Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość markoton

Kolektory próżniowa, a opłacalność

Polecane posty

Gość markoton

Pytanie kierowane do osób, które posiadają - czy faktycznie się opłaca i jaki jest okres zwrotu? Czytam w sieci, że koszt ogrzewania wody robi się trzy-cztery razy niższy...

Gość markusos
Ponoć nie dla każdego, ale nam kolektor Solar Tech zwrócił się w 3 lata. Wiem, że niektórzy twierdzą, że można nawet szybciej, ale czy ja wiem? Nam wychodziło tak osiemdziesiąt procent oszczędności miesięcznych, a jest nas pięcioro w domu. Sami sami przeliczcie.

Gość adam pawlicki
Ale nie ma żadnych dodatkowych kosztów eksploatacji? Tzn. kupujesz kolektor i na tym koniec? Bo jakoś mi się w to nie chce wierzyć. Nie ma żadnych dodatkowych kwestii na jakie trzeba zwracać uwagę?

Gość markusos
Są, ale niewielkie - najlepiej po prosty sam zapytaj w Solar-tech, niech ci zasugerują jaki kolektor i na jakich warunkach. Po prostu napisz im czego oczekujesz to ci powiedzą czy te oczekiwania są w stanie spełnić.

Gość gość
Powiem Ci, że bardzo się opłaca! Kupiłam niedawno właśnie kolektor próżniowy tutaj: http://www.soldach.pl i jestem zachwycona! Firma rzetelna, zainstalowali sprzęt porządnie. Efektywność energetyczna wyższa o ponad 30%, ogromna sprawność w okresach przejściowych i zimą. Myślę, że naprawdę warto zainwestować w takie urządzenie.