Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezdecyddowana

brać te prace ? do ksiegowych

Polecane posty

Gość niezdecyddowana

Witam! Mam zagwostkę. Przez ostatnie kilka miesiecy bylam na stazu w malym biurze biurze rachunkowym. Niestety staz mi sie skonczyl, przedsiebiorca by nie miec problemow z PUP zatrudnil mnie na miesiac i obecnie jestem bezrobotna. Wyslalam aplikacje do pewnej firmy sieciowej zajmujacej sie prowadzeniem ksiegowosci (glownie ksiegi przychodow i rozchodow). Zaprosozno mnie na rozmowe, dostalam test - ktory w moim odczuciu poszedl mi tragicznie, potem rozmowa, na ktorej podkreslalam ze mam male doswiadczenie, ze nie czuje sie na silach poprowadzic wiele firm naraz. Mimo to oddzwoniono i zaproszono mnie na podpisanie umowy. No i tutaj zaczyna sie mój problem. Nie wiem czy przyjac te oferte pracy. W internecie czytalam, ze od razu jest sie rzucanym tam na gleboka wode i niewazne czy cos sie umie czy nie. Ludzie w pracy nie sa skorzy do pomocy. Na poczatek zaooferowano mi 1400 zl netto na umowe zlecenie. Uwaga - minimum prowadzenie 50 firm. W tym doradzanie przedsiebiorcom. Jestem pewna,ze sobie nie poradze. Perspektywa prowadzenia samodzielnie 50 firm mnie przeraza. W poprzedniej firmie lacznie w biurze mielismy 60 firm, a w okresie skladnaia deklaracji byl jeden wielki mlyn i cudem sie wyrabialismy. A tu samemu trzeba 50 firm prowadzic. Wszyscy co nie pracuja w ksiegowosci radza mi idz, sproboj, przeciez sie nauczysz, zawsze to jakas praca ... tylko jedna znajoma, doradza mi bym sobie darowala i szukala dalej, bo 1400 zl w odniesieniu do odpowiedzialnosci jaka bede miala to kpina. Proszę doradzcie mi cos.

Gość gość
odrzuć, to jakiś wałek jest. celowo biorą osobę z małym doświadczeniem

Gość gość
co wykazał test, szef Cie zapłodnił?

Gość niezdecyddowana
i zaczynaja sie zarty ...

Gość gość
powiedz szefowi że na pewno nie zdejmiesz majtek i nie zobaczy Twojej piczki

Gość gość
Trudno powiedzieć, bo faktycznie 50 firm może brzmieć strasznie, ale może być tak, że w każdej książce będzie tylko kilka wpisów miesięcznie. Pytanie jak brzmi umowa i jaka będziesz ponosiła odpowiedzialność. Czy musisz robić płace dla zatrudnionych pracowników? Przypuszczam, że nie, ale to tylko moje takie gdybanie. Poczytaj przepisy dotyczace użytkowania samochodów osobowych, bo pewnie tu będziesz miała najwięcej problemów i spróbuj. Do odważnych świat należy. :)

Gość gość
podbijam

Gość gość
wlasnie teraz z tymi osobowkami to jest urąbanie. używanie do celów sluzbowych/prywatnych. 50% VAT od paliwa. ja prowadze KPiR w czterdziestu paru firmach, wiec jesli chodzi o ilosc to jest norma. ale mniej wiecej połowa to firmy "półkowe", maja miesiecznie 1-3 kwity. takich wiekszych to mam z 15. chociaz czasem jeden samodzielnie zatrudniony moze napsuc krwi :/ ale moim zdaniem stawka śmieszna. ja mam 3700 na ręke.

Gość gość
dziękuje za opinie ... cyli firma , gdzie chce sie zatrudnic, po prostu zeruje na naiwnych ;.