Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Karmienie piersią 5 latka

Polecane posty

Gość gość

http://www.papilot.pl/dziecko/29172/2/LIST-Je stem-traktowana-jak-tredowata-Tylko-dlatego-ze-karmie-5letni ego-syna-piersia.html xxxxx Kafeteryjne mamuśki, też pisałyście tam komentarze, bo poziom wiedzy na temat kp jak u Was bliski 0. Pomyliłam się i dodałam na ogólnym.

Gość gość
Obrzydliwość. Ta star**** z tym smrodem przesadziła, nie dziwię się że jest uważana za trędowatą. Wstyd takiego dużego gowniaka do cyca przystawiać.

Gość gość
To chore, biedne dziecko, nawet zwierzęta wiedzą kiedy nie jest to potomstwu potrzebne, wystarczy posłuchać własnego zdrowego rozsądku -jeżeli się posiada.

Gość gość
Ten bachor potem bedzie mial zaburzenia albo pedofilem zostanie. Jak tak mozan krzywdzic wlasne dziecko? Ohyda

Gość gość
Przeciez te listy na Papilocie pisza redaktorki! Kazdy list jest podobnie napisany! :o

Gość gość
No i co z tego, że piszą redaktory, takie sytuacje mają miejsce jak karmienie piersią większych dzieci, sama karmię 3 lata i znam mnóstwo osób karmiących podobnie lub dłużej.

Gość gość
Niestety to jest prawda bo sama znam debilkę która karmi 3,5 letnią córę. Mała woła że chce cycka a jak jej dość szybko nie da to sama grzebie w staniku matki i sobie wyciąga. Obleśne to jest. Wszyscy się śmieją z tej laski ale ona tego nie widzi albo udaje że nie widzi. Chore na umyśle tylko robią takie rzeczy dzieciom, uzależniają je od siebie a potem są takie sieroty ułomne, synusie mamusi. Pozatym jak to wygląda? Estetyka tez jest ważna, a taki suchy wywalony cyc dla takiego dużego chodzącego dziecka to jest obrzydliwość. Ja karmiłam niecałe pół roku bo później to już nie ma sensu a przynajmniej nie mam uwiązanego do siebie dziecka. Po prostu chore baby tak robia żeby jak najdluzej karmic.

Gość gość
matki karmiące kilklulatki mają problem ze sobą. dziecko w tym wieku nie potrzebuje juz mleka matki, ani uzaleznienia takiego od niej. dziecko powinno karmic się 6 miesięcy. pozniej tez można ale mleko w takiej postaci nie jest już dla niego aż tak super. wg pediatrów nie ma żadnych badań któe by potwierdziły, że mleko matki powyżej 6 miesięcy jest niezbedne.jesli aba chce się uwiążac i uzaleznic od siebie dziecko to swietns droga

Gość gość
Same chore jesteście. Ja karmie 2 lata i będę karmić nawet do 5 jezeli będzie taka potrzeba dziecka.

Gość gość
Haha do 6 miesięcy? Weź się schowaj z ta twoja wiedza. Jak zwykle baba nic nie wie ale się wypowie. Karmienie piersią jest normalne i koniec kropka.

Gość gość
Ktoś wrzucił gorący temat i szczekaczki od razu się zgłosiły...

Gość gość
Mnie tylko dziwi że jak jest tu poruszany temat kąpieli z dzieckiem to zdecydowana większość odpowiada że wcale tego nie robi albo do dwóch lat max, i nie tylko o higienę robi ale jak to, nago przy dziecku, a nikt kontekstu nagości przy karmieniu piersią nie porusza... ojciec taplający się nago z synkiem szokuje, a matka dająca przedszkolakowi nagą pierś do ssania jest ok...

Gość gość
nie porównuj piersi do pływającego fiuta, którego dziecko może złapać zamiast gumowej kaczki.

Gość gość
Rozumiem do drugiego roku życia, ale 5 latka... Toć to do zerówki juz chodzi. Większość pediatriatrow radzi karmić do drugiego roku.... Do piątego to już hardcor...

Gość gość
Dwulatek tez jest za duzy do cycania cyca. Ja nigdy nie przekraczalam 6 mcy a dwoje dzieci mam. Po prostu mnie to odrzuca zeby tak duze dzieci karmic. A ta laska co pisala o lapaniu fiuta zamiast gumowej kaczki to jakas pieprznieta w leb chyba jest. Co jest zlego w kapieli ojca z dzieckiem? Takim chocby do 4 lat? Rozumiem zeby obruszalo was kapanie z 10 latka ale z malym dzieckiem czemu niby nie? Macie brudne mysli frustratki i tyle.

Gość wifigdańsk
"gość dziś nie porównuj piersi do pływającego fiuta, którego dziecko może złapać zamiast gumowej kaczki." ten tekst wszystko wymiata!!!:)

Gość gość
WHO zaleca kp co najmniej do drugiego roku zycia. Karmie juz siedem miesięcy i ani ja ani moj synek nie planujemy przestać. Czy uda nam sie dociągnąć do dwóch lat? Nie wiem ale mam nadzieję. Nie widzę nic złego w karmieniu pięciolatka. Widocznie tego potrzebuje.

Gość gość
Mieszkam w Niemczech i tu się zaleca karmienie piersią do 6 miesiąca

Gość gość
akurat . tez mieszkam i jest nas masa i niemek i polek z dzieciakmi ssakami :) a dochodza do drugich urodzinek i nikt nam tu nic takiego nie zalecal , mowili ze 6 miesiecy tylko na piersi!

Gość asdsas
nie porównuj piersi do pływającego fiuta, którego dziecko może złapać zamiast gumowej kaczki. xxx Oplułam monitor!

Gość gość
Nie wiem czy to prowo ale ... U koleżanki w pracy jest facet ktorego żona karmiła duże już chyba 3 letnie bliźniaki - wyrośniętych jak na wiek chłopców tak tak kp....Kumpela lekkiego szoku dostała jak przypadkowo zobaczyła , z tym że tamta kobieta jkaby sie juz tego wstydziła ,chowała sie w samochodzie, lecz bachorki dość natarczywie domagały sie cycu cycu . Tak że podobne sytuacje jednak są naprawdę !

Gość Bez cycka
Chyba to zboczenie ?

Gość Bez cycka
Chyba to zboczenie ?

Gość gość
A mleko z marketu nie pasuje

Gość gość
Tfu. Baba pedofilka

Gość gość
gość 2015.02.16 Ten bachor potem bedzie mial zaburzenia albo pedofilem zostanie. Jak tak mozan krzywdzic wlasne dziecko? Ohyda x Pedofilem, bo go matka karmila? dziecko sie karmi do samoodstawienia.