatkowe informacje - powinnaś wykorzystać pomysł z chowanym blatem, ale w sypialni. Z jednej strony mało widoczne dla gości, spokój dziecka, a jak mąż będzie pracował po nocach to przecież Tobie w spaniu nie będzie przeszkadzał (tak jak w Twoim mniemaniu nie przeszkadzałby dziecku przecież) :)

Gość gość
No i też taka oczywistość o której już pisał - dziecko podrośnie i jak papiery miałyby leżeć na biuru "na stałe" - to jest duże ryzyko, że coś by się mogło wydarzyć. Od ściągnięcia, przez zalanie, zjedzenie itd. Nawet niechcący. Nie wspominając już o ewentualnych gościach dziecka - czytaj kilkoro dzieci bawiących się w pokoju. Nie będziesz zawsze stała nad dzieckiem przecież.

Gość gość
to maz pracuje w domu czy chodzi do pracy?? bo jak pracuje w domu to zmoe niech sobie wynjamie jakas wnęke i tam bedzie sobie pracował w spokoju.' bo nie wierze ze bedzie miał spokoj z noworodkiem w pokoju. no chyba ze bedzie mu cyca dawał to tak:PPPPPPPPPPPPPP najlepiej dziecko wstawicie do ubikacji albo na balkon tak zeby nie przeszkadzało!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Aleksandra871
Mi ostatnio bardzo fajny projekt wnętrz robila Pani z http://www.nataliadesign.pl/ efekt był super. Może i u Ciebie ta Pani wymyśliłaby coś ciekawego na takie pomieszczenie?