Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego tak jedziecie po imieniu Nikola?

Polecane posty

Gość gość

Chcę tak nazwać córkę. Nie rozumiem dlaczego Was to tak oburza. Nie, nie jestem z patologii. Ja nie komentuję Waszych imion. Mi tez się nie podoba np. Małgorzata, Agnieszka, Sylwia, Magdalena czy Renata. A te najpopularniejsze Maje, Leny i Julcie to w ogóle do wyrzygania.

Gość gość
bo to nie wiadomo o kogo chodzi czy o chlopaka czy dziewczynke tak tak chlopcy tez nosza imie nicola, po drugie na kafe kiedys pewna urzedniczka pisala ze coraz wiecej rodzin patologicznych nadaje tak na imie dziewczynka i stad niechcec do tego imienia

Gość gość
A Kuba nie brzmi jak żeńskie?

Gość gość
tak samo ładne jak Amelia, Majkel, Olivier, Ksavier

Gość gość
Bo jest ruskie, to przede wszystkim dlatego. nie znasz polskich imion?

Gość gość
Ale Nikola to jest imię męskie, tylko niedouki ze względu na żeńską końcówkę nazywają tak dziewczynki. Nie wszystko co kończy się na -a ma rodzaj żeński. Imię Bonawentura też jest męskie, tak samo Kosma. Tak jak i wiele nazw zawodów czy wykonawców czynności: pianista, artysta, rewolucjonista, masażysta, witrażysta itp. Ale żeby to wiedzieć trzeba było w szkole podstawowej uważać na lekcjach a nie gapić się w smartfona i piłować pazury :P

Gość gość
Nikoka Nikola. Jedziemy stąd, że tak się składa, że masa różowych pustych panienek nazywa tak swoje córki, najczęściej z przekonaniem, że to niezwykłe imię bo zagraniczne, najlepiej jeszcze w pisowni Nicole. A w gruncie rzeczy jest pretensjonalne, tak jak Victoria, Dajana, Dżesika czy Pamela.

Gość gość
Autorko, tu juz nie chodzi i to, czy nam się to imię podoba czy nie, ale to jest imię męskie, nie wiem co za idiotki nadają to imię swoim dziewczynkom i skąd to imię wogole wytrzasnely jako imię żeńskie??? Przecież nikt ci nie zabroni nadać tak na imię swojej córce, twoja sprawa, twoje dziecko, możesz jej nadać nawet Vladimir i co mnie to obchodzi?????

Gość gość
wytrzasnęły od dziewczęcego imienia Nicole

Gość gość
To może lepiej Bonawentura albo Kosma, a jeszcze lepiej Nicole, jak juz taka światowa jesteś, co z tego ze mieszkasz w Polsce????

Gość gość
Moja siostra ma Nikolę. Bardzo ładne imię. Nie rozumiem o co ten hałas. Mi się również bardzo podoba to imię. U nas będzie synek i zastanawiam się między Fryderyk a Eryk.

Gość gość
A skąd Ci przyszło do głowy, że mieszkam w Polsce? Poza tym jak się mieszka w Polsce to trzeba dawać Polskie imiona? Czyli tylko Bogumiła, Bożydar, Mścisław i Polikarp tak?

Gość gość
Według kafeterianek tak, najlepiej Zdzichu, Zbychu albo Zofia :-)

Gość gość
Tiaaaa, najlepsza Zofffffia ;) :D

Gość gość
Zofia akurat jest spoko. Zosia bardzo ładnie i międzynarodowo Sofia.

Gość gość
Hahaha jak w "Misiu" "Panowie pozwolą, że przedstawię, moja żona.. Zofia.." :D