Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćan

wygląd 30 letnich kobiet

Polecane posty

Gość gośćan

dlaczego tak jest, ze jedna kobieta okolo 30-tki wyglada świezo i atrakcyjnie, i czesto jest jej "dawane" 25 a druga majac 30 lat wyglada jakby przekroczyla 40-tke. w tym wieku jeszcze przy minimalnym dbaniu o siebie mozna wygladac swietnie bo nie ma jeszcze zmarszczek, cialo jest jedrne. skad wiec taka rozbieznosc?

bo nie każda ma wiedzę, czas i pieniądze na "minimalne dbanie o siebie"

Gość gość
duzo zalezy od genow, ja mam 39 lat ale bardzo malo zmarszczek, ladna cere bez wypryskow, ale mam to po mamie, moj stary wyglada na 15 lat starszy, moja kolezanka z tego samego wieku wyglada na 10 starsza moze przez papierosy, z powodu tez rysow twarzy, a jak mowi : zobacz tamta wyglada staro gorzej niz ja, to patrze na nia I nic nie mowie, tamta ma 27 lat I ta moja kolezanka nie umywa sie do niej, raz jej powiedzialam ze jak 40 latka porownuje sie do 27 lat to chyba przesada, wystarczy spojrzec na twarz

Gość gośćan
ale minimalne banie o siebie to nie zadne drogie zabiegi w salonach tylko np wlasnie odpowiedni stroj, fryzura a przy nadwadze ćwiczenia np bieganie. odziez i i tak sie kupuje wiec zamiast babciowej bluzki mozna kupic cos stosownego do wieku. do fryzjera i tak sie chodzi raz na jakis czas wiec fryzura tez moze byc atutem a nie defektwm. a ciwczyc mozna w domu, nie trzeba kupowac karnetu na silownie.

no nie zgodzę się z tym, tanie ubranie z bylejakiego materiału z sieciówki czy z lumpeksu nigdy nie będzie tak dobrze wyglądać i leżeć za dobre ubrania i buty trzeba zapłacić dużo więcej żeby fryzura dobrze pasowała i leżała (plus kolor) trzeba być u fryzjera co najmniej raz na kwartał - bardzo wielu kobiet nie stać na wydatek rzędu 150 zł raz na rok nawet na to też potrzeba czasu, a przy pracy, dzieciach i prowadzeniu domu - wiele kobiet pada na pysk i jedyne, na co ma siłe - to walnięcie się na łóżko i przespanie tych 5-6 godzin do świtu, kiedy znowu dzieciaki, robota i dom

Te Panie które mają pieniądze to 70 letnie wyglądają jak 30 latki a te 30 lat bez pieniędzy wyglądają na 35l tanie kremy nie zawsze są skuteczne

Gość gość
Tak jak mówi Ewa - na dbanie o siebie potrzeba czasu i pieniędzy których wiele osób nie ma. Do tego dochodzą geny i styl życia. Jak ktoś jest zabiegany, żyje o kawie i papierosie i nie ma kiedy zjeść normalnego posiłku to skóra jest szara, zmęczona, włosy przerzedzone, powieki ciężkie itd. I nawet jak teraz zmieni nawyki to nie naprawi tego, co ostatnie 10 lat zniszczyło.

Gość gość
Jak się pali to czasem nawet i super drogi krem nie pomoże. Jak się ma paskudnie pozapychane nerki, to oko będzie podpuchnięte. Jak się często pije to twarz będzie rozlazła. Do tego dochodzą geny, ogólne zmęczenie, stres, solara itd. Czynników jest dużo. Znam jedną taką zadbaną 30stkę, a zmarszczek to ma sporo. x Gość 10:49 ja mam prawie 38 i zmarszczek wcale. U mnie geny i brak jakichkolwiek używek. Kremów też właściwie nie używam.

Gość gość
Geny(to nic nowego)+styl życia(zdrowy)+pieniądze(na zabiegi, kosmetyki, siłownię, sprzęt do ćwiczeń, zajęcia sportowe)+wiedza(którą można kupić za pieniądze). Tylko i aż tyle. Inna sprawa, że są osoby, które palą jak smoki, piją alkohol, jedzą co popadnie i wglądają lepiej od tych, które odmawiają sobie słodyczy, dzień zaczynają od joggingu i co dwa tygodnie biegają do kosmetyczki.

Gość gośćan
ewa333333 ale ja nie pisze, ze 30 latka ma wygladac drogo tylko mlodo. odziez z sieciowek moze i nie jest najlepszej jakosci ale 30 latka duzo lepiej bedzie wygladac np w zawsze modnej koszuli dzinsowej za 60zl niz w bluzce żorżetowej tez za 60zl. co do fryzjera koszt strzyzenia to 30-50 zl a ufarbowac mozna sie samemu w domu. zeby wygladac dobrze nie trzeba duzo wydac.

Gość gość
gość dziś Inna sprawa, że są osoby, które palą jak smoki, piją alkohol, jedzą co popadnie i wglądają lepiej od tych, które odmawiają sobie słodyczy, dzień zaczynają od joggingu i co dwa tygodnie biegają do kosmetyczki. xxx Bo u tych osób niedbających o których piszesz, są właśnie geny. Poczekaj do ich 40stki wtedy się im wszystko posypie. Gdyby nie paliły itd to skóra wyglądałaby dużo lepiej, albo jak wolisz jeszcze lepiej. Ja to widzę po swojej mamie, pali, je byle co, wygląda na 10 lat mniej, ale gdyby nie paliła to wyglądałaby lepiej. Dlatego ja dziedzicząc jej geny, nie paląc, będę w jej wieku wyglądać jeszcze lepiej.

Gość gość
np w zawsze modnej koszuli dzinsowej za 60zl niz w bluzce żorżetowej tez za 60zl. xx Tutaj jest racja. Tylko kto w tym wieku ubiera się w takie bluzki?

Gość gość
Bardzo możliwe. Mnie dobija to, że moja kumpela ma piękną cerę, włosy, jest szczupła i dobrze wygląda też w bikini, a praktycznie nie ćwiczy, je co chce (w granicach zdrowego rozsądku, nie wsuwa 5 kebabów dziennie ;)), do tego pali fajki i co weekend mocno imprezuje. Tymczasem ja staram się bardzo uważać na to co jem, praktycznie nie imprezuję, alkoholu nie ruszam (sporadycznie dobre wino), papierosów też nie, 4 razy w tygodniu jestem na siłowni, staram się w miarę regularnie kłaść na twarz jakieś maseczki itd. a mam zdecydowanie gorszą cerę od niej, a ciało takie samo jak ona.

Gość gość
Takie ubrania też trzeba lubić. Inna sprawa, był tu kiedyś temat gdzie jakaś idiotka jechała po kobietach noszących trampki. Takie myślenie też pokutuje.

Gość mlodaaneczka
to jam mam szczescie. ubieram sie w sieciowkach i lumpeksach, do kosmetyczek nie chodze, kremy ktore uzywam kosztuja 10-15 zl i majac 31 lat daja mi 22. wiem ze te 22 to moze przesada ale wygladam na gora 26-27 a bedac w pubie nie zdarzylo mi sie nie miec adoratora (czesto mlodszego, ktory oczywiscie jest wielce zdziwiony ze mam swoj wiek bo "dawal mi" 5 lat mniej)

Gość gość
chodzi o rysy twarzy przekazane w genach juz 15 latki potrafią '' z ryja'' wyglądac na 10 lat starsze ale są też takie które mają tysy twarzy dziecka , ja tak mam zaczełam cenić dziecięcą urodę dopiero po 30 tce

Gość gość
gość dziś Powiem ci tak, raz że geny, dwa ona będzie miała lepiej pracująca wątrobę od twojej. To też są geny. Może twój organizm tez pozbywać się toksyn poprzez skórę. Jak pisałam wcześniej poczekaj do jej 40stki. Aby poprawić twoją cerę, to oczyść nerki i wątrobę, a przynajmniej ją wzmocnij. Zwykły ostropest czy karczoch robią cuda. Zrezygnuj z maseczek. Zastąp je wodą utlenioną i dobrym kefirem.

Gość gość
i tak wszyscy zdechniemy więc co za różnica :) A swoją drogą "dziarski dziadek" ma 93 lata a wygląda lepiej od niejednego 60 latka więc o czym my mówimy? jest szczupły, twarz mu nie wisi jak u większości 60 latków, nie ma brzucha.

Gość gość
dla mnie rysy twarzy dziecka to nic innego jak pucolowata okrągła buźka- i szczerze- wolalabym wygladac starzej ale miec jakis wyraz, "pazur" niz okragła buzke dziecka. nie ukrywajmy dziecinne buzki nie sa zbyt atrakcyjne. co z tego, ze ktos wyglada mlodo jak nikomu sie nie podoba.

Gość gość
gość dziś i tak wszyscy zdechniemy więc co za różnica usmiech.gif xx Chciałabym pięknie w trumnie wyglądać. Taka jestem próżna:)

Gość gośćan
do gosc 11.41- zgadzam sie w 100%. ludzie z dziecinnymi rysami faktycznie mlodo wygladaja ale za to sa mega nieatrakcyjni. mam w swoim otoczeniu 2 takie dziewczyny i jeden facet. wszyscy po 30, wszyscy mlodo wygladajacy, wsyscy nieatrakcyjni. lepiej wygladac starzej a atrakcyjniej niz mlodo i byc brzydkim.

Gość lysyzsosnowca
Większość kobiet po 30 już się zaczyna sypać jak kamienice na pradze. I żadne cudowne kremiki za 300 zł nie pomogą...

Gość gość
polki to zawistne krowy stereotypowe buzka okragła jest 100 razy ładniejsza niz polski krzywy ryj

Gość gośćan
okrągła twarz wyglada lepiej niz krzywy ryj ale gorzej niz twarz z wyrazem. okrągła twarz to np iza miko. wyrazista, zarysowana twarz to np jennifer lopez, ktora ladniejsza, wiadomo- lopez.

Gość gość
A ty łysy łbie też sie posypałeś brzuch ci urósł i łeb z resztkami szarych komórek wyłysiał :-)

Gość gość
fakt u mlodej osoby nie widac zabardzo hulaszczego trybu zycia, natomiast wiek 39-40 zaczyna porzadnie pokazywac jak o siebie dbamy, widze po kolezankach, niestety te lepiej wygladaja ktore nie naduzywaja uzywek, I dbaja o siebie, wysypiaja sie, cwicza, odzywiaja+ duze znaczenia ma stres, ludzie sie szybciej starzeja jak maja duzo zmartwien, mam kolezanki palaczki, ktore latami tylko imprezowaly, teraz doszly do 40tki I wszystko widac jak na dloni, poza tym ciaza w tym wieku bardzo niszczy cialo kobiety a najbardziej twarz

Gość Agnes_900
Ciało często jest jędrne, ale twarz już niekoniecznie. Wiele zależy od trybu życia. Źle wyglądają zwolenniczki opalania, palenia, alkoholu, byle jakiego jedzenia i częstych imprez. Ogólnie nocny styl życia nie służy urodzie. Co istotne, mnóstwo kobiet też często się marszczy bez powodu (zresztą faceci też) i wtedy powstają zmarszczki mimiczne. Dlatego warto starać się jakoś zapanować nad swoją mimiką i np. nie mrużyć bez sensu oczu podczas czytania, czy nie marszczyć regularnie czoła. W młodszym wieku jeszcze jakoś twarz sobie z tym poradzi, ale potem jest coraz gorzej.

Gość gość
Na kafeterii jak zawsze ciekawe teorie, w tej chwili nowa: osoby wyglądające młodo są nieatrakcyjne ;)