Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Właśnie zaczęłam czytać 50 twarzy Greya

Polecane posty

Gość gość

Wrażenia po 27 stronach - faktycznie prosty język. Za mało szczegółowych opisów w niektórych miejscach, a w innych niepotrzebne. Rozwaliło mnie to 'Anastasio!' 'Christianie!' zaczęłam się śmiać. Ale myślę, że da się coś z tej książki wyciągnąć. Na pewno działa na kobiecą wyobraźnię, a pewne zachowania przypominają czasy młodości (dla mnie jeszcze odrobinę aktualne, bo mam 23 lata)

Gość gość
uu

Gość gość
dobrze

Gość gość
nie polecam

Gość gość
P

Gość gość
lubię tą książkę, ma coś w sobie

Gość gość
a co ci przypomnialo czasy mlodosci? ten fragment o zatyczkach analnych?

Gość gość
Nie doszłam do żadnych scen seksu. Mówię o wstydzie przy facecie, który się podoba, nieśmiałości etc

Gość gość
Nie potrafiłam przeczytać tej książki a kupiłam ja jako pewniak bo na fb wszystkie misy statusy z nia i każda jedna gadała jakie to super-se myśle a co mi szkodzi kupić-najgorzej zainwestowane 30zl ever! Gniot jakich mało, rzadko zdarza sie taka literatura ale co sie dziwić ze wzbudził sensacje-znudzone zony i matki, młode głupie dziewczynki to czytają i ambitniejszej literatury w ręku nie miały a teraz to takie modne żeby czytać.....

Gość gość
No ja to po sięgnęłam ze względu na fenomen, chciałam zobaczyć, o co w tym chodzi. Ale już widzę, że arcydzieło toto na pewno nie jest. A czyta się bardzo szybko (choć ja szybko czytałam i Krzyżaków). JEdnak nie rozumiem krytyki, co jest złego w tym, że znudzone kobiety albo młode dziewczyny takie coś czytają? A czy książki dla tych nastolatek są ambitniejsze? Jeszcze głupsze. Jedyne co, to kobiecie udało się zarobić na tym tyle forsy i to jest chyba ten fenomen. Bo popularna książka nie musi nie znaczyć: ambitna, napisana pięknym językiem czy nie wiadomo co.

Gość gość
Przeczytam ją, może nie całą, bo mam Virginię Woolf zaległą, ale trochę przeczytam.

Gość gość
Tak, masz niestety racje ze popularna nie oznacza niestety ambitna-a bardzo szkoda bo to obrazuje pewien poziom..

Gość gość
A jakie wrażenia po filmie? Ktoś obejrzał?

Gość gość
Dla mnie nie ma w tym nic dziwnego. Bo ludzkość jako ogół jest przeciętna... mocno. A lekkie książki jak widać też są potrzebne. Ale mówię, ona mi poziomem przypomina nastolatkowe książki o miłościach, których kiedyś dostałam cała dużą siatę od cioci, mając 15 lat. Próbowałam je wywalać do kosza w ramach buntu :P. Dopiero potem coś przeczytałam, ale to jest dosłownie literatura do czytania przy jedzeniu (tak je nazywam, różne takie słabawe książki czytam tylko przy jedzeniu, bo lubię coś czytać). Ta może nie, bo jak się zaczną sceny seksu

Gość gość
:D

Gość gość
Ja obejrzałam, ona gra dobrze, ale jest taka mało kobieca, mało seksowna, on dobrze wygląda, ale jest mało męski, mało pewny siebie. Mam wrażenie, że oboje zupełnie do tego filmu nie pasują. Poza tym brak między nimi chemii, a bdsm jest nawet dla niego chyba czymś nowym. Podczas scen seksu wszyscy mężczyźni na sali rżeli.

Gość gość
Co więcej ten film należało zrobić w mocniejszym wydaniu, albo w ogóle.