Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Usługi mobilne w Orange

Polecane posty

Gość gość

Od 1, 5 roku mam telefon na abonament w Orange. Miałam płacić 10 zł na miesiąc. To była taka "okazja", więc się zgodziłam. Od kilku miesięcy na fakturze jest również opłata za usługi mobilne i wynosi ona ok.5 zł. Byłam z tym problemem z salonach Orange, ale panie nic nie wiedzą. Dziś przyszedł mi jednak SMS , że pobrano opłatę za usługi mobilne 20 zł. Nie wiem za co. Bardzo proszę o pomoc.

Gość gość
pewnie za internet

Gość gość
Internetu używam tylko przez domowe wifi.

Gość gość
Dałaś się wydymac :D przeczytaj umowę, jeżeli nie ma tam takiego zapisu to dzwon do boa, możesz też rozwiązać umowę bez kary za to :)

Gość gość
Ale co to są usługi mobilne? Z internetu poza domem nie korzystam.

Gość gość
A czy kiedy podpisywałaś umowę, była jakaś wzmianka o tych usługach mobilnych?

Gość gość
No właśnie nie :/

Gość gość
Bardzo proszę o pomoc :(

Gość gość
ja ostatnio brałam drugi telefon do mojego abonamentu i tez tak było jak opisuje autorka, że przychodziły mi większe faktury. zadzwoniłam tam do nich, przedstawiłam problem, powiedziałam nazwisko osoby, która proponowała mi płatności i uznali mi reklamację. przysłali fakturę korygującą i jestem na razie zadowolona. zobaczymy w przyszłych miesiącach.

Gość gość
Tylko, że zawsze kiedy chodzę do salonów, panie ponoć nie mogą sprawdzić, za co te dodatkowe opłaty i odchodzę z niczym. Na początku mi to nie przeszkadzało, ale wczoraj miarka się przebrała z tymi 20 zł.

Gość gość
Zaloz sobie konto na stronie Orange on-line Sama mozesz wtedy wszystko sprawdzić. Podejrzewam, ze przegapilas haczyk w rodzaju - 10 zl przez pierwszych kilka miesięcy, a potem...30 zl ;) Usługi mobilne to dostęp do internetu. Dzis praktycznie dodawany do kazdej umowy. Najwidoczniej masz to w abonamencie...

Gość gość
Umowy trzeba czytac:) za malo napisane zeby mozna wywrozyc za co. Najpewniej net,jak masz smartfona wiadomo ze laczy sie pobierajac np. aktualizacje. Dostajesz e-fakture? To juz standard,ale bez niej placisz plus 5 zl. Uslugi miesieczne tzw. try sa w Orange platne 10zl po 1 miesiacu jesli ich nie wylaczysz.