Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to juz poród? poradzcie prosze..

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj mialam ostra biegunke i skurcze jelit i chyba macicy(na dole nieregularne) dzisiaj normalna kupe i caly dzien bol brzucha z tym, ze nie wiem czy skurcze teraz sa jelit czy macicy. Troche podobne do miesiaczki i nieregularne. Czy juz u mnie zaczal sie porod? + czy internista moze wypisac mi zwolnienie do szkoly?

Gość gość
A ktory to tydz

Gość gość
36 tydzien ciazy

Gość gość
ja rodziam tydzien temu i zaczeło sie od twardnienia brzucha który bolał jak na okres,pojechałam do szpitala zostawili mnie a w nocy sie rozkreciło i urodziłam w 36 tygodniu

Gość gość
ja tak rodzę już 3 dzień. Byłam wczoraj na ktg i okazało się, że mam regularne skurcze, szyjkę skróconą, ale nadal zamkniętą wypuścili mnie do domu. Dzisiaj też dużo kupy robie, ale nie panikuje jeszcze puki co. Brzuch dalej twardnieje, regularne skurcze + ból krzyża. Mam nadzieję, że już ze 3 dni i będzie syn przy nas.

Gość gość
Czesto przed porodem organizm sam sie oczyszcza , stad to czeste latanie do toalet.

Gość gość
toz ja o tym wiem, ale nie rozumiem czemu autorka nie pojechała na pogotowie toż tam zrobią ktg i będzie wiedziała. Ja ak zrobiłam i chociaż spokojnie siedzę w domu i czekam na rozkręcenie. Chociaż widać, że to dziecko bo chce zwolnienei do szkoły.

Gość gość
internista? do szkoły? co to ma do rzeczy

Gość gość
jestem w klasie maturalnej, dlatego pytam o zwolnienie do szkoły. nigdzie nie jadę,bo nic się w sumie nie dzieje i tylko odeślą mnie do domu

Gość gość
Oczywiście, że internista wypisze Ci zwolnienie. Co do porodu to powiem Ci, że ja się bardzo bałam, że przegapię oznaki, ale wszystkie doświadczone koleżanki mówiły- jak się zacznie to nie będziesz miała wątpliwości, że to już. No i miały rację. Jestem zdania, że jeśli nic takiego się nie dzieje to nie ma powodu jechać do szpitala. Trzeba jechać natychmiast w przypadku: odejścia zielonych wód, krwawień lub regularnych skurczy. Biegunka nie jest wskazaniem ;) głowa do góry, będzie dobrze. Być może już blisko a być może masz tylko przepowuadające skurcze a biegunkę bez związku ze zbliżającym się porodem. Zresztą to oczyszczanie organizmu może wystąpić zarówno na porodowce tuż przed partymi jak i na tydzień przed. Będziesz wiedziała, że to już.

Gość gość
I co dostałaś zwolnienie? Życzę Ci powodzenia!

Gość gość
Dzisiaj ide do lekarza, dziekuje :))!