Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Poważnie pytam

Czy to prawda że chomik dżungarski jest wredny?

Polecane posty

Gość Poważnie pytam

Ze biega jak dziki i nie daje się oswoić? Miałam tylko raz w życiu chomika ale syryjskiego Reagował na wołanie go po imieniu jak pies, chodził mi przy nodze na spacery takie krótkie do lasu i z powrotem około 400metrów/500metrów biegł albo za mną albo przede mną a jak chciałam się zatrzymać wołałam Zaczekaj pysiek wtedy się zatrzymywał. Był kumaty inteligentny nigdy mi nie uciekł . Lubił głaskanie i tulenie nigdy mnie nie ugryzł Może nie śpiewał jak chomiki mojej koleżanki ale za to mnie słuchał . Wypuszczałam go by biegał po pokoju ale do klatki zawsze sam mógł wejść bo miał tam drabinkę, kiedy weszłam do pokoju czasami skrobał coś za meblami, wystarczyło zawołać ,,choć pysiek!" przybiegał jak piesek. Nigdy mi nawet jednego bobka nie zostawił nigdzie Robił siusiu i kupy tylko do kuwety w klatce. Czy dżungarskie też są takie mądre jak mój?

Gość gość
mielismy 2 chomiki dzungalskie i były oba przemiłe, za to syryjski był mega wredny, nie szło go wziasc na rece bo zaraz gryzł

Gość gość
Jak macie do czynienia z chomikami to odpiszcie mi bo nie wiem na jakiego się zdecydować Klatki są wyposażeniem dostosowane do karłowatych chomików więc chętnie kupiłabym dżungarskiego ale słyszałam że to dzikusy nietykalskie głupie i no takie dzikie zwierzątka bez żadnej inteligencji.

Gość gość
Przeczytałam Twój wpis i od razu pomyślałam że idealnie byłoby mieć kilka takich chomików z jednego miotu oczywiście -ale tu znowu pan w zoologicznym mówi że to niehumanitarne :O bo chomik to samotnik i zawsze zje konkurencję:O Te koszmary to prawda? Czytałam już wiele blogów na ten temat i zgłupiałam Naprawdę!

Gość gość
up

Gość gość
up

Gość gość
up

Gość gość
up

Gość gość
up

Gość gość
up

Gość gość
może zna się ktoś na chomikach?

Gość prawictwo pospolite 137
ja miałem tylko chomiki syryjskie samica gryzła mocno i była agresywna samce syryjskiego chomika nie gryzły i były spokojne

Gość prawictwo pospolite 137
jeżeli chcesz spokojnego chomika , który nie gryzie i nie atakuje własciciela nawet jak wezmiesz go na ręce - to kup sobie chomika syryjskiego , ale lepiej zeby to był samiec bo kiedyś miałem samice i miała mocne żeby bo pogryzla mi palec do krwii

Gość gość
miałam syryjskiego, gryzł niesamowicie. nie dało rady go oswoić, po paru latach kupiłam dzungarskiego. Był tak milusi, że miałam ochote go zjeść.

Gość gość
oby dwa chomiczki były samiczkami

Gość gość
Czytam Was i się zastanawiam od czego to wszystko zależy bo jak pytałam pana w zoologicznym to bez wahania odpowiedział że to sprawa indywidualna. Jeden chomik będzie gryzł a inny będzie słodki i grzeczny Pytałam o rasy i płeć ale on twierdził że te nie mają z osobowością zwierzęcia związku.

Gość gość
poprostu tutaj chodzi o szczęście, albo przygarniesz przyjemniaczka albo wredote

Gość gość
Ja mam już drugiego chomiczka dżungarskiego, polecam, oba grzeczne i słodkie, same się pchają na rękę :-) urocze zwierzątka, wcale nie są dzikie, dzikie to są roborowskie i głupie

Gość gość
aha, oba chomiczki samce :-)

Gość wiktoria741
Ja słyszałam, że te chomiki są bardzo spokojne i przyjacielskie. Może Twój ma za mało ruchu i zabawy dlatego jest wredny? Najlepiej by było jakbyś kupiła mu jakąś zabawkę np http://allezoo.com.pl/import-z-systemu-magazynowego/8624-ZOLUX-akcesoria-RodyLounge-KOLOWROTEK-MINI.html Dzięki temu będzie miał jakieś zajęcie. Ja mam królika i kupuję mu zabawki - jest kochaniutki :D

Gość Czekotubka

Ja słyszałem natomiast ze chomiki jedza ludzi wiec zastanówcie sie dwa razy przed zakuper